Hírek

Patrick Ness írja vászonra A Legyek Urát

Patrick Ness író egyre több filmes projektben dolgozik, a legújabb hírek szerint pedig ő írja A Legyek Ura legújabb filmváltozatának forgatókönyvét.

Könyves Magazin | 2020. április 27. |

Patrick Ness jelenleg az egyik legnépszerűbb kortárs ifjúsági szerző, akinek olyan könyvek fűződnek a nevéhez, mint a Chaos Walking-trilógia vagy a Szólít a szörny, legutóbb pedig a Mi, hétköznapi halandók jelent meg tőle magyarul (ITT írtunk róla).

Ness egyre többet dolgozik filmes projektekben, 2016-ban például már aktívan részt vett a Szólít a szörny megfilmesítésében, a Hollywood Reporter szerint pedig most megint adaptációban utazik: ő írja A Legyek Ura legújabb filmváltozatának forgatókönyvét. A filmet a Warner Bros gyártja, és várhatóan Luca Guadagnino (Szólíts a neveden) rendezi. A könyv egy csapat iskolásfiúról szól, akik egy balesetet követően egy lakatlan szigeten ragadnak: William Golding 1954-es allegorikus története egyszerre szól a túlélésről és az emberségről, melyhez nem először nyúltak a filmesek, hiszen létezik egy 1963-as és egy 1990-es feldolgozása is.

Patrick Ness: A fiatalok sokkal sötétebb dolgokat írnak meg -...

A Káosz-trilógiával és a Szólít a szörnnyel kétségtelenül ő ma a világ egyik legnépszerűbb és legkeresettebb ifjúsági szerzője. Utóbbiból film is készül, amely a tervek szerint 2016 őszén kerül a mozikba.

A Warner Brothers már jó ideje tervezi, hogy új filmet készítsen A Legyek Urából, sőt, egy ideig még arról is szó volt, hogy lányokkal forgatnák újra a történetet, végül mégis a szöveghű feldolgozás mellett döntött a stúdió. Egy walesi professzor egyébként pár éve alapos elemzésnek vetette alá a regényt, és arra jutott, hogy a női hős hiányának az az oka, hogy egy ilyen könyvet kizárólag fiúkról lehet írni, és a regény inkább a férfiak természetéről árulkodik.

"Öld meg a szörnyet! Ontsd ki a vérét!" - Ötven év után...

Golding a második világháborúban szerzett tapasztalatai felhasználva a tudata, a lelke, a zsigerei mélyén megbújó ősi, vad ösztönökre ráébredő és az atomháború árnyékában élő ember félelmeit jeleníti meg példázatában vagy mítoszregényében: egy hátborzongatóan izgalmas és kegyetlen történetben, melynek hősei tíz-tizenkét éves angol fiúk. William Golding: A Legyek Ura Fordította: Gy.

Nessnek amúgy biztosan lesz még egy premierje a nem túl távoli jövőben, hiszen a tervek szerint januárban mutatják a Chaos Walking-filmet, amelyben olyan színészek szerepelnek, mint Tom Holland, Daisy Ridley és Mads Mikkelsen.

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Nem kell mindenkinek kiválasztottnak lenni

...
Hírek

Itt a Szólít a szörny korhatáros előzetese

...
Hírek

Patrick Ness írja a Doctor Who sorozat spin-offját

...
Kritika

A gyilkos viharra először csak a bolondok figyelnek fel

Jesmyn Ward regénye nem Katrina-regény, vagy nem csak az, családról, a vérségi kötelék erejéről, a szeretet sokféle arcáról is szól univerzális erővel. A csontok megmaradnak nálunk a hét könyve. 

Szerzőink

...
Finy Petra

Finy Petra: Kék fal [Olimpia]

...
Sándor Anna

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

...
Ruff Orsolya

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan