KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Hinsenkamp Fülöp: Divatbaleset [Képalá]

Képalá |

Mindenki hallott dicső szigetünk tárcanélküli főkancellárhelyetteséről. Szintúgy mindenki tudja, a valóságban ő mozgatja a szálakat, és mindenki fölött neki van hatalma. Ha valakinek nem jutna eszébe az illető külleme, akkor röviden felelevenítjük. Minden nap, még otthon is öltönyt hord, szigorúan feketét, fekete nyakkendőt, fekete bőrcipővel, természetesen mindezt rendelésre készítteti. Egy inget kétszer nem vesz fel. Nem két mosás közt nem veszi fel kétszer, hanem soha. Hetente jár fodrászhoz, illetve divatosabb nevén borbélyhoz, aki gondosan négy és fél centiméteresre vágja a haját. Ez az a hossz, amely kényelmesen hátra fésülhető, azonban egy esetlegesen elszabaduló hajtincs sem rontja el egészen az összképet. Egyébként ilyen divatbaleset vele még nem történt. Egyszóval tökéletesen öltözködik, a frizurája pedig olyan gondosan be van állítva, mintha Lego hajat viselne. A napokban viszont egy korábbi barátja, akivel mostanság egy korrupciós megbízáson összerúgták a port, nyilvánosságra hozott egy fiatalkori képet hőn szeretett tárcanélküli főkancellárhelyettesünkről. Mivel minket a politika és a különböző állami megbízások nem hoznak lázba, jobban feltüzelt a kép tartalma. Ezen a megszokottnál valamelyest slamposabban, már-már kócosan szerepel. Nem szeretnénk gonosz találgatásokba bocsátkozni, vajon mitől vérezhet az orra, bizonyára genetikusan hajlamos rá. Erről megkérdeztük a személyes sajtó osztályát, ha kapunk választ, mindenképp írni fogunk róla.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szőllős Zsolt: Most már mindegy [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]