Friss mai állások – a böngészés szabadsága

Friss mai állások – a böngészés szabadsága

Az álláskeresők mára abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy pár kattintással elérhetik a hirdetések aktuális, legfrissebb kínálatát. Ez a frissesség pedig sokszor magukban a pozíciókban is fellelhető, hiszen a munkaerőpiac fejlődésével új, modern pozíciók és munkavégzési formák jelentek meg. Izgalmas időszak ez az álláskeresőknek.

Promóció |

Modern korunk egyik fő jellemzője az igény a kényelmes, bárhonnan elérhető megoldásokra. A vásárlástól kezdve az ügyintézésen át, a munka keresésével és végzésével bezárólag a többség azt kedveli, ha a dolgait akár egy fotel kényelméből is képes lehet elvégezni. Az online tér és az informatikai megoldások ezekre mára minden lehetőséget magadnak. Online vásárolhatunk, elintézhetjük hivatalos teendőinket, otthonról dolgozhatunk és rendkívül egyszerűen böngészhetünk friss mai állások között is a megfelelő weboldalon. Akár aktív álláskeresők vagyunk, akár csak meglévő munkánk helyett keresünk újat, a naprakész kínálat online nyomon követése kifejezetten kényelmes és hatékony megoldás.

A munkaerőpiaci kínálat folyamatos mozgásban van, napról-napra újabb nyitott pozíciók és a hozzájuk tartozó hirdetések bukkannak fel. A friss mai állások lényegében úgy működnek, mint egy napilap, legalábbis ugyanolyan gyakorisággal tűnnek fel az online térben. Nekünk igazából annyi a dolgunk, hogy rászánjuk az időt, leüljünk a gép, telefon, okoseszköz elé – a választás szabad – és kiszűrjük a számunkra megfelelő lehetőségeket. Egy-egy friss mai állás egészen új távlatokat nyithat a karrierünkben, így érdemes rászánni az időt a böngészésre. Azzal pedig a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha az online munkakeresés során alkalmazunk bizonyos szűrőket.

Friss és szűrt lehetőségek

Akár a régebbi, akár a friss mai állások kínálatáról van szó, a mennyiséggel igencsak nagy harcot vívhatunk. A meglévő és az újonnan frissülő kínálat számos lehetőséget tartogat, a legkülönfélébb pozíciókban. Természetesen, ha éppen dúskálunk az időben, bátran átnézhetjük a teljes, ömlesztett kínálatot is. Még az is lehet, hogy ránk talál valami egészen friss mai állás, amelyről nem is gondoltuk, hogy érdemes lehet számunkra. A böngészés és a keresés szabadsága egészen új távlatokat nyithat a munkaerőpiacon is. Lehet azonban, hogy jobban szorít minket az idő, ilyenkor a célzott, tudatos keresés lehet célravezető.

-

Az online álláskereséskor számos különféle szűrőt alkalmazhatunk listázás során. Kereshetünk cégre, konkrét pozícióra, településre stb. Emellett a részletes keresés még további opciókat tartogat. Egy nekünk megfelelő friss mai állás felkutatása sok esetben igényli is ezeket a beállításokat, hiszen így jóval könnyebben és gyorsabban csaphatunk le egy-egy újonnan felkerült pozícióra. A szűrés során konkrét cégeket is kizárhatunk, ha esetleg korábbi vagy aktuális rossz tapasztalatokkal rendelkezünk. De szűrhetünk akár munkaórákra, munkarendre, rész- vagy teljes munkaidős állásokra. A lehetőségek szinte végtelenek, de kivétel nélkül mind azt segítik, hogy mielőbb megtaláljuk a nekünk tetsző friss mai állásokat.

A munkavégzés mai trendjei

A friss mai állások persze nem csupán azt jelenthetik, hogy aznap kerültek fel az állásportálra. A fogalom vonatkozhat a munkakör jellegére és a munkavégzés módjára is. Az utóbbi évek járványhelyzete új megoldásokra kényszerített a legtöbb céget. A karanténhelyzet, a bezártság okán kénytelenek voltak új munkavégzési megoldásokat alkalmazni. Ennek egyik fő eleme, a sok helyen ma is aktívan jelenlévő távmunka, vagyis home office. A munkáltatói és munkavállalói tapasztalatok alapján is élhető munkavégzési formának tűnik ez, kényelmi szempontból pedig utóbbiaknak óriási előrelépést jelent. A friss mai állások tehát sok esetben egyet jelenthetnek a távmunka lehetőségével, akár teljes, akár részmunkaidőben.

Emellett persze a friss mai állások vonatkozhatnak olyan pozíciókra is, melyek az utóbbi években kerültek bele a munkaerőpiac vérkeringésébe. A technológia fejlődésével és a multinacionális cégek megjelenésével olyan munkakörök is felbukkannak, melyek hazánkban eddig kevéssé voltak ismertek. Online marketing és IT állások, scrum master pozíciók, új típusú mérnöki munkák és még sorolhatnánk. Ezek a friss mai állások valóban frissességet és modernitást kölcsönöznek a kínálatnak. A munkaerőpiac mára tehát némiképp átalakult, de mindenképpen előnyére változott. Egyszerű, gyors, online megoldások jellemzik, a lényeg pedig az álláshirdető és álláskereső kölcsönös kényelme. HA rászán némi időt, bizonyára Ön is megtalálja azokat a lehetőségeket, melyek előrelépést jelentenek a karrier szempontjából. A friss mai állások kínálati bőségén ez semmiképp nem múlik.

Olvass!
...
Zöld

A fák folyamatosan tanulnak, de egy kéthetes hőhullám szorult helyzetbe hozza őket

Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz! Olvass bele!

...
Beleolvasó

Gurubi Ágnes új regénye azt kutatja, amit a mesék elhallgatnak

A mesék a legtöbbször nem szólnak a levegőtlenségről, a kilátástalanságról, a dühről, amivel hol magunkat, hol a másikat büntetjük reménykedve, mert ahol büntetés van, ott van feloldozás is. Gurubi Ágnes szeptember elején megjelenő regényének hősei ugyanakkor már jóval túl vannak a mese végén. Olvass bele a Másik Istenbe!

...
Beleolvasó

A felnőtté válás jeges ökölcsapásokkal érkezik, és nem kegyelmez

Fliegauf Gergely első könyvének főhőse egy felnőtté válás küszöbén álló fiú, aki a börtönőri munkája és a szerelmi csalódások elől a fantáziába menekül. Olvass bele!

Hírek
...
Gyerekirodalom

10+1 könyv, ami segít átvészelni az iskolakezdést

...
Zöld

A fenntartható fesztiválozás a konyhádban kezdődik

...
Hírek

A Rushdie elleni támadás után első lett A sátáni versek az Amazonon

...
Hírek

Komikusból hadvezér, Chaplinből Churchill – újabb Zelenszkij biográfia jelent meg

...
Hírek

Az iráni kormány szerint Rushdie magának köszönheti, ami vele történt

...
Hírek

Rushdie megtámadása után Rowlingot is halálosan megfenyegették

...
Hírek

Rangos kiadvány tárgyalja Kondor Vilmos krimijeit

...
Szórakozás

A lázadásról és a zsenialitásról mesél az Emily Brontë életét bemutató új film

...
Hírek

Varázslatos kiadvány lesz Alan Rickman naplója!

...
Hírek

89 éves korában elhunyt Jean-Jacques Sempé, a Kis Nicolas illusztrátora

...
Promóció

Így válasszuk ki az online kaszinót

...
Promóció

Friss mai állások – a böngészés szabadsága

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Tüske a cipőben - ma lenne 80 éves Hajnóczy Péter

Számkivetettségében is ünnepelt szerző, akit az író „Péterek” (Nádas, Esterházy, Hajnóczy) nagyjai között tartanak számon, és aki senkit nem hagy nyugodni, ha egyszer megérintik a szövegei. Hajnóczy Péter drámaian rövid életében és életművében megkerülhetetlen tényező az alkohol, de korántsem csak ezért érdekes. Mit tudunk kezdeni vele ma?

...
Nagy

Meg kell ismernünk a női írókat, akiket elfelejtettünk

Új podcast-sorozatunkban arra tettünk kísérletet, hogy visszamenőlegesen is megismerjük és feltárjuk elfeledett női szerzőink életútját, életművét. Az egyes epizódokban olyan írók, költők pályáját jártuk körbe mint Szendrey Júlia, Czóbel Minka, Karig Sára, Kádár Erzsébet, Lesznai Anna vagy Galgóczi Erzsébet. Elindult a N/ők is írtak.

...
Nagy

2021-ben a magyar szépirodalmi díjak 39 százaléka jutott női szerzőnek

Két évvel ezelőtt drasztikus torzulásokat tárt fel az irodalmi díjak odaítélése terén a SZÍN. Egy kutatás során arra jutottak, hogy az irodalmi díjaknak Magyarországon csak a 18%-át kapták nők a felmérést megelőző másfél évtizedben. A díjmonitoring ezután is folytatódott, most Horváth Györgyi összefoglalóját olvashatjátok arról, hogyan alakult azóta a helyzet.