KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Hold Aurél: Beatboy [Képalá]

Képalá |

A pápa az elektromos golfkocsi golyóálló plexiüvege mögött halkan beatboxolt. Pff-csika-csika-brr-pff. Nyomjad atyám, szólt oda neki sutyiban Willi a svájci gárdista, de nehogy kizökkenjen integessen is. Willi mindig is imádta az elektronikus zenét, hébe-hóba betévedt azért metál koncertekre, de amit a pápa tol az atom. Jóban is vannak ők ketten, mindig küldözgetnek egymásnak linkeket és mémeket, a Katolikus Egyház feje pedig van, hogy egészen hajnalig dolgozik néhány remixen, közben persze imádkozik is és közben jár az Istennél néhány bűnös lélek érdekében. Nappal egyengeti az egyházát, felügyeli a világot, és küzd a gonosz ellen. Ezt szerette benne Willi igazán, progresszív úr Őszentsége. Meg is mondta Willinek, hogy ha Isten nem akarná, hogy legyen diszkó és techno, akkor bizony nem lenne, mert egy tollvonással eltüntetné a föld színéről. De mi sem nagyobb bizonyítéka annak, hogy Isten igazán kedveli ezt a műfajt, mint hogy még mindig létezik döcögés és veretés. A drog az bűn természetesen, de senkire nem kényszerítik rá, aki igazán szereti a basszust, annak nincs szüksége ilyen hülyeségekre. Willi büszkén lépdelt a kocsi mellett, képtelen lenne másnak dolgozni, az életét adná Őérte. Gurultak hát tovább az éljenző tömeg sorai között álmatag szürke fellegek és zöld lombkoronák medrében, miközben a pápa muzsikája valamennyi testőr dobhártyáján szüntelnül dörömbölt. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Pásztor Miklós: Sodródás [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm

Érdemes jobban megismerni vagy megérteni Michel Houellebecq írót? Ez a kérdés foglalkoztatott az új Houellebecq-kötet, az Intervenciók 2020 olvasása közben.

...
Nagy

15 elképesztő tény Sir David Attenborough életéről

Ma ünnepli 95. születésnapját Sir David Attenborough, világhírű természettudós, aki arra tette fel az életét, hogy bemutassa nekünk a természet csodáit. Születésnapja alkalmából 15 érdekes tényt osztunk meg az életéről.

...
Alkotótárs

Tóth Krisztina: Aki ír, az fejben állandóan ezzel foglalkozik

Az ösztöndíjak lehetővé teszik azt, hogy az ember egy kicsit félrevonuljon - mondta Tóth Krisztina, a Mastercard® – Alkotótárs ösztöndíj egyik zsűritagja.

...
Kritika

Stephen King megmutatja, hogy a szakadozó internet jobban érdekel minket, mint a széthulló világ

Stephen King legújabb kisregényei éppoly magával ragadóak, mint a korai regényei. Kapcsolatról, fausti alkuról, rajtunk kívül és belül állókról, valamint az önmagából kifordult világunkról mesél a Minél véresebb.

...
Nagy

Harag Anita: Anyának jókedve van (2.)

A legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat 2020-ban Harag Anita kapta meg az Évszakhoz képest hűvösebb című kötetért. Vasárnap, ebéd nálunk című tárcasorozatának ez a második része.

...
Nagy

Coco Chanelnek nem tetszett az élete, alkotott egy újat [zsebró]

Coco Chanel a világ mindmáig talán legismertebb divattervezője. Azonkívül, hogy forradalmasította a női divatot, számtalan stílus- és életmódtanácsot hagyott ránk. De az igazi inspriációt sokkal inkább ő maga jelenti, hihetetlen karriertörténete pedig minimum három fontos tanulsággal is szolgál. 

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Hírek

Bereményi Géza, Grecsó Krisztián, Spiró György, Závada Péter, Csoóri-est és Rájátszás a Margó Irodalmi Fesztiválon

...
Nagy

Závada Péter egy kastélyban keresi a választ hatalom és művészet viszonyára

...
Hírek

Új Stephen King-adaptáció érkezik, itt a Lisey története első előzetese

...
Nagy

Versterápia: „kézfogás, visszatérés, ölelés”

...
Nagy

Három könyv, amiből jobban megismerheted Adyt, Aranyt vagy Szendrey Júliát

...
Hírek

Bookline top 50: Orvos-Tóth Noémi, Robert Galbraith és Matthew McConaughey az élmezőnyben

...
Alkotótárs

Tóth Krisztina: Aki ír, az fejben állandóan ezzel foglalkozik

...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el