KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Papp Ákos: Hatósági feljegyzés [Képalá]

Képalá |

Tegnap délután Rómában egy lassan haladó különös kinézetű járművet tartóztattunk fel, mivel az fogamidugót okozott. Igazoltatás során kialakult egy kisebb tumultus az ott lévő utcai járókelőkkel, akik igyekeztek megakadályozni a szakszerű rendőri intézkedést. A gépkocsivezető csak a többszöri felszólításra tett eleget és mutatta be iratait, amit rendben talált az intézkedő járőr. Az utastérben lévő személy gyanúsan viselkedett, előbb a kezét odarakta az intézkedő rendőr szája elé, majd meg akarta ölelni, később az eget bámulta és különös szavakat mormolt. Személyes okmányokkal nem rendelkezett, öltözete kirívó, olyan hálóruhaszerű, tekintete révedező, kissé pszichotikus benyomást keltett. Az igazoltatás során csoportosulás támadt, ezért tömegoszlatáshoz kértünk erősítést, továbbá mentőszállítást a feltehetően elmeotthonból szökött férfi számára, aki végső kétségbeesésében azt állította magáról, hogy ő a római pápa, aztán áldást mondott ránk, de ellenállás nélkül beült a mentőautóba. Értékeit: egy darab pecsétgyűrűt és egy darab keresztmedálos nyakláncot, átvettem és letétbe helyeztem. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tordai József: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Pozsonyi Éva : Én hittem [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kozma Krisztina: Alfa és omega. Vétel.. [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

A szüzesség elvesztése a fiú számára jelentéktelen esemény volt, a lánynak felforgatta az életét

Az 50-es években, Franciaországban játszódik Annie Ernaux önéletrajzi ihletésű regénye, a Lánytörténet. A könyv helyszíne egy diáktábor, ahol a főhős elveszíti a szüzességét. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Pulitzer öt dollárral a zsebében érkezett Amerikába

Makón született, de az Egyesült Államokban csinálta meg a szerencséjét Pulitzer József, aki nélkül a sajtó ma nem lenne az, ami. Életéről Wisinger István írt könyvet.

...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

"A gyerekek ösztönösen érzik, hogy az éghajlatváltozás rendkívüli hatással lesz a jövőjükre"

Szeptemberben egy klímafikciós ifjúsági regény, Rojik Tamás Szárazsága lett a Szívünk rajta kiemelt könyve. A hónap értékelőjét, M. Kácsor Zoltánt markáns irodalmi képekről és a műfaj felíveléséről faggattuk.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.