Jogi lépésekre szánhatja el magát II. Erzsébet Harry herceg memoárja miatt

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Harry herceg memoárt ír, amely 2022 második felében fog megjelenni a Penguin Random House kiadásában. A The Sun nemrég arról számolt be, hogy a könyv közelgő megjelenésével II. Erzsébet királyné aggodalma is növekszik, ezért a Buckingham-palota egyre több ügyvéddel konzultál. 

Simon Eszter | 2021. augusztus 27. |

A királynőnek talán meg is van az oka a nyugtalanságra, hiszen Harry herceg és felesége, Meghan Markle – akinek tavasszal jelent meg a The Bench című gyerekkönyve, erről korábban itt írtunk – az Oprah Winfrey-nek adott interjújában többek közt arról mesélt, hogy a királyi családban felmerült a kérdés, hogy vajon milyen bőrszíne lesz a pár születendő gyermekének. A pár azóta tisztázta a helyzetet és elmondták, hogy a kérdés nem a királynőtől érkezett.

Ettől függetlenül, II. Erzsébet szerint Harry olyan információkat ír majd a kötetben, amelyek negatív hatással lehetnek a királyi családra, ezért is szeretné minél hamarabb jogi útra terelni az ügyet. 

A királynő fontolóra vette azt is, hogy jogi figyelmeztetést küldjön a Penguin Random House-nak, amelyben megfogalmazza, hogy királyi családnak joga van ahhoz, hogy beleszóljanak az őket is érintő könyvbe. 

A királynő jogosan félhet a szöveg tartalmát illetően, ugyanis Harry korábban így mesélt készülő könyvéről: „Nem úgy írom a könyvet mint a herceg, akinek születtem, hanem úgy, amilyen emberré váltam. Sok mindent megéltem az elmúlt években és remélem, hogy ha a sikereket és mélypontokat, a hibákat, majd azok tanulságait is elmondom, talán segítséget tudok adni mindenkinek és megmutathatom, hogy bárhonnan is jövünk, több közös pont van bennünk, mint gondolnánk. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy megoszthatom eddigi életem tanulságait és várom, hogy mit szólnak majd az olvasók ehhez az igaz történethez.”

A memoár megjelenése pont egybe fog esni II. Erzsébet uralkodásának platina évfordulójával.

Forrás: The Sun/ Dailymail

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Harry herceg memoárt ír, és azt ígéri, nagyon őszinte lesz

Harry herceg memoárt fog kiadni, könyve 2022 vége felé fog megjelenni angolul a Penguin Random House-nál

...
Hírek

Öngyilkos gondolatai voltak Meghan Markle-nak

Ritka nagy várakozás előzte meg Meghan Markle és Harry herceg amerikai interjúját. Oprah Winfreynek öngyilkos gondolatokról és rasszizmusról is beszéltek.

...
Beleolvasó

"Mindketten a királyi család szégyenfoltjai" - Bevezetés Harry és Meghan meneküléstörténetébe

Exkluzív részletet mutatunk A szabadság nyomában - Harry és Meghan - egy modern királyi család című könyvből, ami azt meséli el, hogyan lépett le a királyi családból a pár. 

A hét könyve
Kritika
Colson Whitehead új regénye megmutatja, milyen régre nyúlik vissza a Black Lives Matter-mozgalom
...
Nagy

Irene Solá: Mindig az van fölényben, aki elmondhatja a történetét

Az Énekelek, s táncot jár a hegy líraisága, a nézőpontokkal való izgalmas játék, a történetmondás lehetőségei és a női elbeszélők is szóba kerültek a hatalmas érdeklődésre számot tartó beszélgetésen a Margó Fesztivál harmadik napján. A teltházas Világirodalmi Színpadon a katalán írót Ruff Orsolya kérdezte.

...

Színt vall a Könyves: így olvastuk mi a kötelező olvasmányokat! [podcast]

...

Závada Péter átiratában Rómeó első szerelme a drog [Kötelező]

...

A mansfieldi kastélyban Austen nem félt egy unortodox hősnőt a középpontba tenni [Az Austen-projekt]

...

Knausgård, Sally Rooney és A Zöld Lovag [10 perc Könyves]

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot

A 25. James Bond-film egyben lezárása is az elmúlt 15 évnek. Daniel Craig búcsúzik a legendás filmszereptől, amely az utóbbi időben összenőtt vele. A most a mozikba került 007 Nincs idő meghalni vízválasztó a franchise történetében. Ennek megfelelően a filmesek kuriózummal készültek. Spoilermentesek leszünk!

...
Szórakozás

Pazar látvánnyal és elaprózott cselekménnyel indul Asimov Alapítványának adaptációja

Isaac Asimov örökérvényű sci-fi klasszikusából, az Alapítványból az Apple TV Plus jóvoltából végre sorozat készült. Hogy méltó-e az alapjául szolgáló könyvekhez, az még a jövő zenéje. A tévésorozat látványvilágára két epizód után nem lehet panasz.

...
Szórakozás

Störr kapitány megtanulja: a szerelem nem birtokviszony

A feleségem története nagyívű, pazar látványvilágú film, ami a féltékenység mellett a férfivilágról és az európaiságról is beszél.

...
Szórakozás

Szabó Magda történelmi drámájától nem idegen a humor sem

A Kelet és Nyugat határán élő népeknek mindig el kell dönteniük, melyik irányba húznak. Ennek a bizonytalanságnak a gyökereiről szól Szabó Magda Az a szép, fényes nap című drámája, amelyet a Vörösmarty Színház tűzött műsorára. A Vajk, azaz István király megkereszteléséről szóló darab most az eSzínház Fesztiválon látható.

...
Szórakozás

A Kiváló dolgozók szembesít minket a gondoskodás valódi arcával 

A gondoskodás szó hallatán csupa kellemes, szeretetteljes, melegséget árasztó érzés juthat eszünkbe és ennek talán így is kellene lennie, ha minden rendben volna. Boross Martin, az Örkény Színház színészei és tíz szociális szférában dolgozó szakember viszont nem hagyja, hogy homokba dugjuk a fejünket.

...
Szórakozás

Három nő és a 90-es évek legbrutálisabb maffiája

Három nő, három megrázó monológ, amik egymás váltva mesélnek arról a dunaszerdahelyi időszakról a kilencvenes években, amikor a maffia uralta a várost és a környéket.