Júniusban megnyílik a világ legnagyobb Harry Potter-üzlete

Háromemeletes Harry Potter-bolt nyílik New Yorkban a nyáron. A csaknem 2000 négyzetméteres üzletben mindenféle varázstárgy, ruha és édesség megtalálható lesz, de a mozifilm mágikus kellékeit is kiállítják majd.

fk | 2021. április 26. |

Tizenöt varázstéma köré csoportosul majd a világ legnagyobb Harry Potter-üzlete, amely június 3-án nyitja meg kapuit New Yorkban, a Flatiron Building szomszédságában (935 Broadway). A háromemeletes bolt bejáratánál Dumbledore főnixmadara, Fawkes fogja beengedni a látogatókat.

-

Az üzletben kaphatók lesznek olcsóbb emléktárgyak és egészen egyedi darabok is. Többek közt könyveket, Harry Potter-táskákat, ruhákat, ékszereket, konyhafelszerelést, kozmetikai termékeket, édességeket és papírárut is vásárolhatunk majd.

-

De nem csak azért lehet érdemes odazarándokolni, hogy vásároljunk, más érdekességek is lesznek.  Biztosan sokan akarják majd kipróbálni például azt az interaktív varázspálca asztalt, amelynél tesztelni lehet saját pálcánkat. Az üzlet a Warner Bros. filmstúdióval is együttműködik, így kiállítanak majd több mozifilm kelléket is, többek között Harry, Ron, Hermione és Dumbledore varázspálcáját, az aranycikeszt, Harry Nimbusz 2000 seprűjét és Tom Riddle naplóját is.

Az üzlet honlapja ITT található.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahova a Harry Potter-rajongóknak érdemes ellátogatni. Ebben pedig a Harry Potter-filmek hátteréről gyűjtöttünk össze érdekességeket. 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tévésorozat készülhet a Harry Potter-könyvekből

A Hollywood Reporter értesülései szerint már folynak a tárgyalások arról, hogy tévésorozat készüljön J. K. Rowling regényei alapján. 

...
Hírek

Harry Potter szobrot kapott Londonban

Bronz szobrot állítottak a kis túlélőnek, azaz Harry Potternek a londoni Leicester téren, ahol a varázslóról mintázott műalkotás több más híres filmszereplő alakjához csatlakozott

...
Hírek

Umbridge-es Harry Potter-idézettel üzennek az SzFE-sek

A Színház- és Filmművészeti Egyetem egy Harry Potter-részlettel üzente meg, mit gondol a kormányzat intézkedéseiről.

...
Kritika

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

„Még élhet valódi életet az ember, még mindig csinálhat valódi dolgokat!” – mondogatja magának mantraként Patricia Lockwood rendhagyó regényének elbeszélője, aki – csakúgy, mint mindannyian – az internet foglya lett. Az Erről nem beszélünk az elvesztegetett időről, a testnélküliségről, a hírfolyamban töltött, mémekké redukálódott életről és egy újfajta zsarnokságról szól.

Szerzőink

...
vl

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...
Sándor Anna

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot

...
Valuska László

Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

...
Nagy

Katonatisztnek szánták, humanista író lett belőle - Ottlik Géza 110

Száztíz éve, 1912. május 9-én született Budapesten Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító, az Iskola a határon alkotója, többszörös magyar bridzsbajnok.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Egressy gyerekregényében zajos gördeszkások borzolják a lakótelepi kedélyeket

Egressy Zoltán dráma- és regényíró új gyerekregényében egy csapat gördeszkás zavarja meg a lakótelep nyugalmát, az ellentétek viszont nem feloldhatatlanok.

...
Gyerekirodalom

Pavlova kisasszonytól Petunia néni lazacáig - 3+1 gasztrokönyv gyerekeknek

Az ételekkel és ízekkel való tudatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, éppen ezért most összeszedtünk néhány kimondottan gyerekeknek szóló könyvet, amelyek szemléletesen mesélnek a gasztronómiáról, és még recepteket is tartalmaznak.

...
Gyerekirodalom

A zseniális kópé azt üzeni a gyerekeknek, hogy minden jóra fordulhat

A Világszép Alapítvány kísérleti bábelőadása Zalka Csenge Virág meséit dolgozza fel, Nagy Zsolt és Karafiáth Orsolya közreműködésével. Nézzetek bele!