KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

Képalá |

Haló, haló Mennyei Atyám, hallassz engem? Itt Ferenc pápa. Vétel ...
Jorge Mario Bergoglio fiad Argentínából.
Illetve Olaszország-Vatikán államból.

Papa Franciscus. Elbizonytalanodtam, Atyám.

Én ezt nem értem. A pápa az isten földi helytartója, ugye. Szóval te küldtél ide ebbe a székbe illetve úgy irányítottad a világot, hogy engem válasszanak meg. Felszállt a fehér füst, habemus papam és hopp, én lettem a katolikus egyház feje, kozel egymilliard ember vallási vezetője - pluszminusz- Vatikán államfője, temérdek kincs, Sixtus-kápolna, Michelangelo stb.

Mégis félnem kellene? Na, de az emberektől?!

Itt állok most is ebben az idétlen golfkocsiban, a vizes plexin ki sem látok. Olyan lassan halad, mint egy lemerült elektromos rokkantkocsi. 83 éves vagyok, de tudok én még járni!!

Eljöttem az emberek közé, hogy örömet hozzak, bátorságot és hitet. Akkor meg mit bohóckodok itt ebben a velorexben? Hogyan bátorítsam az embereket úgy, hogy legalább 13 testőr véd itt a kocsi körül és kész akár a testével oltalmazni? Tőlük.

Uram, hallassz? Vétel. ...

Mondjuk, ha valaki meg akarna ölni, simán lelőhetne, ennek a plexi kalitkának nincs is oldala. Egy balkáni háborút megjárt mesterlövésznek ez bakfitty. Még hangja se lenne.

Mit üzen ez a híveimnek? Hogy a pápa fél, nem érzi magát biztonságban köztük? Hogy rettegjetek ti is? Hogy duplán-triplán védjétek magatokat ti is? Ha a pápa veszélyben van akkor mi leselkedik a kisemberre a világban?

Atyám, hagyjuk ezt. Kiszállok ebből a kocsiból, elküldöm kávézni az őröket és sétálok egyet az emberek között. És te védelmezel engem. Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség. Mindörökkön örökké. Vétel.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Ötvös Németh Edit: Feri atya [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

J. D. Barker misztikus thrillerében egy laboratóriumban nevelt kisfiú hozza ránk a frászt

J. D. Barker új krimijében egy titokzatos kislány, egy sikátorban talált holttest és egy laboratóriumban nevelt kisfiú története kapcsolódik össze. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele!