KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Deák Anna: Gyártási hiba [Képalá]

Képalá |

Még sosem ültem Dacia Dusterben. Civilben sem, munkaügyben sem. Sokféle pápamobilt láttam már, kívülről is, belülről is, de ez az első Duster. Jól bírja ezt a csíksomlyói sarat. Igaz, Christoph már az elején megmondta, hogy ez a kiadás nem sikerült túl biztonságosra. Hogy hátul nem fedett, és ha valaki nagyon akarja, csak visszalő egyet a válla fölött, és egy kis szerencsével még hívhatjuk a golyóálló, balesetbiztos helikoptert. S ha nem, akkor a konklávét. Christoph biztos tudja a dolgát, nem hiába a Svájci Gárda vezetője, de én valamiért nem magamat féltem. Hiába jönnek itt mellettem, a golyó őket is elkaphatja, pápa ide, mobil oda.

Késünk. Rossz az idő, mondták. Nem tud a repülőnk leszállni, máshol kell landolnunk. Onnan még az autóút, a hívek meg csak várnak, órák óta az esőben. Jókora köd van, de mégis, ameddig a szemem ellát, emberek. Fiatalok, öregek, férfiak, asszonyok, gyerekek. Nem zúgolódnak, nem veszekednek. Akkor kik vagyunk mi, hogy egy pápamobil miatt elégedetlenkedjünk? Végülis jó, hogy nincs oldala és hátulja ennek a keretnek, így legalább bele tudok nézni az emberek szemébe.  

Mindjárt odaérünk az oltárhoz, habár elég meredek ez a szétázott földút. Talán addig el is áll az eső. Most, hogy belegondolok, tulajdonképpen egyik járművel sem voltam igazán megelégedve. Akármennyit hajtogattam, akárhogy kértem, senki sem tudott olyat gyártani, mely alá a hívek be tudjanak húzódni az eső elől. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Gräff Helga: Irgalmat a mennyekben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Evie Küzdoblani: Elmélkedő pápa - Legyen meg (Isten akarata) [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rózsa Ida: Testőrök között [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]