KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Huszthy Viola: A 10 őr [Képalá]

Képalá |

1. Thomas
25 éve vagyok a pályán, két éve kerültem a pápai testőrségbe. Ez a top, innen feljebb nincs. Csak egy küldetésem van: a pápát szolgálni és védeni. 

2. Giovanni
A kurva istenit, hogy otthon hagytam a pisztolyomat!

3. Lucas
A héten ez a negyedik mise, amit végighallgatok. A vasárnapit biztos kihagyom, már így is szentté avathatnának. Azért az öreg nem semmi, elmúlt 80 és nem ismétli magát.

4. Andrea
Anyám minden nap felhív, hogy egyszer, legalább egyszer integessek már neki a kamerákba. Azt hiszi egész nap csak bohóckodom itt. Egy kis integetés, úgy, ahogy a főnököd szokta, és mutatja a kis integetést. Anyám, de fárasztó!

5. Pjotr
Azelőtt Iránban szolgáltam. Hogy öltem-e? Öltem. Nem is egyet. De a főnök azt mondja Isten irgalma végtelen. Én ebben bízom.

6. Matteo
Huh, a tegnap hosszúra nyúlt. Fél három körül értünk haza a buliból, aztán még hajnalig szeretkeztünk Chiarával. Remélem nem lesz terhes.

7. Filippo
A héten ellopták a lányom iPhone-ját. A metrón egy koszos utcagyerek, csak úgy kicsavarta a kezéből. Megemlegeti az a taknyos, ha egyszer elkapom!

8. Bert
Andrea már megint panaszkodott rám a főnöknél. Nem értem mi baja velem. Lucasra is fúj. Biztos, mert németek vagyunk... Rohadt idegengyűlölő kis digó!

9. Simone
Nem tudom kiverni a fejemből Caterina nővért. Istenem, hogy pont egy nővér legyen ilyen szép!

10. Jacopo
Elég menő lenne a robogómra egy ilyen golyóálló plexidarab... Na majd ránézek a leselejtezett járgányokra a Via Pellegrinón.

Ferenc: Uram irgalmazz nekünk!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy-Rakita Melinda: Plexiüveg mögött [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Papp Ákos: Hatósági feljegyzés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tordai József: Testőrök között [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]