V. E. Schwab új könyvet ír, elképesztő összeget kap érte

V. E. Schwab új könyvet ír, elképesztő összeget kap érte

Az Addie LaRue láthatatlan éneke szerzőjének, V. E. Schwabnak várhatóan 2025-ben jelenik meg az új, három nő összefonódó sorsát bemutató kötete.

vn | 2024. június 13. |

A Macmillan kiadóhoz tartozó Tor Books szerdán jelentette be, hogy 2 millió dolláros szerződést kötött a sci-fi-/fantasyíró, V. E. Schwab új művére. A Bury Our Bones in the Midnight Soil (nagyjából: Temessük csontjainkat az éjféli talajba) című könyv megjelenését 2025 júniusára tervezik. A kötet a 16. századi Santo Domingótól a 21. századi Bostonig ível majd, és három nő összefonódó történetét követi nyomon.

V. E. Schwab
Addie LaRue láthatatlan élete
Ford. Ballai Mária, Agave, 2022, 608 oldal
-

Széttört világok és összefonódó sorsok

A 36 éves Schwab könyvei Magyarországon is népszerűek. A Locus-díjra jelölt, világszerte 1 millió példányban eladott Addie LaRue láthatatlan éneke című kötete a jelenleg készülő műhöz hasonlóan misztikus elemekkel átszőtt nőtörténet.

Főhőse, egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől,

és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

A több dimenzióra hasadt Londonban játszódó A mágia árnyalatai-trilógia egy apokaliptikus-varázslatos világba vezet, a Verity szörnyei-duológia (Egy kegyetlen dal; Egy sötét duett) pedig is egy kettészakadt világot mutat be.

Szerdán kiadott közleményében Schwab megköszönte a kiadójának a bizalmat, és azt ígérte, mindent belead, hogy a készülő kötete is izgalmas legyen az olvasóknak.

Forrás: AP

Nyitókép: Wikipedia

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Húsz éve csak a kedvenc könyveiket akarták kiadni, majd az Agave minta és mérce lett

Húszéves idén az Agave kiadó, most vezetőjével, Velkei Zoltánnal beszélgettünk a kezdetekről, trenddiktáló borítókról és trendkövető élfestésről, kudarcokról és dacról, Veres Attila sikeréről és Zsoldos-díjakról, valamint az új Magnóliáról. Interjú.

...
Hírek

Csányi Vilmos és Doszpot Péter is elárulta, mi a kedvence a 20 éves Agavétól

Húszéves lett az Agave, ennek örömére a kiadó felkérte a követőit, hogy mondják el, hogy melyik könyvüket szerették az elmúlt két évtizedben. A kihíváshoz hírességek is csatlakoztak.

...
Nagy

5 varázslatos fantasy, amire csapj le a Könyvhéten

Kalózok és bűbájosok, elrendezett házasságok és politikai játszmák, a végtelen jég és a sötétség birodalmai. A Könyvhétre megjelenő fantasyk közül válogattunk.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.

...
Szórakozás

8 érdekesség, amit nem tudtál a 80 éves Rubik Ernőről

„Megtalálónak” vallja magát, mert a feltaláló kifejezést nem szereti. A világon több mint 350 millió példányt adtak el a kockájából. A sikerhez elengedhetetlennek tartja a kudarcot. Nyolcvanéves Rubik Ernő.

Szerzőink

...
sa

Senki sem fogja elolvasni a könyvedet: 5 érvünk van, hogy miért

...
sa

Rossz anya és jó író: hogyan olvassunk ezután Alice Munrót?

...
Horányi Hanna Zelma

A Tom Lake két nyár történetén keresztül mesél egy egész életről

A hét könyve
Kritika
Szeretnék-e Murakami Haruki szomszédja lenni?
...
Nagy

Senki sem fogja elolvasni a könyvedet: 5 érvünk van, hogy miért

Ez is eljött: a cikk, amiben lebeszélünk a könyvkiadásról.

Kiemeltek
...
Hírek

Ez a 21. század 10 legjobb könyve a New York Times szerint

A dobogó mindhárom fokán nők állnak, ráadásul európai szerző az első. Mutatjuk az első tízet a legjobb könyvek közül.

...
Nagy

Rossz anya és jó író: hogyan olvassunk ezután Alice Munrót?

Mennyit tudott a kanadai irodalmi élet Alice Munro és lánya szakításának valódi okáról? Hogyan olvassuk ezek után Munro írásait a nők elfojtott érzéseiről és a családi drámákról?

...
Kritika

A Tom Lake két nyár történetén keresztül mesél egy egész életről

A Tom Lake, Ann Patchett csodálatos érzékenységgel megírt regénye egy nyári színházba és egy cseresznyéskertbe repíti olvasóit, hogy feltárja a főszereplő Lara fordulatokban gazdag, reményteli életét.