KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Deák Anna: Gyártási hiba [Képalá]

Képalá |

Még sosem ültem Dacia Dusterben. Civilben sem, munkaügyben sem. Sokféle pápamobilt láttam már, kívülről is, belülről is, de ez az első Duster. Jól bírja ezt a csíksomlyói sarat. Igaz, Christoph már az elején megmondta, hogy ez a kiadás nem sikerült túl biztonságosra. Hogy hátul nem fedett, és ha valaki nagyon akarja, csak visszalő egyet a válla fölött, és egy kis szerencsével még hívhatjuk a golyóálló, balesetbiztos helikoptert. S ha nem, akkor a konklávét. Christoph biztos tudja a dolgát, nem hiába a Svájci Gárda vezetője, de én valamiért nem magamat féltem. Hiába jönnek itt mellettem, a golyó őket is elkaphatja, pápa ide, mobil oda.

Késünk. Rossz az idő, mondták. Nem tud a repülőnk leszállni, máshol kell landolnunk. Onnan még az autóút, a hívek meg csak várnak, órák óta az esőben. Jókora köd van, de mégis, ameddig a szemem ellát, emberek. Fiatalok, öregek, férfiak, asszonyok, gyerekek. Nem zúgolódnak, nem veszekednek. Akkor kik vagyunk mi, hogy egy pápamobil miatt elégedetlenkedjünk? Végülis jó, hogy nincs oldala és hátulja ennek a keretnek, így legalább bele tudok nézni az emberek szemébe.  

Mindjárt odaérünk az oltárhoz, habár elég meredek ez a szétázott földút. Talán addig el is áll az eső. Most, hogy belegondolok, tulajdonképpen egyik járművel sem voltam igazán megelégedve. Akármennyit hajtogattam, akárhogy kértem, senki sem tudott olyat gyártani, mely alá a hívek be tudjanak húzódni az eső elől. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Gräff Helga: Irgalmat a mennyekben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Evie Küzdoblani: Elmélkedő pápa - Legyen meg (Isten akarata) [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rózsa Ida: Testőrök között [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

J. D. Barker misztikus thrillerében egy laboratóriumban nevelt kisfiú hozza ránk a frászt

J. D. Barker új krimijében egy titokzatos kislány, egy sikátorban talált holttest és egy laboratóriumban nevelt kisfiú története kapcsolódik össze. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele!