Friss mai állások – a böngészés szabadsága

Friss mai állások – a böngészés szabadsága

Az álláskeresők mára abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy pár kattintással elérhetik a hirdetések aktuális, legfrissebb kínálatát. Ez a frissesség pedig sokszor magukban a pozíciókban is fellelhető, hiszen a munkaerőpiac fejlődésével új, modern pozíciók és munkavégzési formák jelentek meg. Izgalmas időszak ez az álláskeresőknek.

Promóció |

Modern korunk egyik fő jellemzője az igény a kényelmes, bárhonnan elérhető megoldásokra. A vásárlástól kezdve az ügyintézésen át, a munka keresésével és végzésével bezárólag a többség azt kedveli, ha a dolgait akár egy fotel kényelméből is képes lehet elvégezni. Az online tér és az informatikai megoldások ezekre mára minden lehetőséget magadnak. Online vásárolhatunk, elintézhetjük hivatalos teendőinket, otthonról dolgozhatunk és rendkívül egyszerűen böngészhetünk friss mai állások között is a megfelelő weboldalon. Akár aktív álláskeresők vagyunk, akár csak meglévő munkánk helyett keresünk újat, a naprakész kínálat online nyomon követése kifejezetten kényelmes és hatékony megoldás.

A munkaerőpiaci kínálat folyamatos mozgásban van, napról-napra újabb nyitott pozíciók és a hozzájuk tartozó hirdetések bukkannak fel. A friss mai állások lényegében úgy működnek, mint egy napilap, legalábbis ugyanolyan gyakorisággal tűnnek fel az online térben. Nekünk igazából annyi a dolgunk, hogy rászánjuk az időt, leüljünk a gép, telefon, okoseszköz elé – a választás szabad – és kiszűrjük a számunkra megfelelő lehetőségeket. Egy-egy friss mai állás egészen új távlatokat nyithat a karrierünkben, így érdemes rászánni az időt a böngészésre. Azzal pedig a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha az online munkakeresés során alkalmazunk bizonyos szűrőket.

Friss és szűrt lehetőségek

Akár a régebbi, akár a friss mai állások kínálatáról van szó, a mennyiséggel igencsak nagy harcot vívhatunk. A meglévő és az újonnan frissülő kínálat számos lehetőséget tartogat, a legkülönfélébb pozíciókban. Természetesen, ha éppen dúskálunk az időben, bátran átnézhetjük a teljes, ömlesztett kínálatot is. Még az is lehet, hogy ránk talál valami egészen friss mai állás, amelyről nem is gondoltuk, hogy érdemes lehet számunkra. A böngészés és a keresés szabadsága egészen új távlatokat nyithat a munkaerőpiacon is. Lehet azonban, hogy jobban szorít minket az idő, ilyenkor a célzott, tudatos keresés lehet célravezető.

-

Az online álláskereséskor számos különféle szűrőt alkalmazhatunk listázás során. Kereshetünk cégre, konkrét pozícióra, településre stb. Emellett a részletes keresés még további opciókat tartogat. Egy nekünk megfelelő friss mai állás felkutatása sok esetben igényli is ezeket a beállításokat, hiszen így jóval könnyebben és gyorsabban csaphatunk le egy-egy újonnan felkerült pozícióra. A szűrés során konkrét cégeket is kizárhatunk, ha esetleg korábbi vagy aktuális rossz tapasztalatokkal rendelkezünk. De szűrhetünk akár munkaórákra, munkarendre, rész- vagy teljes munkaidős állásokra. A lehetőségek szinte végtelenek, de kivétel nélkül mind azt segítik, hogy mielőbb megtaláljuk a nekünk tetsző friss mai állásokat.

A munkavégzés mai trendjei

A friss mai állások persze nem csupán azt jelenthetik, hogy aznap kerültek fel az állásportálra. A fogalom vonatkozhat a munkakör jellegére és a munkavégzés módjára is. Az utóbbi évek járványhelyzete új megoldásokra kényszerített a legtöbb céget. A karanténhelyzet, a bezártság okán kénytelenek voltak új munkavégzési megoldásokat alkalmazni. Ennek egyik fő eleme, a sok helyen ma is aktívan jelenlévő távmunka, vagyis home office. A munkáltatói és munkavállalói tapasztalatok alapján is élhető munkavégzési formának tűnik ez, kényelmi szempontból pedig utóbbiaknak óriási előrelépést jelent. A friss mai állások tehát sok esetben egyet jelenthetnek a távmunka lehetőségével, akár teljes, akár részmunkaidőben.

Emellett persze a friss mai állások vonatkozhatnak olyan pozíciókra is, melyek az utóbbi években kerültek bele a munkaerőpiac vérkeringésébe. A technológia fejlődésével és a multinacionális cégek megjelenésével olyan munkakörök is felbukkannak, melyek hazánkban eddig kevéssé voltak ismertek. Online marketing és IT állások, scrum master pozíciók, új típusú mérnöki munkák és még sorolhatnánk. Ezek a friss mai állások valóban frissességet és modernitást kölcsönöznek a kínálatnak. A munkaerőpiac mára tehát némiképp átalakult, de mindenképpen előnyére változott. Egyszerű, gyors, online megoldások jellemzik, a lényeg pedig az álláshirdető és álláskereső kölcsönös kényelme. HA rászán némi időt, bizonyára Ön is megtalálja azokat a lehetőségeket, melyek előrelépést jelentenek a karrier szempontjából. A friss mai állások kínálati bőségén ez semmiképp nem múlik.

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!

Hírek
...
Hírek

Először jelenik meg egy nemrég megtalált Hemingway-novella magyarul

...
Hírek

Az irodalmi ügynökök felfüggeszthetik a munkát az egyik legnagyobb amerikai könyvkiadóval

...
Hírek

Jane Austent tartják a legjobb brit szerzőnek

...
Hírek

Volodimir Vakulenko ukrán író holttestét is megtalálták egy izjumi tömegsírban

...
Hírek

Máris megfilmesítik az amerikai Nemzeti Könyvdíjat elnyert regényt

...
Könyves Advent

5 verseskötet, amivel meglepheted a szeretteidet karácsonykor

...
Könyves Advent

Gerlóczy Márton aparegénye apa nélkül maradt

...
Könyves Advent

A szólásszabadságtól a génrégészeten át az immunrendszerig: ezeket a tényirodalmi köteteket ajánljuk karácsonyra

...
Podcast

Vajna Ádám: A kortársaimnak a Harry Potter volt az első olvasmányélménye, nekem Jókai Mór [Alkotótárs]

...
Promóció

Egy nélkülözhetetlen kiegészítő, ha sokat időzöl a gép előtt – Kékfény szűrő szemüveg

...
Promóció

A kulturális feltöltődéshez minőségi élelmiszerek járnak

...
Promóció

Hogyan válasszunk asztalt?

Még több olvasnivaló
...
Kritika

A majdnem-élet receptje: egyedülálló anya reménytelen szerelemmel

A siker fokmérője ma a karrier és a boldog - kétszülős - családi élet. De mi van azokkal, akiknek egyik sem adatik meg? Bendl Vera első felnőtteknek szóló regényében nekik ad hangot: a nagy büdös semmiben lebegés állapotának, amit szeretünk átmenetinek hinni, de van, hogy nem lesz jobb. És a semminél már egy reménytelen szerelem is jobb. A Majdnem negyven a hét könyve. 

...
Nagy

A rómaiak is züllésről panaszkodtak, amikor a tekercseket felváltotta a lapozható könyv

A Papirusz számtalan ókori anekdotán és történelmi emléken keresztül elvezet az egyiptomi papiruszkészítő műhelyektől az alexandriai könyvtáron át a római rabszolgák másolóműhelyeiig. Hét érdekességet választottunk ízelítőül az ókori könyvek világából.

...
Nagy

Mohamed Mbougar Sarr az irodalom labirintusáról írt, és közben beleveszett a saját regényébe

Mohamed Mbougar Sarr szenegáli író akarata ellenére is szimbólummá vált: 31 évesen, első fekete-afrikai szerzőként nyerte el a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat. Paradox módon azzal, hogy neki ítélték a díjat, mintha belépett volna a saját regényének világába, amelyben az irodalmi elitet és intézményrendszert figurázta ki.

...
Nagy

Veres Attila: Igazából már csak a törvények és a pénz fog össze minket

A valóság helyreállítása és a The Black Maybe megjelenése apropójából beszélgettünk a humor szerepéről a feszültségépítésben, a kísérletező történetmesélő formákról, a sírkertszerű Magyarországról, reményről és reménytelenségről. Végül még olvasnivalót is ajánlott. Interjú.

...
Nagy

„Úgy képzeltem, az irodalom lesz a főfoglalkozásom” [Lator95]

A mesterség alapos ismerete elengedhetetlen - mondta egy régebbi interjújában Lator László, aki ma ünnepli 95. születésnapját. Költő, műfordító, tanár, aki szemináriumain egyetemi hallgatók nemzedékeit oktatta.

...
Nagy

Max Porter: Szeretem, amikor a semmiből előpattannak a múlt buborékjai

Max Porter angol író, A bánat egy tollas állattal szerzője. A gyászról és annak feldolgozásáról szóló nagy sikerű könyve után itthon is megjelent második regénye, a Lanny, amiben egy városi család, egy fal és az angol mitológia viszonyai szövődnek össze. A könyvei mellett a partraszálló rómaiakról, Daniel Craigről és a leereszkedő kritikusokkal is beszélgettünk vele.