3 tipp a nappali feldobásához
Promóció promóció nappali

3 tipp a nappali feldobásához

A nappali szó szerint minden otthon szíve. Pihenésre, tévénézésre, de családi összejövetelekre is előszeretettel használjuk, éppen ezért nagy gondot fordítunk a nappali díszítésére. Ön is szeretné tovább fokozni a képzeletbeli családi tűzhely hangulatát? Most megmutatjuk hogy mely elemek fogják igazán feldobni a nappalit.

Promóció |

Vintage bútorok

Retro, vintage, old school. Ezek a stílusok jelenleg nagyon divatosak, ahogyan az őket képviselő tárgyak is. Akár egy kényelmes, kárpitozott karosszéket, akár egy élénk színű szőnyeget választ, egy ilyen darab garantáltan stílust és egy kis luxusérzetet kölcsönöz otthonának.

Amikor vintage vagy antik bútorokat választ, mindenképpen a minőségre kell összpontosítania. A megvásárolt bútorokra is vigyázni kell, és ideális esetben árnyékba kell helyezni őket. Azt is mérlegelje, hogy valóban elfér-e a nappalijában, és inkább válasszon egy darabot, mint több kisebbet hiszen a tér szükségtelenül zsúfoltnak tűnhet.

Fények és gyertyák

A fények és a gyertyák olyanok, mint az apró csillagok, amelyek az éjszakai égbolthoz hasonlóan bevilágítják a nappalit. Különösen ősszel vagy télen a fények és a gyertyák szívesen látott társak a hűvös, hosszú estéken.

A fényeknek több formája is lehet. Jelenleg nagyon divatosak a különböző típusú fényfüzérek, amelyek apró gömbökből állnak, és különböző színekben kaphatók. A láncok gyönyörűen díszíthetnek például egy csendéletet a tévé feletti polcon.

A gyertyák, akárcsak a füzérek vagy a lámpák, különböző méretben és színben kaphatók, de az igazi hangulatot az illatuk adja. Hagyja, hogy nappaliját feldobja például az alma és a fahéj lédús akkordja, hogy az őszi hangulatot varázsolja otthonába.

Színes elemek

A minimalizmus már több hónapja uralkodik a lakberendezésben. Ennek eredményeképpen az emberek gyakran semleges tónusokra hangolják otthonukat, beleértve a nappalit is, például krémfehérre, szürkére vagy bézsre. Egy ilyen belső tér aztán szó szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy még egy feltűnő színelemet helyezzen el benne.

A szóban forgó darab kialakítása kapcsolódhat az évszakhoz, így ősz esetén válasszon mély narancssárga, sárga, sötétzöld és világosbarna színt. Az ilyen természetes tónusú takarók, párnák vagy vibráló dekorációk a nyugalom hangulatos oázisává varázsolják nappaliját.

TIPP: Próbálja ki az arany, ezüst vagy rózsaarany fémes árnyalatait. Az ilyen elemek káprázatos stílust kölcsönöznek a nappalinak.

Zdroj obrázku: unsplash.com

Hírek
...
20/21

20/21

...
Hírek

Einstein, Ottlik és Fekete István kézírását őrző ritkaságok kerülnek kalapács alá

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli mesegyűjtemény lett a hónap könyve

...
Hírek

Ted Hughes műveit fordította németre a leendő miniszter

...
Szórakozás

Van, amivel George R.R. Martint is meg lehet lepni

...
Hírek

Meghalt Urbánszki László

...
Hírek

Parti Nagy Lajos kapta az első Bertók László Költészeti Díjat

...
Hírek

A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

...
Hírek

Meghalt Kóbor János

KÖNYVES ADVENT
...
Könyves Advent

Ezzel a 10 karácsonyi gyerekkönyvvel hangolódjatok az ünnepekre!

...
Könyves Advent

10 világirodalmi újdonság, amivel nem lőhetsz mellé karácsonykor

...
Könyves Advent

És a kvaggáról vagy az elefántmadárról hallottál már? Mi irtottuk ki

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli mesegyűjtemény lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: decemberben a Mesék télre című kötet lett a hónap könyve.

...
Könyves Advent

Ezzel a 10 karácsonyi gyerekkönyvvel hangolódjatok az ünnepekre!

Ezúttal tíz olyan, a közelmúltban megjelent gyerekkönyvet ajánlunk, amelyek kimondottan az ünnepváráshoz, a karácsonyhoz kötődnek.

...
Szívünk rajta

Hagyományos és kortárs népmesék az év utolsó napjaira

Az év utolsó, hosszúra nyúlt estéi tökéletesek a nagy közös mesélésekre, ezért most olyan könyveket választottunk a Szívünk rajta matricásai közül, amelyek a hagyományos vagy újramesélt népmesék közül válogatnak.

Polc

Ali Smith: a világ kizökkent, de nincs veszve minden

...

„Nem annyira magamat – a létezést kell kihallgatnom” [Pilinszky 100]

...

Annie Ernaux irodalmi fényképalbumba sűrítette az élet illékonyságát

...

A Keresztutak az eddigi legnagyobb kísérlet arra, hogy Franzen bemutassa az amerikai közelmúltat

...