KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Evie Küzdoblani: Elmélkedő pápa - Legyen meg (Isten akarata) [Képalá]

Képalá |

Mindegy, hogy a pápa vagy, vagy a papa, egy kis mozgás neked is kell, még ha nem is állsz be a tömegbe pogózni mint a fiatalok, a napi tízezer lépés legyen meg.
Féltett kincsként
a széltől is óvnak? Bevállalósan az élet közepébe veted magad? Ugyan mit számít? A fő, hogy az egészséged legyen meg.
Bárhogy is vagy, mindig szakíts egy kis időt magadra. Éld meg a pillanatokat, hiszen másunk úgysincs.
A tegnapból ragadd meg a szeretetet és a leckéket, a többit engedd el. Egy szép napot ne
rontson el mások aggodalma, vagy a jövőtől való félelmed.
Néha kell, hogy kicsit megvadulj, vagy hogy lehunyt szemmel elvessz a pillanatban. Dolgozol, vagy épp pihensz? Bárhol légy is éppen, csak vedd észre az ezernyi szépséget, ami mindig körülvesz téged.
Az életet élvezni kell, mert egy szempillantás és elszáll. Kacagj, mókázz, nevess, hisz ez a perc akkor is elmúlik, ha csak a nem szeretem dolgokra figyelsz.
Hallgass a szívedre, hisz hiába van sok pénzed, ha fáradt a lelked. Most válaszd azt,
amitől virulsz, akkor is, ha bolondnak néznek. Nem számít, hogy mit gondolnak mások. A fő, hogy a belső békéd legyen meg.
Képek, szavak, dallamok, ezek nélkül nem teljes az élet, ha ezekkel bírsz, máris végtelenül gazdag a léted.
Bár
igazi erőd belsődben nyugszik, de mindig tiéd a jelened, hogy munkára fogd, és segítsd a családod és felebarátod, hogy hős légy.
Egy pillanat, amiben jelen vagyunk egymásnak, egy kedves szó, egy ölelés, a törődés, a szeretet az, ami számít, ami aztán igazán legyen meg.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rózsa Ida: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Békési Erika: Nagymama, hiányzol [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Magyar Zsolt: Karanténban [Képalá]

KARÁCSONY
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Nagy

Az író Janikovszky Éva már ott van a kamasz Kucses Éva naplójában

A Janikovszky Éva által bő nyolcvan éve vezetett füzetek most végre könyv alakban is megjelentek, a Naplóm című kötet pedig az 1938-1944 közötti időszak kamaszéveit villantja elénk.

...
Beleolvasó

Ha bárkit lemásolhatnál a világon, kit választanál?

Ronil Caine első regénye, a Lilian egy titokzatos cég körül játszódik, aminek mindenre elszánt vérprofi vezetője gazdag embereket hálóz be, hogy aztán kedvenc sztárjaik másolatait adja el nekik egy-két hétre. Olvass bele!

Olvass!
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele!