Péntekig jelentkezhettek a Mastercard® Alkotótársra!

Péntekig jelentkezhettek a Mastercard® Alkotótársra!

ro |

Nem vagy még negyvenéves, megjelent már egy (maximum két) könyved és kellene egy kis támogatás a további alkotói munkához? Akkor a Mastercard® Alkotótárs ösztöndíjat neked találták ki!

Mi ez?

A Mastercard® a Könyves Magazin szervezésében ösztöndíjprogramot hirdetett prózaírók és költők részére. Az elképzelés nagyjából az, hogy a már kötettel rendelkező, de még mindig pályájuk elején járó alkotók kapjanak egy nagyobb lendületet, mindezt úgy, hogy bizonyos társadalmi ügyek és értékek végig a fókuszban legyenek. A cél a nyugodt munka feltételeinek megteremtése, az Alkotótárs ebben kíván segíteni.

Oké, de hogyan?

Az ösztöndíjprogram két fiatal szerzőt (egy férfit és egy nőt) támogat. Ők fejenként 2 millió forintot kapnak tíz hónapra (azaz 2021 júliusától 2022 májusáig).

És mit kell ezért csinálni?

Leginkább írni. Az ösztöndíj elbírálásához viszont be kell nyújtani egy munkatervet (például, hogy milyen kötettel pályázol, le kell írni a munkafolyamatot, stb.), ezenkívül fontos, hogy csatolj egy részletet is a készülő könyvből, meg persze egy szakmai életrajzot is, hiszen lényeges, hogy a zsűri minél részletesebb-színesebb képet kapjon rólad.

Kikből áll a zsűri?

Az előzsűrizést követően egy szakmai zsűri dönt majd a pályázat győzteseiről, név szerint: Grecsó Krisztián, Máté Gábor, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina

Meddig lehet pályázni?

Május 7-én 12 óráig. Ez most pénteken van, úgyhogy siessetek.

És mikor derül ki, hogy ki nyert?

Júniusban, a Margón!

A részletes leírást és az összes praktikus információt ITT találjátok!

ITT megnézhettek egy videót a szervezőkkel és a zsűri tagjaival, ITT pedig Grecsó Krisztán beszél a pályakezdést követő kihívásokról és a saját írói hang megtalálásának nehézségeiről.

Kapcsolódó cikkek
...
Alkotótárs

Egy könyvet könnyű írni? Elindult a Mastercard® Alkotótárs

...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el

A kultúrában az idő és a szabadság a legfontosabb értékek közé tartoznak, ezért a Mastercard® Alkotótárs programjában elsőként olyan alkotói ösztöndíjat indít el, amellyel ezeket biztosítani lehet fiatal, magyar írók számára. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra nyílt pályázaton jelentkezhet minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi alkotása. Katt a további infókért!

...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: pályázati információk