Itt a Szólít a szörny korhatáros előzetese

.konyvesblog. | 2017. február 20. |

unnamed_12.jpg

Már 2014-ben megírtuk, hogy film készül Patrick Ness számos díjjal jutalmazott  ifjúsági regényéből, a Szólít a szörnyből. A film elkészült, és az eredeti előzetes után majd egy évvel végre megérkezett hozzá az korhatáros, magyar nyelvű előzetes is. A Szólít a szörny végleges korhatára: 12 éven aluliak számára nem ajánlott. Hazai bemutató: 2017. március 2.

A könyvről a magyar megjelenése után ezt írtuk:

Ritkán találkozni olyan fiataloknak szóló regénnyel, ami a rákos szenvedést, az anya halálát helyezi a történet középpontjába, és végül mégis egy magával ragadó, felemelő történet szülessen. A regény szomorú alaptörténetéhez egy még szomorúbb eseménynek kellett történnie: A londoni óriáskerék rejtélye című ifjúsági krimi és az Éles és gyors sikoly című cseppet sem könnyed hangú ifjúsági regény szerzője, Siobhan Dowd angol írónő korai halála megakadályozta, hogy megírhassa utolsó regénytervét. A Káosz-trilógiával ismertté vált Ness az írónő tisztelőjeként halála után megírta Dowd elképzelését.

(...) Hogy milyen szörnyek lapulnak bennünk és milyenek vesznek körül bennünket, pontosan nem tudjuk, szembenézni velük félelmetes és rettenetes. Hogy hogyan élhetjük túl a halált, vagy egy tragédiát, hogyan élhetjük túl a néha legnehezebbnek tűnő valóságot, azaz magát az életet, arra nincsen tökéletes recept. Patrcik Ness könyvében egy tragikus, ám kellő iróniával és némi humorral színezett történetet olvasunk. Egy olyan történetet, amit alig lehet túlélni. És Conor mégis túléli.

Olvassatok bele a regénybe>>