KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Magyar Zsolt: Karanténban [Képalá]

Képalá |

A napernyő ütemes rázkódására riadt fel álmából, majd elégedetten nyugtázta, hogy, csak a nyári szellő játszadozik pajkosan körbelengve a hűsvizű medencét. A mindenét, bealudtam!- villant át elméjén, miközben az oldalára fordult kényelmes nyugágyában és tekintetét a közelben ülő kisfiára vetette, aki nagy buzgón egy mobiltelefont nyomkodott.
-Megint elcsented a mobilomat!- szólt az anya éles hangon.
A kisfiú huncut mosollyal arcán nézet fel, azután felpattant a helyéről és odaszaladt az anyjához, akinek az orra elé tartotta a mobiltelefont.
-A bácsit miért zárták karanténba, és a többi bácsin miért nincsen maszk?- tette fel a kérdést.
-Hmm, biztosan egy régebbi kép.-hangzott a bizonytalan válasz, majd meggyőző magyarázat következett:-A bácsi pedig nem karanténban van, hanem golyóálló üveg mögött, s a többi bácsi   vigyáz rá, nehogy bántsa valaki.
-A többi bácsit nem védi semmi, őket lelőhetik?-jött a következő kérdés. 
-Az a bácsi nagyon fontos ember, azért vigyáznak rá annyira.-
-De anya, nem azt mondtad, hogy minden ember egyforma?
-Na, jó, még nem kaptam választ arra, miért csented el a mobilomat.
-De anya, én mikor kapok végre telefont, már az összes barátomnak van.
-Mert még kicsi vagy, különben se jó, ha mindig azon lóg az ember.
-De anya, neked kettő is van.
-Én viszont, most elkaplak és beleváglak a vízbe!- fogta menekülőre az anya, majd odalépett, felkapta és magához szorította gyermekét.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy Lívia: Kiválasztott vagyok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Huszthy Viola: A 10 őr [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy-Rakita Melinda: Plexiüveg mögött [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Vicces, kalandos, klasszikus belépők a versek világába

A Szívünk rajta könyvei közül ezúttal három olyan verseskötetet választottunk, amelyeket szívesen bevinnénk az iskolába.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.