KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Hinsenkamp Fülöp: Divatbaleset [Képalá]

Képalá |

Mindenki hallott dicső szigetünk tárcanélküli főkancellárhelyetteséről. Szintúgy mindenki tudja, a valóságban ő mozgatja a szálakat, és mindenki fölött neki van hatalma. Ha valakinek nem jutna eszébe az illető külleme, akkor röviden felelevenítjük. Minden nap, még otthon is öltönyt hord, szigorúan feketét, fekete nyakkendőt, fekete bőrcipővel, természetesen mindezt rendelésre készítteti. Egy inget kétszer nem vesz fel. Nem két mosás közt nem veszi fel kétszer, hanem soha. Hetente jár fodrászhoz, illetve divatosabb nevén borbélyhoz, aki gondosan négy és fél centiméteresre vágja a haját. Ez az a hossz, amely kényelmesen hátra fésülhető, azonban egy esetlegesen elszabaduló hajtincs sem rontja el egészen az összképet. Egyébként ilyen divatbaleset vele még nem történt. Egyszóval tökéletesen öltözködik, a frizurája pedig olyan gondosan be van állítva, mintha Lego hajat viselne. A napokban viszont egy korábbi barátja, akivel mostanság egy korrupciós megbízáson összerúgták a port, nyilvánosságra hozott egy fiatalkori képet hőn szeretett tárcanélküli főkancellárhelyettesünkről. Mivel minket a politika és a különböző állami megbízások nem hoznak lázba, jobban feltüzelt a kép tartalma. Ezen a megszokottnál valamelyest slamposabban, már-már kócosan szerepel. Nem szeretnénk gonosz találgatásokba bocsátkozni, vajon mitől vérezhet az orra, bizonyára genetikusan hajlamos rá. Erről megkérdeztük a személyes sajtó osztályát, ha kapunk választ, mindenképp írni fogunk róla.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szőllős Zsolt: Most már mindegy [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv