Gary Oldman új kémsorozatához Mick Jagger írt zenét

Gary Oldman új kémsorozatához Mick Jagger írt zenét

Az Oscar-díjas Gary Oldman játssza az Apple TV+ streamingszolgátató műsorában látható Utolsó befutók című kémsorozat főszerepét.

sa |
Mick Herron
Utolsó befutók
Ford. Abrudán Katalin, General Press, 2020, 372 oldal
-

Az április 1-jén debütáló, 6 részes első évadban Oldman az éles eszű, de goromba Jackson Lambet alakítja, aki a különböző hibák miatt az MI5 "temetőjébe" száműzött, bukott ügynökök egy csoportját vezeti. Egyikük River Cartwright (Jack Lowden), a megbecsülésnek örvendő, legendás ügynök (Jonathan Pryce) unokája, aki elszúrt egy fontos kiképzési gyakorlatot. Cartwright, aki mindent megtenne, hogy visszavegyék az MI5 főhadiszállására, egy elrabolt muzulmán diák kiszabadításában látja meg az esélyt, de ehhez a küldetést Lambnek is fel kéne karolnia, akit azonban jobban érdekel az alkohol és stábjának gyalázása, mint a munka.

Gary Oldman a sorozat londoni premierjén elmondta, hogy nagyon szerette Lamb szerepét. "Hanyag, láncdohányos, alkoholista, és úgy bűzlik, mint egy hamutartó. A haja is csapzott és zsíros. Olyan volt Jackson Lambet játszani, mintha az ember koszos vízbe mártózna" - mesélte a 64 éves színész.

A Mick Herron regényéből készült sorozatról Oldman azt is elmondta, hogy korántsem James Bond-világában játszódik. "Lényegében ez is egy irodai dráma, amely történetesen a kémkedés világában zajlik" - tette hozzá Lowden, aki szerint a sorozat elég jól megfogja azt is, hogy milyen is valójában a szolgálatnak dolgozni.

A produkcióban, amelyhez Mick Jagger írt zenét, Kristen Scott Thomas, Olivia Cooke és Rosalind Eleazar is szerepel. A széria második évadát is leforgatták már.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Spin-off sorozat készül a Bridgerton családhoz

Az új széria Charlotte királynéről szól majd, a Netflix már azt is bejelentette, hogy kik lesznek a szereplők.

...
Szórakozás

Adaptáció készül Blake Crouch Sötét anyagából

Kilencrészes sorozat készül a Sötét anyagból. A munkálatokban maga az író, Blake Crouch is részt vesz.

...
Szórakozás

Előzménysorozatot kap King kultikus horrorbohóca, Krajcáros 

A sorozat az 1960-as évektől mesél az Az eseményeiig. 

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

...
Nagy

A Halott Pénz-könyv még a tagoknak is tudott meglepetést okozni

A Halott Pénz Na még mit nem?! című kötetét mutatták be a Hajógyár és az A38 hajó Zene x Szöveg programsorozatának legutóbbi alkalmán. Járai Márkot, Boros Gábort és a kötet egyik szerzőjét, Jávor Bencét Erdős Viki kérdezte zenekari titkokról, a sikerig vezető útról, közös munkáról és az írás folyamatáról.

...
Szórakozás

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

Az Északi brutális: tele ordító férfiakkal, vérrel és zsigerekkel - és persze gyönyörű tájakkal és szuperhangulatos újpogány zenével. Robert Eggers rendező láthatóan élvezte, hogy megcsinálhatta a saját mozgóképre ültetett viking sagáját. A kérdés, hogy elég-e egy jó filmélményhez, ha történelmileg többnyire hiteles.

Polc

Shakespeare legfontosabb drámáját nem ő, hanem egy pusztító járvány írta

...

A Hogyan történt? a magyar holokauszt egyik legkorábbi és legrészletesebb dokumentációja

...

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

...

Bruck Edith regénye a tanúságtétel és az újrakezdés könyve

...