A krimiíró elhagyatott háza könyvekkel és kéziratokkal van tele

A krimiíró elhagyatott háza könyvekkel és kéziratokkal van tele

Egy angol társaság órákat utazott, hogy bejárjanak egy elhagyatottnak mondott vidéki házat. Az épületről kiderült, hogy egy krimiíróé volt, aki eladatlan könyveket és publikálatlan kéziratokat hagyott maga után.

Könyves Magazin | 2020. október 27. |

Egy városi felfedezőkből álló társaság kapott egy tippet, miszerint egy elhagyatott cornwalli házban hegyekben állnak a könyvek. Kiderült, hogy a ház a krimiíró Harriet Hicks tulajdona, aki főleg a 90-es években publikálta bűnügyi történeteit.

Egy helyi lap szerint nem lehet tudni, hol lehet jelenleg a szerző, mint ahogy azt sem, hogy miért áll üresen a háza, mindenesetre a fiatal társaság egy rakás kézzel írt papírt talált az otthonában, amelyekről valószínűsítik, hogy eddig még publikálatlan regények. A képeken is jól látszik, hogy emellett a szobákban hegyekben állnak a még fóliázott, azaz eddig eladatlan könyvek is.

A házat bejáró társaság szerint az épületet 2002-ben lakhatták utoljára, a falon hagyott naptár ugyanis ezt az évet mutatja. Egyúttal azt remélik, hogy ezek után valaki majd megmenti a könyveket az enyészettől.

Forrás: Mirror

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Baráth Katalin alternatív Magyarországán az amerikaiak lettek a megszállók

Baráth Katalin október 23-án tette elérhetővé Alabama Jean című kriminovelláját. Meggyilkolt asszony, rejtélyek sora, alternatív Magyarország.

...
Hírek

Öten kaptak idén Déry-díjat

2020-ban Babarczy Eszter, Bartók Imre, Ottilie Mulzet, Polgár Anikó és Csehy Zoltán részesült az elismerésben.

...
Hírek

Mit taníthat nekünk a Rubik-kocka pandémia idején?

A Rubik-kockáról, valamint annak tanulságairól írt hosszabb cikket a hétvégi Washington Postba Rubik Ernő, akinek A mi kockánk címmel idén ősszel a világ számos országában egyidejűleg jelent meg könyve. A feltaláló szerint a kocka megtaníthat arra is, hogy olyan problémákkal nézzünk szembe, mint a koronavírusjárvány. Legérdekesebb megállapításait pontokba szedtük.

Olvass!
...
Beleolvasó

A kegyetlen valóság és a groteszk fantáziavilág találkozik Rijneveld díjnyertes könyvében

2020-ban  Marieke Lucas Rijneveld Az este kín című könyve nyerte el a Nemzetközi Booker-díjat. A regény gyerekszemszögből mesél el egy tragédiát, illetve azt, hogy milyen hatással van a gyász egy olyan családra, amelyben a szeretet helyett a büntetés jelenti a fő köteléket. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Oleg Navalnij kalandjai az Orosz Postával - avagy amikor Brezsnyev még mozgatta a szemöldökét

Oleg és Alekszej Navalnijt a bíróság 2014 decemberében ítélte el sikkasztás vádjával.  Az Emberi Jogok Európai Bírósága az ítéletet megalapozatlannak találta, ám Oleg leülte a teljes büntetést - 1278 napot. Könyvének nagy részét a munkatáborban írta, részletes illusztrációkkal látva el fanyar humorú beszámolóját. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szellemek iróniával mesél arról, milyen a harmincasok élete

Dolly Alderton szókimondó könyvének főhőse a harmincas éveiben járó Nina Dean, aki bár szakmailag egész jól halad, a szerelmi életén még van mit javítani. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Tarantino Hollywood-regénye nem utánlövés, hanem egy végigpofázott szerelmeslevél a filmhez
...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.