Kouri Richins, a mérgezéssel vádolt nő és gyászról szóló gyerekkönyve

Egy nő gyerekkönyvet írt a gyászról, miután a gyanú szerint megmérgezte a férjét

Kouri Richins ártatlannak vallja magát, a gyászfeldolgozó könyvét pedig dicsérték, míg ki nem derültek a vádak.

ki | 2024. május 24. |

Egy 33 éves, háromgyermekes nőt azzal vádolnak Utahban, hogy megmérgezte a férjét fentanillal. Ráadásul Kouri Richins a férje halála után egy gyerekeknek szóló könyvet írt a gyász és a veszteség feldolgozásáról. A nőt eddig képviselő ügyvédi csapat a napokban visszalépett a védelmétől, „kibékíthetetlen és feloldhatatlan” helyzetre hivatkozva. A döntés valószínűleg azzal függ össze, hogy Richins ellen párhuzamosan több polgári per is folyamatban van.

Ötszörös dózis

Az ügyészség azt állítja, Kouri Richins 2022 márciusában, saját otthonukban megmérgezte 39 éves férjét, Eric Richinst: ötször annyi fentanilt kevert a koktéljába, mint amennyi már halálos lenne. Egy hónappal korábban szendvicsbe adagolt fentanillal próbálkozott. Egy díler azt vallotta, hogy

a nő a férje halála előtti hetekben, hónapokban többször illegális kábítószereket vásárolt

tőle, fentanilt és hidrokodont (mindkettő erős opioid). A hidrokodont Valentin-nap előtt vette. A férfi családja azt mondja, már évekkel korábban, egy nyaralás alatt is megkísérelte megmérgezni Ericet.

2015 és 2017 között a nő több életbiztosítást is kötött a férje nevére, annak tudta nélkül, melyeknek köszönhetően megözvegyülése után mintegy 2 millió dollárt kapott (közel 712 millió forint).

A házaspár viszonya azt követően romlott meg, hogy a férfi 2020-ban rájött, ingatlanügynök felesége a tudta nélkül számos nagyértékű pénzügyi tranzakciót bonyolított le.

Összesen több mint 500 ezer dollár értékben vett fel hiteleket,

elköltött egy jelentősebb, adófizetésre szánt összeget, vásárolt egy hatalmas villát. Amikor ez kiderült, a nő azt ígérte, visszafizeti az összeget.

Apa fentről figyel

A férfi családja szerint Eric Richins egy hónappal azután, hogy felfedezte Kouri ügyleteit, elment ügyvédhez és vagyontanácsadóhoz is, mert el akart válni. Emellett megváltoztatta a végrendeletét és az életbiztosítását is, a feleségével emiatt is vitáik voltak.

Miután a férje meghalt, a nő írt és kiadott egy gyerekkönyvet Are You With Me? (Velem vagy?) címmel, melyben egy angyalszárnyas apa vigyáz a fiaira. A kötettel kapcsolatban számos interjút adott, ilyenkor mindig azt mondta, Eric halála váratlanul következett be. A könyvet sokan dicsérték azért, mert segít a gyerekeknek feldolgozni egy közeli hozzátartozó elvesztését.

Kouri Richins azt nyilatkozta, a fiaiknak fontos, hogy tudják, apjuk lélekben velük van.

A megjelenés után két hónappal tartóztatták le. Richins az őrizetbe vétele óta ártatlannak vallja magát, korábbi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az ellene bemutatott bizonyítékok kétségesek és közvetettek. Férje halálakor a nőnek mínuszban volt a bankszámlája, több mint 1,8 millió dollárnyi tartozása volt, és az egyik hitelezője épp pert indított ellene.

(AP, fotó: KSL News / Youtube)

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Az Oscar-díjas American Fiction beavat egy bonyolult gyászfolyamat részleteibe

Cord Jefferson első játékfilmje nyerte a legjobb adaptált forgatókönyv kategória Oscarját. Utánajártunk, melyik regény volt az alapanyaga, és eláruljuk, hogy tetszett nekünk a Magyarországon egyelőre csak a Prime Video kínálatában elérhető mozi.

...
Nagy

Andrés Neuman: Amikor gyászolsz, az otthonod is beleremeg

Az argentin-spanyol szerzővel a Magunknak mondjuk apropóján beszéltünk mások mellett katonai diktatúráról, az anyanyelv különös elvesztéséről, a regénye valódi főszereplőjéről és arról is, mi a közös a gyászban és a száműzetésben. Interjú.

...
Kritika

A gyászban a szenvedésünk tovább tart, mint azok türelme, akik meghallgatnak minket

Andrés Neuman regénye egy család történetén keresztül bontja le a társadalmi tabuinkat gyászról, halálról, haldoklásról, a haldoklás kíséréséről. A Magunknak mondjuk provokatív és feszült, empatikus és sodró. Ez a hét könyve.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Hírek
...
Szórakozás

Nézd meg az első fotót a Hét Királyság lovagjáról a Trónok harca spin-offban

...
Szórakozás

Nézd meg az 1901-es, legkeményebb Dickens-adaptációt az utcaseprővel

...
Beleolvasó

A terápián ülők nem is sejtik, hogy valaki mindent tud a titkaikról – Olvass bele Jen Beagin vicces regényébe!

...
Hírek

Tényleg börtönbe zárhatnak egy indiai írót politikai kijelentése miatt?

...
Nagy

6 botrányos dolog, amit egy új életrajz állít Beckhamékről

...
Szórakozás

Anthony Bourdain képregényének szusiséfje animációs sorozatot kap

A hét könyve
Kritika
Daniel Kehlmann Goebbelst is megduplázza, miközben a művészek megalkuvásáról ír
...
Podcast

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]

Az Ezt senki sem mondta! EXTRA első epizódjában Ott Anna Kiss Noémivel beszélget anyaságról, hitről és a szerző Ikeranya című könyvéről.

Kiemeltek
...
Zöld

A dohányzás veszélyeit komolyan vettük, a közösségi média veszélyeit miért nem?

A fiatalok mentális egészsége érdekében figyelmeztető feliratokkal kéne ellátni a közösségi média platformokat – írja az amerikai tiszti főorvos. A hírhez négy könyvet is ajánlunk.

...
Kritika

Daniel Kehlmann Goebbelst is megduplázza, miközben a művészek megalkuvásáról ír

Daniel Kehlmann a német rendezőóriásról, G. W. Pabstról mesél, aki a Harmadik Birodalomban rekedve próbált jó művész maradni. A Mozgóképben a német expresszionista film szivárog be az irodalomba. Ez a hét könyve.

...
Podcast

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

Mit kezdhetünk a 160 évvel ezelőtti ételekkel ma? Jókai Mórt és Ács Bori gasztroújságírót a kolozsvári töltött káposzta és a perec is összeköti. A Könyves Magazin podcastjában Ács Borival, a Telex újságírójával beszélgettünk. 

Fotó: Ajpek Orsi / Telex