Valós események inspirálták az új Harry Styles-filmet

Valós események inspirálták az új Harry Styles-filmet

Várhatóan októberben mutatják be a My Policeman című filmet, amelyet már most hatalmas érdeklődés övez, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy a címszereplő rendőrt, Tomot, a One Directionből is ismert Harry Styles játssza. A film Bethan Roberts 2012-es regényén alapul, amelyet az angol író, E. M. Forster élete inspirált.

ro |

A My Policeman egy bonyolult szerelmi sokszög történetét meséli el: főhőse a Tom nevű rendőr, aki az ötvenes évek Brightonjában feleségül vesz egy Marion nevű tanárnőt. Csakhogy Tom valójában meleg, a szeretője pedig egy Patrick nevű múzeumi kurátor. Mivel a történet idején a homoszexualitás kapcsolatokat tiltották Angliában, a férfiak életét átlengte a titok. A könyvnek ugyanakkor van egy másik szála is, amely már a kilencvenes években játszódik: Patricket ugyanis egy szélütést követően Tom és Marion fogadja be, a titok, az elfojtás, a hazugság okozta nyomást ugyanakkor a szerelmi háromszög egyik tagja már képtelen elviselni többé, ez pedig drámai következményekkel jár. A Penguin oldalán olvasható ismertető szerint Bethan Roberts könyvében nagy figyelmet fordított a történelmi részletekre, a korabeli szlengre, az osztálykülönbségek megjelenítésére, és persze arra is, hogyan élték, élhették meg a hétköznapokat annak idején a homoszexuális férfiak.

A regényt amúgy egy valós történet inspirálta, mégpedig E. M. Forster élete, akitől olyan könyvek olvashatók magyarul, mint a Szoba kilátással vagy az Út Indiába. Forster 51 éves volt, amikor szerelmi kapcsolatba bonyolódott egy 28 éves rendőrrel, Robert Buckinghammel. Utóbbi felesége, May volt az, aki aztán az írót élete utolsó éveiben az otthonukban ápolta, és fogta a kezét akkor is, amikor Forster meghalt. A regény megjelenésének az évében Bethan Roberts arról írt a Guardianben, hogy Forster és a Buckingham házaspár egy működő háromszöget alakítottak ki, amelynek az alapja az volt, hogy mind az író, mind pedig May szerette Buckinghamet. Egy ilyenfajta megállapodás viszont csak úgy működhetett, ha Forster Buckinghamhez fűződő kapcsolatának valódi természetéről a legteljesebb mértékben hallgattak. Az asszony később azt írta, az író azért volt vele kezdetben kritikus és azért volt rá féltékeny, mivel szerelmes volt a férjébe. A kezdeti évek viharosak voltak, később azonban megszerették egymást, és tudtak osztozni az örömön és a bánaton is.

A film megőrzi a regény két idősávját: az idős Tomot például Linus Roache játssza (őt a Vikingekben és a Homelandben is lehetett látni), Marion szerepén pedig Emma Corrin (A korona) és Gina McKee (Sztárom a párom, Vágy és vezeklés) osztozik. A fiatal Patricket David Dawson (Birmingham bandája, Az utolsó királyság), az időset Rupert Everett (Álljon meg a nászmenet!, Szerelmes Shakespeare) alakítja.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Így darálta be Marilyn Monroe-t Hollywood - Itt a Blonde első teasere

Szeptemberben mutatja be a Netflix a Blonde című filmet, amelynek megérkezett az első teasere. A Joyce Carol Oates regényét feldolgozó film Marilyn Monroe belső vívódásait állítja fókuszba.

...
Szórakozás

Látványosnak ígérkezik a netflixes Meggyőző érvek

Július 15-én debütál a Netflixen a legújabb Jane Austen-adaptáció, a Meggyőző érvek, amelynek megérkezett az első előzetese.

...
Szórakozás

Kiderült, mikor érkezik A Szolgálólány meséjének ötödik évada

Szeptember közepén érkeznek az új epizódok, azt egyelőre még nem tudni, hogy ez lesz-e a sorozat záró évada. 

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?