Putyinnak ajánlaná az új könyvét Ken Follett

Putyinnak ajánlaná az új könyvét Ken Follett

Milyen tanulságokkal szolgálhat az első világháború napjaink politikusainak? A novemberben megjelenő Neverről árult el részleteket Ken Follett egy online sajtótájékoztatón.

Könyves Magazin | 2021. április 16. |

„Elnézést, hogy nem vagyok szerényebb, de szerintem ez a legjobb könyv, amit valaha írtam” 

– jelentette ki Ken Follett novemberben megjelenő új regénye, a Never első, online sajtótájékoztatóján, amiről a hvg.hu tudósított. 

A Nevert eredetileg 2023-ban adták volna ki, ám az író saját bevallása szerint most azért volt ennyire gyors, mert a lezárások idején csak az írással tudott foglalkozni, ráadásul a kiadójának is nagyon tetszett a kézirat, ezért sürgették, hogy véglegesítse. 

A regény ötlete abból a felismerésből született, hogy amikor Follett alaposabban beleásta magát az első világháború történetébe, meglepte, hogy mennyi véletlen vezetett a kirobbanásához. Follett pedig elgondolkodott azon, hogy a világ mai vezetői vajon jobban helyt tudnának-e állni egy ilyen szituációban.

-

Ken Follett

A történet szerint egy terroristacsoport egy ellopott amerikai drónnal lebombáz egy várost, ami globális feszültségeket okoz. A helyzet megoldásán együttműködik egy CIA-ügynök és az amerikai elnök – mindketten nők –, egy francia titkosügynök, illetve egy kínai szereplő. Hogy a fiktív cselekmény részletei minél hitelesebbek legyenek, Follettet olyan szakemberek segítették tanácsokkal és ötletekkel, mint egy volt EU-s külpolitikai diplomata vagy éppen Barack Obama tanácsadója. A hvg.hu szerint Follett hangsúlyozta, hogy a történet vége csak az utolsó oldalakon bontakozik ki, és nagyon kérte minden olvasóját, hogy azt ne spoilerezzék el másoknak. 

Mikor a hidegháború kapcsán megkérdezték Follettet, hogy szerinte az amerikai vagy az orosz elnöknek kellene-e elolvasnia a Nevert, az író azt mondta:

„Nem hiszem, hogy Joe Bidennek szüksége lenne tőlem tanácsokra, de Putyinnak annál inkább. Szóval nem lenne baj, ha ő elolvasná a regényt.”

Follett olyan történelmi kalandregényekkel és kortárs politikai thrillerekkel vált világhírű íróvá, mint A katedrális, A Tű a szénakazalban vagy az Évszázad-trilógia. A Never amerikai és brit kiadása november 9-én jelenik meg, a magyar fordítás pedig valamikor még idén várható, hivatalos magyar címe még nincsen. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tévésorozat készül Ken Follett A katedrálisának előzményregényéből

A tavalyi év egyik nagy szenzációja volt, hogy megjelent Ken Follett legújabb regénye, az Egy új korszak hajnala. A könyvből hamarosan tévésorozat készülhet. 

...
Nagy

Ken Follett: Az a végzetem, hogy író legyek

Ken Follett ma egyike a világ legsikeresebb bestseller-szerzőinek, történelmi regényeiből és thrillereiből több mint 150 millió példányt értékesítettek szerte a világon.

...
Hírek

Ken Follett új regénnyel jelentkezik ősszel

Soha címmel új regénye jelenik meg ősszel Ken Follettnek, amiről kiadója azt ígéri, hogy egy napjainkban játszódó, az egész világot körbejáró akciódús dráma lesz.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.