Férjvadászok a viktoriánus Londonban – 8 friss sorozat streamingen

Férjvadászok a viktoriánus Londonban – 8 friss sorozat streamingen

Egy díjakkal elhalmozott széria befejező évada, egy Pulitzer-díjas második világháborús regény alapján készült széria, egy képregényként és játékfilmként is sikeres történet animációs folytatása és egy japán horrorszerző írásaiból készült anime. Mutatjuk a streamingszolgáltatók platformjaira frissen felkerült legizgalmasabb tartalmakat.

Nyitókép: Apple TV+

vn | 2023. november 27. |

A korona - 6. évad

Peter Morgan 21 Emmyvel jutalmazott szériájának befejező évada ott folytatódik, ahol az előző véget ért, és Diana hercegnő halála előtti utolsó napokról szól. A korona négy epizóddal debütált a Netflixen november 16-án, és a streamingszolgáltató jelentése szerint azóta 44 országban a legnézettett tartalom lett a kínálatukból, 85 országban pedig ott van a top10 között.

Műfaj: dráma, történelmi.
Hol? Netflix

The Buccaneers

Az Apple TV+ friss sorozata Az ártatlanság kora írójaként ismert Edith Wharton be nem fejezett könyve alapján készült, és mintha a Bridgertonra adott válasz lenne. Pár fiatal, amerikai lányról szól a történet, akik kultúrsokkot idéznek elő a Viktoriánus Londonban: címeket és férjeket szeretnének szerezni, és fittyet hánynak a tradíciókra.

Műfaj: dráma, történelmi.
Hol? Apple TV+

Monarch: A szörnyek hagyatéka

Elképesztő, de a Godzilla franchise-ban ez idáig 36, a King Kong franchise-ban pedig 12 film készült, a 2021-es Godzilla Kong ellen című film sikerét követően pedig a Legendary Television egy élőszereplős spin-off sorozat gyártásába fogott. A Matt Fraction és Chris Black által jegyzett Monarch: A szörnyek hagyatéka című, 10 epizódból álló szériát az Apple TV+-on mutatták be, Kurt Russel és a fia, Wyatt Russel főszereplésével. A sorozat cselekménye a Godzilla és a Titánok közötti csata után játszódik. A szereplők kénytelenek szembenézni azzal, hogy több szörny is létezik a világukban és fontos szerepet kap az epizódokban a Monarch nevű kormányzati szervezet is.

Műfaj: kaland, akció, sci-fi.
Hol? Apple TV+

A Vasutasok - A bopháli katasztrófa története

A Netflix hindi nyelvű történelmi thrillere ‒ amit többen a Csernobil kihívójaként harangoztak be ‒ az 1984-es bhopali gáztragédia történetét meséli el. Egy amerikai növényvédőszer-gyárból kiszivárgó mérgező gáz okozta a katasztrófát, amelyben jó néhányan megsérültek, és amely számos halálos áldozatot is követelt.

Műfaj: dráma, törtélelmi, thriller.
Hol? Netflix

A láthatatlan fény

Antony Doerr Pulitzer-díjas második világháborús regénye alapján készült széria középpontjában egy vak francia lány és apja állnak, akik a náci megszállás idején egy értékes gyémánttal próbálnak megszökni Párizsból, hogy megakadályozzák az ékszer a nácik kezére kerülését. A Netflix legfrissebb nézettségi adatai alapján a Shawn Levy rendezte történelmi dráma a legnépszerűbb tartalmak közé tartozik jelenleg a platformon, még ha a kritikusokat enyhén szólva sem nyűgözte le az Aria Mia Loberti, Mark Ruffalo és Hugh Laurie főszereplésével készült produkció.

Műfaj: dráma, történelmi, háborús.
Hol? Netflix

Ausztrália: A sorozat

A sorozat az Ausztrália című, Baz Luhrmann rendezte Oscar-díjas film hat részben elmesélt újragondolása. A történet középpontjában egy angol arisztokrata (Nicole Kidman) és egy marhatenyésztő (Hugh Jackman) áll, akik összefognak, hogy megvédjék a nő néhai férjének hatalmas méretű marhatelepét. Az egyébként sem rövid, 165 perces film forgatása során rengeteg olyan jelenetet felvettek, amelyek nem kerültek be a végső verzióba, és az Ausztrália: A sorozat (Faraway Downs) ezeket a felvételek használja részben újravágva, helyenként pedig változtatva rajtuk. A legutóbb az Elvisszel jelentkező rendező elmondása szerint ez a minisorozat visszaadja majd az eredeti víziót, amit annak idején nem tudtak teljesen megvalósítani.

Műfaj: dráma, történelmi, kaland.
Hol? Disney+

Scott Pilgrim rákapcsol

Bryan Lee O'Malley sikeres grafikus regényei alapján 2010-ben készült el a Scott Pilgrim a világ ellen című, ugyancsak jól sikerült élőszereplős film. A Netflix kínálatában nemrég megjelent Scott Pilgrim rákapcsolban ismét találkozhatunk a címszereplővel, Ramona Flowers-szel, illetve a lány mind a hét gonosz exével is. És nemcsak a karakterek térnek vissza, hanem mindazok a színészek is, akik az élőszereplős változatban játszottak: ők kölcsönzik a hangjukat a már jól ismert karaktereknek.  

Műfaj: akció, animáció, kaland.
Hol? Netflix

Az én démonom

A japán horrorszerző, Otsuichi írása alapján, a thaiföldi Igloo Studio által készített, posztapokaliptikus világban játszódó anime-sorozat története egy Kento nevű általános iskolás körül forog. Kento élete teljesen megváltozik, amikor rátalál Annára, a kutyaszerű démonra. Az előzeteseben látható gyönyörű 3D-animáció és a hátborzongatóan valósághű démonok miatt a sorozatot már most a sötét sci-fi mesterműhöz, a Made in Abyss-hez hasonlítják.

Műfaj: kaland, fantasy, animáció.
Hol? Netflix

Forrás: mafab, imdb, Sorozatjunkie

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Radcliffe nem tervez idős Harry Potterként visszatérni az új sorozatban

Daniel Radcliffe-nek várhatóan nem terem majd babér az új Harry Potter-sorozatban, de a színész ezt a jelek szerint különösebben nem is bánja.

...
Hírek

A korona új évadából kirajzolódok, milyen nyomás nehezedett Dianára

November 9-én folytatódik a II. Erzsébet királynőről és a brit királyi családról szóló sorozat az ötödik évadával a Netflixen. A korona új epizódjaiban Károly és Diana házasságának felbomlása lesz a fókuszban, mutatjuk az előzetest!

...
Szórakozás

Károly és Diana házasságának felbomlását mutatja be A korona ötödik évada

Az ötödik évad a királyi család 1990-es éveit idézi fel.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Peter Attia: a szívbetegség, a rák, a neurodegeneratív- és a cukorbetegség az apokalipszis négy lovasa

Szerzőink

...
Kiss Imola

A bántalmazás az irodalmi közegben sem az egyén ügye, hanem közös felelősség

...
Sándor Anna

Dűne 2: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?

...
Kolozsi Orsolya

Virginia Woolf impresszionista ecsettel festi meg Mrs. Dalloway világát