KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

Képalá |

Haló, haló Mennyei Atyám, hallassz engem? Itt Ferenc pápa. Vétel ...
Jorge Mario Bergoglio fiad Argentínából.
Illetve Olaszország-Vatikán államból.

Papa Franciscus. Elbizonytalanodtam, Atyám.

Én ezt nem értem. A pápa az isten földi helytartója, ugye. Szóval te küldtél ide ebbe a székbe illetve úgy irányítottad a világot, hogy engem válasszanak meg. Felszállt a fehér füst, habemus papam és hopp, én lettem a katolikus egyház feje, kozel egymilliard ember vallási vezetője - pluszminusz- Vatikán államfője, temérdek kincs, Sixtus-kápolna, Michelangelo stb.

Mégis félnem kellene? Na, de az emberektől?!

Itt állok most is ebben az idétlen golfkocsiban, a vizes plexin ki sem látok. Olyan lassan halad, mint egy lemerült elektromos rokkantkocsi. 83 éves vagyok, de tudok én még járni!!

Eljöttem az emberek közé, hogy örömet hozzak, bátorságot és hitet. Akkor meg mit bohóckodok itt ebben a velorexben? Hogyan bátorítsam az embereket úgy, hogy legalább 13 testőr véd itt a kocsi körül és kész akár a testével oltalmazni? Tőlük.

Uram, hallassz? Vétel. ...

Mondjuk, ha valaki meg akarna ölni, simán lelőhetne, ennek a plexi kalitkának nincs is oldala. Egy balkáni háborút megjárt mesterlövésznek ez bakfitty. Még hangja se lenne.

Mit üzen ez a híveimnek? Hogy a pápa fél, nem érzi magát biztonságban köztük? Hogy rettegjetek ti is? Hogy duplán-triplán védjétek magatokat ti is? Ha a pápa veszélyben van akkor mi leselkedik a kisemberre a világban?

Atyám, hagyjuk ezt. Kiszállok ebből a kocsiból, elküldöm kávézni az őröket és sétálok egyet az emberek között. És te védelmezel engem. Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség. Mindörökkön örökké. Vétel.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Ötvös Németh Edit: Feri atya [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!