Jogi lépésekre szánhatja el magát II. Erzsébet Harry herceg memoárja miatt

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Harry herceg memoárt ír, amely 2022 második felében fog megjelenni a Penguin Random House kiadásában. A The Sun nemrég arról számolt be, hogy a könyv közelgő megjelenésével II. Erzsébet királyné aggodalma is növekszik, ezért a Buckingham-palota egyre több ügyvéddel konzultál. 

Simon Eszter | 2021. augusztus 27. |

A királynőnek talán meg is van az oka a nyugtalanságra, hiszen Harry herceg és felesége, Meghan Markle – akinek tavasszal jelent meg a The Bench című gyerekkönyve, erről korábban itt írtunk – az Oprah Winfrey-nek adott interjújában többek közt arról mesélt, hogy a királyi családban felmerült a kérdés, hogy vajon milyen bőrszíne lesz a pár születendő gyermekének. A pár azóta tisztázta a helyzetet és elmondták, hogy a kérdés nem a királynőtől érkezett.

Ettől függetlenül, II. Erzsébet szerint Harry olyan információkat ír majd a kötetben, amelyek negatív hatással lehetnek a királyi családra, ezért is szeretné minél hamarabb jogi útra terelni az ügyet. 

A királynő fontolóra vette azt is, hogy jogi figyelmeztetést küldjön a Penguin Random House-nak, amelyben megfogalmazza, hogy királyi családnak joga van ahhoz, hogy beleszóljanak az őket is érintő könyvbe. 

A királynő jogosan félhet a szöveg tartalmát illetően, ugyanis Harry korábban így mesélt készülő könyvéről: „Nem úgy írom a könyvet mint a herceg, akinek születtem, hanem úgy, amilyen emberré váltam. Sok mindent megéltem az elmúlt években és remélem, hogy ha a sikereket és mélypontokat, a hibákat, majd azok tanulságait is elmondom, talán segítséget tudok adni mindenkinek és megmutathatom, hogy bárhonnan is jövünk, több közös pont van bennünk, mint gondolnánk. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy megoszthatom eddigi életem tanulságait és várom, hogy mit szólnak majd az olvasók ehhez az igaz történethez.”

A memoár megjelenése pont egybe fog esni II. Erzsébet uralkodásának platina évfordulójával.

Forrás: The Sun/ Dailymail

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Harry herceg memoárt ír, és azt ígéri, nagyon őszinte lesz

Harry herceg memoárt fog kiadni, könyve 2022 vége felé fog megjelenni angolul a Penguin Random House-nál

...
Hírek

Öngyilkos gondolatai voltak Meghan Markle-nak

Ritka nagy várakozás előzte meg Meghan Markle és Harry herceg amerikai interjúját. Oprah Winfreynek öngyilkos gondolatokról és rasszizmusról is beszéltek.

...
Beleolvasó

"Mindketten a királyi család szégyenfoltjai" - Bevezetés Harry és Meghan meneküléstörténetébe

Exkluzív részletet mutatunk A szabadság nyomában - Harry és Meghan - egy modern királyi család című könyvből, ami azt meséli el, hogyan lépett le a királyi családból a pár. 

A hét könyve
Kritika
Ahol háború van és fájdalmas választóvonalak, ott nem lesznek győztesek
...
Nagy

Meg kell ismernünk a női írókat, akiket elfelejtettünk

Új podcast-sorozatunkban arra tettünk kísérletet, hogy visszamenőlegesen is megismerjük és feltárjuk elfeledett női szerzőink életútját, életművét. Az egyes epizódokban olyan írók, költők pályáját jártuk körbe mint Szendrey Júlia, Czóbel Minka, Karig Sára, Kádár Erzsébet, Lesznai Anna vagy Galgóczi Erzsébet. Elindult a N/ők is írtak.

...

Ránki Sára bűnügyi nyelvész: Klemperer leírta, hogyan erőszakolja meg a hatalom a nyelvet

...

Bódis Kriszta: Számomra úgy van értelme az életnek, ha változást hozok

...

Számoljuk fel az emberközpontúságunkat! [Ms. Columbo Olvas]

...

Litkai Gergely: Multidolgozóként minden bűnt elkövettem a természettel

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.