Grecsó Krisztián [zsűri]
Alkotótárs

Grecsó Krisztián [zsűri]

Könyves Magazin | 2021. április 07. |

Grecsó Krisztián Aegon Művészeti Díjas és József Attila-díjas író, költő. Regényeit számos nyelvre lefordították, ír forgatókönyvet, dalszöveget és színdarabot is. Volt a Nők Lapja vezetőszerkesztője, a Szépírók Társaságának alelnöke és az Élet és Irodalom prózarovatát máig szerkeszti. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Grecsó Krisztián: Mennyi apróra metélt gyereksors kell még?

A héten a Parlament megszavazta az Alaptörvény 9. módosítását. Grecsó Krisztián Facebook-posztban fakadt ki az örökbefogadás megnehezítése ellen. 

...
Nagy

Grecsó Krisztián: Meg akartam őrizni a bóbitaságot

Grecsó Krisztián a saját gyerekkori könyveiről, Weöres Sándor hatásáról és a felnőtteknek elrejtett poénokról mesélt az Összekötve karácsonyi kiadásában, ahol a téma a Belefér egy pici szívbe volt. 

...
Hírek

Grecsó Krisztián: A mesélésnek varázsereje van

A Kortárs Felbeszélések podcastben kortárs magyar írók novelláit hallgathatjuk meg Nyáry Krisztián különleges ajánlóival.

...
Gyerekirodalom

Hallgassatok bele Grecsó Krisztián első gyerekeknek szóló verseskötetébe!

Megjelent Grecsó Krisztián első gyerekeknek szóló verseskötete, a Belefér egy pici szívbe. Most egy videóban Grecsó maga olvassa fel a Bóbiták versét. Mutatjuk!

...
Egy kiállítás képe

Grecsó Krisztián: Hommage [Egy kiállítás képe]

Folytatódik a Ludwig Múzeummal közös sorozatunk, az Egy kiállítás képe. Grecsó Krisztián írása Morley Malcom Lóversenypálya című képére készült. 

...
Hírek

Grecsó: Az első könyvnél védett vagy, utána Esterházyval kell egy pályán fociznod

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.