KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Komáromi Petra: Ős Vadság [Képalá]

Képalá |

Recsegő, lidérces hörgés láthatatlan karjait széttárja, őt hívja. Lába dobban, mellkasát szétrobbantja az ős vadság. Izzad. Fel. Le. Fel. Le. Ütközik. Keservesen zsibongó gitársziluett sejlik a mámoros homályban. Vakító stroboszkóp ezüstös füstje kúszik a hajlatokba. Egy ösztönös rugózás hajtja ütemesen testmotorját. Gyorsabban! Fel. Le. Fel. Le. Ugrálj! Ütközz! Robbanj! Szeress! Gyűlölj! Haldokolj! Létezz! 

Igen, fáj. Sokszoros orgazmus pumpálja vérét a csúcsra. Vérzik. Sejtjei nem érzik. Idegpályán ücsörgő tetovált idegen penget. Pogót, vagy hápogót, ez itt a kérdés. Parajos taréj sugározza tajtékzó adását lökéshullámhosszán. Árnyékban szuszogó árnyak ördögi ritmusra dobolnak. Végeláthatatlan ez az őrület, de hopp! Egy pillanatra a forró csörömpölésből mély, extatikus csendbe zuhan. Belül minden teljesen mozdulatlan. A létezés misztériumára lelt. 

-Hová tűntek? Hol vagyok? Ki vagyok? 

-A tengelyed vagy. Hullámverte vízfelszín alatti mélység csendje. Körötted egyre csak pulzál a hanghurrikán a mulatság okán. Itt megpihenhetsz s mindig otthonra lelsz. De most már indulj, eszmélj, élj!

Villámlik. Dörög. Egyre csak hörög. Embertelen zsivajra ébred, arcát bizsergeti a nyirkos föld.

-Hé haver! Vérzel.

És Te, Te mit érzel?

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hinsenkamp Fülöp: Divatbaleset [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szőllős Zsolt: Most már mindegy [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről