KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Huszthy Viola: A 10 őr [Képalá]

Képalá |

1. Thomas
25 éve vagyok a pályán, két éve kerültem a pápai testőrségbe. Ez a top, innen feljebb nincs. Csak egy küldetésem van: a pápát szolgálni és védeni. 

2. Giovanni
A kurva istenit, hogy otthon hagytam a pisztolyomat!

3. Lucas
A héten ez a negyedik mise, amit végighallgatok. A vasárnapit biztos kihagyom, már így is szentté avathatnának. Azért az öreg nem semmi, elmúlt 80 és nem ismétli magát.

4. Andrea
Anyám minden nap felhív, hogy egyszer, legalább egyszer integessek már neki a kamerákba. Azt hiszi egész nap csak bohóckodom itt. Egy kis integetés, úgy, ahogy a főnököd szokta, és mutatja a kis integetést. Anyám, de fárasztó!

5. Pjotr
Azelőtt Iránban szolgáltam. Hogy öltem-e? Öltem. Nem is egyet. De a főnök azt mondja Isten irgalma végtelen. Én ebben bízom.

6. Matteo
Huh, a tegnap hosszúra nyúlt. Fél három körül értünk haza a buliból, aztán még hajnalig szeretkeztünk Chiarával. Remélem nem lesz terhes.

7. Filippo
A héten ellopták a lányom iPhone-ját. A metrón egy koszos utcagyerek, csak úgy kicsavarta a kezéből. Megemlegeti az a taknyos, ha egyszer elkapom!

8. Bert
Andrea már megint panaszkodott rám a főnöknél. Nem értem mi baja velem. Lucasra is fúj. Biztos, mert németek vagyunk... Rohadt idegengyűlölő kis digó!

9. Simone
Nem tudom kiverni a fejemből Caterina nővért. Istenem, hogy pont egy nővér legyen ilyen szép!

10. Jacopo
Elég menő lenne a robogómra egy ilyen golyóálló plexidarab... Na majd ránézek a leselejtezett járgányokra a Via Pellegrinón.

Ferenc: Uram irgalmazz nekünk!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy-Rakita Melinda: Plexiüveg mögött [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Papp Ákos: Hatósági feljegyzés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Tordai József: Testőrök között [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv