KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Tordai József: Testőrök között [Képalá]

Képalá |

Őszentsége a pápa egy ideje betegeskedett. Le kellett mondania a külföldi útjait, napjait a Vatikánban töltötte a színpompás freskók, és az ódon falak között. Gyógyulása sokáig tartott, de amikor orvosa újra engedélyezte számára az utazást úgy dönt, hogy a reggeli szentmisét nem a pápai kápolnában, hanem egy közeli kis templomban fogja elvégezni. Az utazás a pápamobilban a testőrei kíséretében alig több, mint húsz percig tartott. Őszentsége nagyon örült, hogy végre újra egészséges és ismét a természetben lehet ismét utazhat. Miközben konvoja lassan halad a kis kápolna felé a pápa elérzékenyülten tekint a dús lombú fákra melyek mellett elhalad. A Biblia sorai jutnak az eszébe: "Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik...". Ezt a pillanatot örökítette meg a fotós.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Pozsonyi Éva : Én hittem [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Hold Aurél: Beatboy [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

Pulitzer öt dollárral a zsebében érkezett Amerikába

Makón született, de az Egyesült Államokban csinálta meg a szerencséjét Pulitzer József, aki nélkül a sajtó ma nem lenne az, ami. Életéről Wisinger István írt könyvet.

...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.