KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

Képalá |

Haló, haló Mennyei Atyám, hallassz engem? Itt Ferenc pápa. Vétel ...
Jorge Mario Bergoglio fiad Argentínából.
Illetve Olaszország-Vatikán államból.

Papa Franciscus. Elbizonytalanodtam, Atyám.

Én ezt nem értem. A pápa az isten földi helytartója, ugye. Szóval te küldtél ide ebbe a székbe illetve úgy irányítottad a világot, hogy engem válasszanak meg. Felszállt a fehér füst, habemus papam és hopp, én lettem a katolikus egyház feje, kozel egymilliard ember vallási vezetője - pluszminusz- Vatikán államfője, temérdek kincs, Sixtus-kápolna, Michelangelo stb.

Mégis félnem kellene? Na, de az emberektől?!

Itt állok most is ebben az idétlen golfkocsiban, a vizes plexin ki sem látok. Olyan lassan halad, mint egy lemerült elektromos rokkantkocsi. 83 éves vagyok, de tudok én még járni!!

Eljöttem az emberek közé, hogy örömet hozzak, bátorságot és hitet. Akkor meg mit bohóckodok itt ebben a velorexben? Hogyan bátorítsam az embereket úgy, hogy legalább 13 testőr véd itt a kocsi körül és kész akár a testével oltalmazni? Tőlük.

Uram, hallassz? Vétel. ...

Mondjuk, ha valaki meg akarna ölni, simán lelőhetne, ennek a plexi kalitkának nincs is oldala. Egy balkáni háborút megjárt mesterlövésznek ez bakfitty. Még hangja se lenne.

Mit üzen ez a híveimnek? Hogy a pápa fél, nem érzi magát biztonságban köztük? Hogy rettegjetek ti is? Hogy duplán-triplán védjétek magatokat ti is? Ha a pápa veszélyben van akkor mi leselkedik a kisemberre a világban?

Atyám, hagyjuk ezt. Kiszállok ebből a kocsiból, elküldöm kávézni az őröket és sétálok egyet az emberek között. És te védelmezel engem. Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség. Mindörökkön örökké. Vétel.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Ötvös Németh Edit: Feri atya [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]