Rúzsa Magdi a mesekönyv mellett szakácskönyvet is ír

A járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések miatt nincsenek koncertek, fellépések. Rúzsa Magdi énekesnő viszont az elmúlt időszakban két könyvet is írt.

ro | 2020. november 30. |

Rúzsa Magdi énekesnő az év végén két könyvet is jegyez: az egyik egy mesekönyv (társszerzője Ordódy Eszter), amelyből majd musical is készül. A fülszöveg szerint a főhős kislány lázálmában egy Angyalkert nevű helyre látogat.

Rúzsa Magdolna és Ordódy Eszter
Angyalkert
Ill.: Matyus Dóra és Máthé Kata, Helikon, 2020, 72 oldal
-

Itt „őrangyalok, egy beszélő macska, a madarak kórusa veszi körül, akik kiderítik, a kislány tévedésből került hozzájuk, és ha nem ér haza időben, beteljesül a gonosz Démia ördögi terve és leghőbb vágya: nem lesz többé zene, és sötétség borul a Földre.”

Rúzsa Magdolna és Vida József
Zümmögés a konyhában - ...és végy egy kanál mézet!
BOOOK KIADÓ, 2020, 208 oldal
-

Az énekes egy megjelenés előtt álló szakácskönyvnek is társszerzője: a Zümmögés a konyhában - ...és végy egy kanál mézet! című kötet főleg mézes recepteket tartalmaz, közte olyanokat mint boros-mézes sütőtökkrémleves vagy káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok. A kötet másik szerzője a TV2-tulaj, Takarékbank-elnök Vida József, a Forbes szerint Magyarország egyik leggazdagabb embere. Vida Józsefnek amúgy nem ez az első gasztro-kötete: korábban Segal Viktorral közösen írta a Sercegés és erdőzúgás című könyvet. Ebben "Széchenyi nyomában járva fedezik fel a hazai természetet, a pompás vadászterületeket, az erdei ételeket és alapanyagokat". Széchenyi Zsigmond alakja amúgy is közel áll hozzá, a legendás utazó-vadász életéről készült filmnek Vida József volt a vezető producere.

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Ínyesek és kákabélűek - Recept nélkül a gasztronómiáról

...
Nagy

Meg tudnék enni egy lovat - A Larousse gasztronómiai lexikon könyvbemutatója

...
Gyerekirodalom

December 31-ig lehet pályázni a 2020-as Év Gyerekkönyve Díjra

Az év végéig pályázhatnak a könyvkiadók az a 2020-as Év Gyerekkönyve Díjra. Mutatjuk a tudnivalókat!

A hét könyve
Kritika
Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában
...
Nagy

Irodalmi teázás az Örkény Színház színészeivel

A Vers Csak Neked elnevezésű kezdeményezés után az Örkény István Színház előrukkolt egy újabb baráti hangvételű programmal, ahol egy rövidke órára még a valódi, offline színháznál is közelebb kerülhetnek a nézők kedvenc színészeikhez. Szubjektív élménybeszámoló a múlt héten véget ért Tea Zoommal című irodalmi programról. 

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Animációs film készülhet az Apufából

Összesen 42 alkotásnak szavazott meg támogatást a napokban a Nemzeti Filmintézet, így animáció készülhet Kolozsi László Apufa című gyerekkönyvéből is.

...
Gyerekirodalom

A középsulis lány milliárdos lesz, csak előtte meg kell fejtenie egy rejtélyes ház titkait

Az Örökösök viadala bár címében kissé Suzanne Collins sorozatát idézi, cselekménye inkább olyan, mintha a Neveletlen hercegnőt egy merész mozdulattal a Tőrbe ejtve filmmel mosták volna össze. Ha lehántjuk a tini szappanoperás sallangokat, mindenesetre egy jó kis nyomozós-rejtvényfejtős ámokfutást kapunk. U18.

...
Gyerekirodalom

Süvöltő és gólyatöcs – Gyönyörű, játékos verseskötet vezet be a madarak világába

A madárnak szereplőként és motívumként is óriási hagyománya van a magyar (gyerek)irodalomban, elég csak Lázár Ervin seregélyére és feketerigójára vagy Tandori Dezső verebeire gondolni.  Ezt a hagyományt folytatja új könyvében Balázs Imre József: a MadárÁBÉCÉ egyszerre madárhatározó, versgyűjtemény, ábécéskönyv és gyönyörű lapozgató.

Hírek
...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el

...
Hírek

Nézegess ritkán látott képeket Esterházy Péterről!

...
Hírek

Budapest megpályázza a Világ Könyvfővárosa címet

...
Hírek

Natalie Portmannel forog az új Ferrante-adaptáció

...
Gyerekirodalom

Animációs film készülhet az Apufából

...
Hírek

Így fog kinézni Sally Rooney új regénye

...
Hírek

Gutenberget ünnepli a Google Doodle

...
Gyerekirodalom

Októberben érkezik J.K. Rowling új gyerekkönyve

...
Hírek

Esterházy Péter születésének évfordulójára 40 plakát kerül ki Óbudán