KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

Képalá |

Milyen tudatmódosító hatása alatt lehetnek ezek a fiatalok?
Van, amelyik csak csukott szemmel áll és talán valahova másik bolygóra képzeli magát. Távolabb alig látható véres, vagy talán festet arcú fiúk állnak, néznek a semmibe.
De van itt más is!  Itt elöl egy dagadtorrú áll. Véres, talán agyonverték, de lehet csak felbukott, hisz látszik, hogy ő már sokszor elbukhatott. Orrából vér szivárog.
Vajon mi késztet fiatalokat arra, hogy ilyen állapotba kerüljenek? Ki ezért a felelős?
Kérdések sokasága tolul fel ilyenkor.
A vérzőképű beszól.
- Anyádat nézd, hülyegyerek!
A zene csak most kezdődik. Őrületes hangok. Remegnek a falak. Tetovált karok csápolnak, közben ordítoznak. Talán a szöveget skandálják, de nem lehet érteni és egy szó egy nézés hatásara nem szaroznak, ütnek. Megy az anyázás, a faszozás.  Egy megvadult csürhe, pár kómással, aki ha felébred oda üt, ahonnét hangot hall.

Kivetkőztek magukból, vérszomjasak, és ha már megérezte a sajátja ízét, másét is akarja. Most az enyémet. Takarodj, szétváglak, vagy megeszlek, te csótány. Ezt mind rám zúdította, amelyik még nem zuhant magába öntudatlanul, de nagyon dühös. Mocskosan beszél és minden jelző rám vonatkozik és  mind én vagyok, amíg kattogtatom a gépem. A zene már az én agyamat is kezdi szétverni, mint a dobos a dobját.
Körülnézek még egyszer. Azt érzem, innét mennem kell. Eleget láttam, hallottam, hisz mire az első akkord megszólat, volt, aki már akkor emberevőnek képzelte magát.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről