KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Pozsonyi Éva : Én hittem [Képalá]

Képalá |

Én hittem a felnőttekben. Elhittem, hogy ha bemegyek felelni betegen a disznóból, és megszerzem azt az ötöst környezetismeretből, akkor kitűnő lehetek év végén. De aztán ott volt a bizonyítványom, ami nem lett kitűnő most sem, mert magatartásból négyest kaptam. 

Én hittem az ártatlanságban. Elhittem, hogy egy hóember mindenki szívét megmelengeti a maga jegességében, de aztán legfeljebb két nap múlva mindig szétrúgta őket valaki. 

Én hittem a barátságban. Elhittem, hogy mindent legyőz, de aztán jött az a fiú és ő inkább neki hitt velem szemben, pedig alig ismerte. 

Én hittem a szerelemben. Elhittem, hogy örökre, de aztán volt az a csók, meg hogy élni akar, mielőtt elkötelezné magát.

Én hittem abban, hogy jó emberekkel jó dolgok történnek. Karácsony másnapján egy új orvos volt ügyeletben, aki nagyon lelkiismeretesen vizsgálta meg anyát, felírt neki gyógyszereket és vért is. Beszélgetett vele és megígérte neki, hogy újra fel tud majd állni, sőt majd táncolnak is együtt. Anya hosszú idő után először nevetett, de aztán bement az a nővér, és lefitymáló megjegyzést tett a szerinte túlbuzgó orvosra. Anyám arca elkomorult, és nem sokkal később meghalt. Soha többé nem mosolygott. 

Én mostanra már megértem a Pápát. Hiszek én Istenben, de biztos, ami biztos, legyen inkább golyóálló az az üveg…

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bereczk Imola: Felvételi [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.

...
Nagy

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet. Mit tudott ez a könyv a maga idejében, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

...
Kritika

Szabad szavak: reklámfilm a múzsához

Steven Soderbergh kísérletező kedvében összezárt egy csapat remek színészt egy luxus óceánjáró fedélzetén. Hadd beszéljenek kedvükre!

Szerzőink

...
Rezek Bori

5 szuper darab, amiben csak egy színészre kell koncentrálni

...
Jakobovits Kitti

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

...
Ruff Orsolya

A kék madár az erejükkel és a félelmeikkel szembesíti a gyerekeket