KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

Képalá |

Milyen tudatmódosító hatása alatt lehetnek ezek a fiatalok?
Van, amelyik csak csukott szemmel áll és talán valahova másik bolygóra képzeli magát. Távolabb alig látható véres, vagy talán festet arcú fiúk állnak, néznek a semmibe.
De van itt más is!  Itt elöl egy dagadtorrú áll. Véres, talán agyonverték, de lehet csak felbukott, hisz látszik, hogy ő már sokszor elbukhatott. Orrából vér szivárog.
Vajon mi késztet fiatalokat arra, hogy ilyen állapotba kerüljenek? Ki ezért a felelős?
Kérdések sokasága tolul fel ilyenkor.
A vérzőképű beszól.
- Anyádat nézd, hülyegyerek!
A zene csak most kezdődik. Őrületes hangok. Remegnek a falak. Tetovált karok csápolnak, közben ordítoznak. Talán a szöveget skandálják, de nem lehet érteni és egy szó egy nézés hatásara nem szaroznak, ütnek. Megy az anyázás, a faszozás.  Egy megvadult csürhe, pár kómással, aki ha felébred oda üt, ahonnét hangot hall.

Kivetkőztek magukból, vérszomjasak, és ha már megérezte a sajátja ízét, másét is akarja. Most az enyémet. Takarodj, szétváglak, vagy megeszlek, te csótány. Ezt mind rám zúdította, amelyik még nem zuhant magába öntudatlanul, de nagyon dühös. Mocskosan beszél és minden jelző rám vonatkozik és  mind én vagyok, amíg kattogtatom a gépem. A zene már az én agyamat is kezdi szétverni, mint a dobos a dobját.
Körülnézek még egyszer. Azt érzem, innét mennem kell. Eleget láttam, hallottam, hisz mire az első akkord megszólat, volt, aki már akkor emberevőnek képzelte magát.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]