KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Deák Anna: Gyártási hiba [Képalá]

Képalá |

Még sosem ültem Dacia Dusterben. Civilben sem, munkaügyben sem. Sokféle pápamobilt láttam már, kívülről is, belülről is, de ez az első Duster. Jól bírja ezt a csíksomlyói sarat. Igaz, Christoph már az elején megmondta, hogy ez a kiadás nem sikerült túl biztonságosra. Hogy hátul nem fedett, és ha valaki nagyon akarja, csak visszalő egyet a válla fölött, és egy kis szerencsével még hívhatjuk a golyóálló, balesetbiztos helikoptert. S ha nem, akkor a konklávét. Christoph biztos tudja a dolgát, nem hiába a Svájci Gárda vezetője, de én valamiért nem magamat féltem. Hiába jönnek itt mellettem, a golyó őket is elkaphatja, pápa ide, mobil oda.

Késünk. Rossz az idő, mondták. Nem tud a repülőnk leszállni, máshol kell landolnunk. Onnan még az autóút, a hívek meg csak várnak, órák óta az esőben. Jókora köd van, de mégis, ameddig a szemem ellát, emberek. Fiatalok, öregek, férfiak, asszonyok, gyerekek. Nem zúgolódnak, nem veszekednek. Akkor kik vagyunk mi, hogy egy pápamobil miatt elégedetlenkedjünk? Végülis jó, hogy nincs oldala és hátulja ennek a keretnek, így legalább bele tudok nézni az emberek szemébe.  

Mindjárt odaérünk az oltárhoz, habár elég meredek ez a szétázott földút. Talán addig el is áll az eső. Most, hogy belegondolok, tulajdonképpen egyik járművel sem voltam igazán megelégedve. Akármennyit hajtogattam, akárhogy kértem, senki sem tudott olyat gyártani, mely alá a hívek be tudjanak húzódni az eső elől. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Gräff Helga: Irgalmat a mennyekben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Evie Küzdoblani: Elmélkedő pápa - Legyen meg (Isten akarata) [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rózsa Ida: Testőrök között [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!