KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Tóth Terézia: Punk's not dead [Képalá]

Képalá |

Életem első Punk bulijára mentem a barátaimmal. Már, mire odaértünk a koncert helyszínére kellő képpen jó hangulatban éreztem magam. Punkok hada volt a teremben, félmeztelen, színes hajú, tarajos emberek. Többször csak egy-egy jelenet dereng, mert már az alkohol, a füst, a tombolás egyvelege homályosította az emlékeimet és az éberségemet. Voltak képszakadások. Bartánőmmel lőttünk képeket is, de nem igazán emlékszem milyen fejet vághattunk, vagy kivel készültek fotók. 

Következő bevillanásom, hogy verejtékező Punkok közt, körbe- körbe táncolunk, a mámoros, ködös színpad előtt. 

Másnap reggel nagyon nehezen tértem magamhoz, és még mindig csengett a fülem és zúgott a fejem.  Megnéztem a fotókat. Na, azok a képek magukért beszéltek, annyira vadak és igaziak voltak. Nem is kell mondani, hogy a fele képre nem emlékszem, hogy ki csinálta. Az egyik képen láttam, hogy egy srácnak a társaságunkból vérzik az orra és nagyon vadul, kidugott nyelvvel pózol. - Mi történhetett vele, hogy vérzik az orra? Fogalmam sem volt.  

Délután ráírtam és elmesélte, hogy táncoltunk a pogóba és véletlenül lefejeltem. Én okoztam neki ezt a sérülést. Basszus, most jutott eszembe, hogy igen, este egy ponton nagyon fájt a homlokom. De megnyugtatott, hogy semmi baja,- ez egy ilyen műfaj, jegyezte meg. A tükörben láttam, hogy a homlokomon egy púp van, mely igencsak halvány kékes árnyalattal ékeskedik.

Azóta kinyomtattam a képet és kiraktam a szobámba, nagyot nevetünk ezen az estén. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Öskü Helga: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Komáromi Petra: Ős Vadság [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hinsenkamp Fülöp: Divatbaleset [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

Pulitzer öt dollárral a zsebében érkezett Amerikába

Makón született, de az Egyesült Államokban csinálta meg a szerencséjét Pulitzer József, aki nélkül a sajtó ma nem lenne az, ami. Életéről Wisinger István írt könyvet.

...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.