KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Vönöczkiné Gmeindl Margit: Vad akkordok [Képalá]

Képalá |

Milyen tudatmódosító hatása alatt lehetnek ezek a fiatalok?
Van, amelyik csak csukott szemmel áll és talán valahova másik bolygóra képzeli magát. Távolabb alig látható véres, vagy talán festet arcú fiúk állnak, néznek a semmibe.
De van itt más is!  Itt elöl egy dagadtorrú áll. Véres, talán agyonverték, de lehet csak felbukott, hisz látszik, hogy ő már sokszor elbukhatott. Orrából vér szivárog.
Vajon mi késztet fiatalokat arra, hogy ilyen állapotba kerüljenek? Ki ezért a felelős?
Kérdések sokasága tolul fel ilyenkor.
A vérzőképű beszól.
- Anyádat nézd, hülyegyerek!
A zene csak most kezdődik. Őrületes hangok. Remegnek a falak. Tetovált karok csápolnak, közben ordítoznak. Talán a szöveget skandálják, de nem lehet érteni és egy szó egy nézés hatásara nem szaroznak, ütnek. Megy az anyázás, a faszozás.  Egy megvadult csürhe, pár kómással, aki ha felébred oda üt, ahonnét hangot hall.

Kivetkőztek magukból, vérszomjasak, és ha már megérezte a sajátja ízét, másét is akarja. Most az enyémet. Takarodj, szétváglak, vagy megeszlek, te csótány. Ezt mind rám zúdította, amelyik még nem zuhant magába öntudatlanul, de nagyon dühös. Mocskosan beszél és minden jelző rám vonatkozik és  mind én vagyok, amíg kattogtatom a gépem. A zene már az én agyamat is kezdi szétverni, mint a dobos a dobját.
Körülnézek még egyszer. Azt érzem, innét mennem kell. Eleget láttam, hallottam, hisz mire az első akkord megszólat, volt, aki már akkor emberevőnek képzelte magát.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Pölczman Péter: A pogó mindenkié [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szaszkó Bettina: Háttérben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!