Ilyen lenne a Trónok harca, ha Móricz írta volna a sztorit? [Streamingajánló]

Ilyen lenne a Trónok harca, ha Móricz írta volna a sztorit? [Streamingajánló]

Megérkezett a Netflixre az Erdély-trilógia első része alapján készült Tündérkert. Januári streamingajánlónkban a Madarász Isti által rendezett sorozat mellett olvashattok egy nyers Marvel-adaptációról, egy 2. világháborús drámáról, Harlan Coben misztikus thrilleréről és egy Trent Dalton bestsellere alapján készített ausztrál coming-of-age sztoriról is.

Nyitókép: mafab

vn | 2024. január 15. |

Echo

Az Alaqua Cox által alakított Echo először a Disney+ 2021-es Sólyomszem című sorozatában tűnt fel, most pedig önálló sorozatot kapott. A 16-os korhatár-besorolású spin-offban az indián származású címszereplő visszatér szülővárosába, ahol újra kapcsolatba kerül a gyökereivel, valamint egy új válsággal is szembe kell néznie. A sorozat szereplőgárdájában többségében őslakos színészeket találunk, így Chaske Spencert, Tantoo Cardinalt, Devery Jacobsot és Cody Lightningot, a sorozat rendezői (Sydney Freeland és Catriona McKenzie) pedig ugyancsak indián származásúak. A 16-os karika pedig azt sejteti, az Echo nyersebb és erőszakosabb lesz, mint egy tipikus Marvel-sorozat.

Műfaj: akció, kaland, dráma.
Hol?
Disney+

A fiú, aki lenyelte a világegyetemet

A Trent Dalton bestsellere alapján készült A fiú, aki lenyelte a világegyetemet az 1980-as évek Ausztráliájába kalauzolja a nézőt. A Netflix-sorozat epizódjai a külvárosban élő Eli Bell (Felix Cameron) és tökéletesnek semmiképp sem nevezhető családja életét követik nyomon. Eli a gyógyulófélben lévő függő anya, egy heroin-kereskedő mostohaanyja, valamint a bébiszitterként is dolgozó hírhedt bűnöző mellett próbál felnőni. Jocelyn Moorhouse és Bharat Nalluri rendezése szívszorító coming-of-age sztorit ígér.

Műfaj: dráma.
Hol?
Netflix

A levegő urai

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján, John Orloff forgatókönyvével készült 2. világháborús dráma, A levegő urai a „Véres Század”-ként is ismert 100. bombázócsoport tagjainak sorsát követi, akik veszélyes légitámadásokat hajtottak végre a náci Németország felett. A széria annak projektsorozatnak a legújabb fejezete, amit Tom Hanks és Steven Spielberg kezdett el Az elit alakulattal, és egyébként A levegő urainak is a producerei. A címszereplő pilótáknak nem csak az oxigénhiánnyal kellett megküzdeniük, hatalmas árat fizettek azért, hogy segítettek megállítani a Harmadik Birodalmat. A sorozat epizódjai január 26-ától lesznek láthatók az Apple TV+ kínálatában.

Műfaj: dráma, akció, thriller.
Hol?
Apple TV+

Nem versz át

A streamingplatform és Harlan Coben thrilleríró már korábban is dolgoztak együtt. Az idegen, a Safe vagy a Maradj mellettem is közös munkájuk gyümölcsei. A Coben Fool Me Once (Nem versz át) című regénye alapján készült sorozatban a férjét gyászoló Mayát (Michelle Keegan) követhetjük, aki a frissen felszerelt babafigyelő biztonsági kamera felvételén egyszer csak megpillant egy férfit – aki megszólalásig hasonlít a halottnak hitt férjére...

Műfaj: dráma, krimi, misztikus
Hol? Netflix

Tündérkert

A hazai sajtóban a magyar Trónok harcaként is emlegetett széria Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült. A Madarász Isti által rendezett, Bereményi Géza, Horváth András Dezső, Jeli Viktória és Tasnádi István által írt sorozat szerelemmel, szenvedéllyel, hatalmi harcokkal és árulással van tele. Báthory Gábort Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort pedig Bokor Barna játssza. A Tündérkert epizódjaiban feltűnik továbbá Balsai Móni, Dimény Levente, Gáspár Kata, Kálloy Molnár Péter, Parti Nóra, Rajkai Zoltán, Szamosi Zsófia és Szőke Abigél is.

Műfaj: dráma, romantikus, thriller.
Hol?
Netflix

Forrás: imdb, mafab.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Szerelemmel, intrikával átszőtt politikai thriller lesz a Tündérkert

„Egy százéves regénytől talán sokan egy ósdi és poros történetet várnának, de a Tündérkert meglepően komor, drámai, kegyetlenül csavaros, erőszakos és szexi” – ígéri a jelenleg forgó sorozat rendezője.

...
Szórakozás

Harlan Coben világában a múlt mindenkit utolér

December 31-én debütál a Netflixen Harlan Coben 2012-es thrillerének adaptációja, a Stay Close, azaz a Maradj mellettem. Megérkezett az előzetese.

...
Szórakozás

Férjvadászok a viktoriánus Londonban – 8 friss sorozat streamingen

Egy díjakkal elhalmozott széria befejező évada, egy képregényként és játékfilmként is sikeres történet animációs folytatása és egy japán horrorszerző írásaiból készült anime. Mutatjuk a streamingszolgáltatók platformjaira frissen felkerült legizgalmasabb sorozatokat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

A hét könyve
Kritika
A háromtest-probléma nyomasztó történelemkönyv a jövőről
...
Nagy

Alessandro Baricco Budapesten: Az élet egyik célja, hogy elengedjük a félelmeinket

Először járt Budapesten az ünnepelt olasz író, Alessandro Baricco. A beszélgetésen sok minden szóba került a zenétől a mesterséges intelligencián és Nemecsek Ernőn át odáig, hogy régebben jobb volt-e gyereknek lenni, mint ma.

...

Szabályok szövevényes hálózatában telt az úrinő élete [Budapesti nők]

...

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

...

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Dűne: Prófécia nővérei boszorkányok vagy megmentők? Nézd meg az új előzetest!

A Dűne-filmek előtt tízezer évvel játszódó sorozatban a Bene Gesserit szövetség felemelkedését és hatalmi harcát láthatjuk majd.

...
Szórakozás

A sógunt 25 kategóriában jelölték Emmy-díjra

De a televíziós díjakért más népszerű adaptációk is versenyben vannak a nagy sikerű A sógun mellett.

...
Szórakozás

Harrenhal átka kerget őrületbe a Sárkányok házában?

Különös dolgok történnek Daemon Targaryennel, aki Harrenhal baljós várában időzik a Sárkányok háza utóbbi epizódjaiban. Egy kis westerosi történelmi gyorstalpaló következik.