KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Hold Aurél: Beatboy [Képalá]

Képalá |

A pápa az elektromos golfkocsi golyóálló plexiüvege mögött halkan beatboxolt. Pff-csika-csika-brr-pff. Nyomjad atyám, szólt oda neki sutyiban Willi a svájci gárdista, de nehogy kizökkenjen integessen is. Willi mindig is imádta az elektronikus zenét, hébe-hóba betévedt azért metál koncertekre, de amit a pápa tol az atom. Jóban is vannak ők ketten, mindig küldözgetnek egymásnak linkeket és mémeket, a Katolikus Egyház feje pedig van, hogy egészen hajnalig dolgozik néhány remixen, közben persze imádkozik is és közben jár az Istennél néhány bűnös lélek érdekében. Nappal egyengeti az egyházát, felügyeli a világot, és küzd a gonosz ellen. Ezt szerette benne Willi igazán, progresszív úr Őszentsége. Meg is mondta Willinek, hogy ha Isten nem akarná, hogy legyen diszkó és techno, akkor bizony nem lenne, mert egy tollvonással eltüntetné a föld színéről. De mi sem nagyobb bizonyítéka annak, hogy Isten igazán kedveli ezt a műfajt, mint hogy még mindig létezik döcögés és veretés. A drog az bűn természetesen, de senkire nem kényszerítik rá, aki igazán szereti a basszust, annak nincs szüksége ilyen hülyeségekre. Willi büszkén lépdelt a kocsi mellett, képtelen lenne másnak dolgozni, az életét adná Őérte. Gurultak hát tovább az éljenző tömeg sorai között álmatag szürke fellegek és zöld lombkoronák medrében, miközben a pápa muzsikája valamennyi testőr dobhártyáján szüntelnül dörömbölt. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bertók Éva: Perpetuum mobile [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tóth Lászlóné: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Pásztor Miklós: Sodródás [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Szabados Ági a megtakarításait egy álomba fektette, megnyitotta könyvesboltját

A függetlenség áráról, az álomba történő befektetésről és a piaci szabályok felrúgásáról beszélgettünk Szabados Ágival, aki Libertine néven könyvesboltot és kiadót indított.

...
Nagy

Presser memoárja egy korszak tablója [zsebró]

John Lennon zongorája, Abbey Road, tokiói telefonok, világhírű zenészek, NDK-s lányok – ugyanakkor disszidáló barátok, meg- és kihallgatások, elmismásolt gázsik, Lee farmerek, tűrések, tiltások. Megjelent Presser Gábor önéletírása a Helikon Kiadónál.

...
Nagy

30 éves a Total Recall - Az emlékmás

30 éves a Philip K. Dick novellájából készült kultklasszikus, amelyben Arnold Schwarzenegger levegőzik egyet a Marson. Vagy nem. Mindenesetre egyszerre rémisztő és izgalmas (na meg nagyon ismerős) Dick jövőképe, amelyben a személyes tapasztalatot felülírják a mesterséges emlékek.

...
Kritika

Háy János megírta a legkeményebb karantént, az életet

A pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről, egy társadalom kisiklásáról szól Háy János új, sodróan izgalmas regénye, A cégvezető, ami a hét könyve.

...
Kritika

A járványok megmutatják, hogy az ember egyáltalán nem ura a természetnek

Mi is lenne jobb olvasmány 2020-ban, mint egy sci-fi, amelyben egy rejtélyes vírus kezdi tizedelni az embereket, miközben közeleg a világvége? R. J. Hendon (Juhász Roland) új könyve, a Gyomláló teljesen eltalálta az idei év hangulatát.

...
Nagy

A Pilátusban akkor kezdődik az igazi dráma, amikor lehull az álarc

Szabó Magda Pilátusának hősei minden igyekezetük dacára nem találják az egymáshoz vezető érzelmi utat. A regényből tévéfilm készült, a rendezővel, Dombrovszky Lindával pedig az eredeti könyvről, a színészek kiválasztásáról és Szabó Magda debreceni kultuszáról is beszélgettünk.

Hírek
...
Hírek

Grecsó Krisztián: A mesélésnek varázsereje van

...
Hírek

Alekszijevics szerint hibrid polgárháború zajlik Fehéroroszországban

...
Podcast

Pető Péter: A magányt nem lehet pénzzel eltávolítani [PODCAST]

...
Hírek

Dezső András kokainos könyvét olvasták a lekapcsolt drogterjesztők is

...
Hírek

Ferrante kedvencei között magyar könyv is akad

...
Nagy

A koronavírus idején még fontosabb, hogy törődjünk a lelki egészségünkkel

...
Nagy

Szabó T. Anna: A Szabadulógyakorlat a túlélés könyve

...
Hírek

Bezuhant a könyvpiac, drámaian visszaesett a címszám és a kiadók bevétele

...
Hírek

Obama memoárjának filmzenéjét Beyoncé és Eminem énekli