KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Hold Aurél: Beatboy [Képalá]

Képalá |

A pápa az elektromos golfkocsi golyóálló plexiüvege mögött halkan beatboxolt. Pff-csika-csika-brr-pff. Nyomjad atyám, szólt oda neki sutyiban Willi a svájci gárdista, de nehogy kizökkenjen integessen is. Willi mindig is imádta az elektronikus zenét, hébe-hóba betévedt azért metál koncertekre, de amit a pápa tol az atom. Jóban is vannak ők ketten, mindig küldözgetnek egymásnak linkeket és mémeket, a Katolikus Egyház feje pedig van, hogy egészen hajnalig dolgozik néhány remixen, közben persze imádkozik is és közben jár az Istennél néhány bűnös lélek érdekében. Nappal egyengeti az egyházát, felügyeli a világot, és küzd a gonosz ellen. Ezt szerette benne Willi igazán, progresszív úr Őszentsége. Meg is mondta Willinek, hogy ha Isten nem akarná, hogy legyen diszkó és techno, akkor bizony nem lenne, mert egy tollvonással eltüntetné a föld színéről. De mi sem nagyobb bizonyítéka annak, hogy Isten igazán kedveli ezt a műfajt, mint hogy még mindig létezik döcögés és veretés. A drog az bűn természetesen, de senkire nem kényszerítik rá, aki igazán szereti a basszust, annak nincs szüksége ilyen hülyeségekre. Willi büszkén lépdelt a kocsi mellett, képtelen lenne másnak dolgozni, az életét adná Őérte. Gurultak hát tovább az éljenző tömeg sorai között álmatag szürke fellegek és zöld lombkoronák medrében, miközben a pápa muzsikája valamennyi testőr dobhártyáján szüntelnül dörömbölt. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Pásztor Miklós: Sodródás [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.

Hírek
...
Hírek

Jövőre jön a Presser-könyv folytatása

...
Hírek

A magyarok fele soha nem vásárol könyvet

...
Hírek

Umbridge-es Harry Potter-idézettel üzennek az SzFE-sek

...
Hírek

Nemes Z. Márió kapja idén a FISZ Csáth Géza-díját

...
Nagy

Szegedet két nagy katasztrófa alakította - Vaktérkép // Szeged

...
Hírek

Tóth Kinga elnyerte a Pompidou Központ irodalmi díját

...
Hírek

Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Bereményi Géza és Háy János is részt vesz az őszi Margón

...
Hírek

Akunyin szeretné megérteni, hogy Oroszország miért olyan, amilyen

...
Hírek

J.K. Rowling új krimije a brit toplista élén