KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Sibelka Zsófia: My loneliness is killing me [Képalá]

Képalá |

Figyu tesó! Múltkor kérdezted, melyik meló volt rám legnagyobb hatással. Össze kellett rendeznem az agyamban, hogy ki tudjam neked választani. Sok olyan volt, amit elfelejtenék, és nem tudok, elhiheted. De ezt nem akarom. Tavaly Csíksomlyón. Az öreg fehér csuhással. Na, az megmaradt baszki. 

Tudod tesó, nem vagyok vallásos, csöppet se. Rám nincsen hatással a pénz, csillogás, hatalom, de még a szépség se. De az az alázat, tesó! Ebben a fazonban van valami, amiért nehéz őt elfelejteni. Láttam egy filmet, nem rég ment moziban, A két pápa. A Ferencet játszó színész frankón hozza a figurát! Pedig csak dumálnak a filmben végig. Semmi eksön nincs benne, ahogy mondom neked! 

Figyelj, nekem az egyházi sulin kívül semmi kötődésem Istenhez. Nem erről szól ez a dolog. Nehéz megfogalmazni. A meló alatt valahogy közelebb kerültem ahhoz a világhoz. Érted, amiről itt beszélek neked? 

Emlékszel, amikor meghalt II. János Pál? Akkor jártam a bölcsészre. Jaja tesó, nekem olyan papírom is van. Csak, mert érdekelt. Szóval, akkor a bölcsészen volt stílgyak, és egyik évfolyamtársam II. Dzsípíről írt egy cikket. „Mindenki pápája” – asszem ez volt a címe. Az nagyon beütött, tetszett, ahogy bemutatta az öreget. Na, az is nagy spíler volt, de Ferenc se kispályás.

Hogy miért hozom fel neked a fehér hóemert? Mondom – hát ezt magyarázom! Vágod, meséltem, 2 éve voltam Dubajban. Meg az összes keleti meló. Azok a csávók meg ribik, akiket kísértünk. Zéró hatással nem voltak rám. De a szoknyás csóka? Nem kellett vigyáznunk rá. Valahogy – ő vigyázott ránk. Á, te ezt nem érted, nem voltál ott. 

Tudod tesó! Fél napos meló volt ez tavaly, ott Csíksomlyón. Az öreg csuhásról folyton egy szám ugrik be nekem azóta is. A refrénje. Tudod, az a Britney Spears.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kovács Brigitta: Mondd, így tervezted te ezt? [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

...

Kiss Tibor Noé: Az emberek 90%-a tragikus állapotban van [PODCAST]

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Lackfi János: Kedvencem a groteszk

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]

...
Kritika

Szabad szavak: reklámfilm a múzsához

Steven Soderbergh kísérletező kedvében összezárt egy csapat remek színészt egy luxus óceánjáró fedélzetén. Hadd beszéljenek kedvükre!

Szerzőink

...
Rezek Bori

5 szuper darab, amiben csak egy színészre kell koncentrálni

...
Jakobovits Kitti

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

...
Ruff Orsolya

A kék madár az erejükkel és a félelmeikkel szembesíti a gyerekeket