A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

ro | 2021. augusztus 11. |

A koronavírus, pontosabban a delta-variáns terjedése miatt Don Winslow és kiadója, a HarperCollins úgy döntött, hogy 2022-ra tolja új regénye, a City on Fire megjelenését. Winslow azt írta a Twitteren, hogy évekig dolgozott a regényen, illetve a tervezett trilógia többi részén, és nagyon szeretne Amerika-szerte író-olvasó találkozókat tartani, és személyesen is találkozni az olvasóival – a járvány viszont átírta a terveit, és a romló járványadatok miatt döntött úgy, hogy eltolják a publikálást.

A City on Fire eredetileg idén szeptemberben jelent volna meg Amerikában. A Deadline szerint a könyv az Iliász mintáját követi (folytatása pedig a City of Dreams és a City in Ashes lesz), és a három kötet egy nagyszabású bűnügyi eposzt fog kitenni. A trilógia másik két könyvét 2022 és 2023 szeptemberére tervezik, azt egyelőre nem tudni, hogy ott lesz-e csúszás. 

A trilógia fókuszában két nagy bűnügyi birodalom áll – egy ír és egy olasz –, amelyek uralmuk alatt tartják Rhode Islandet, a békés egymás mellett élésnek ugyanakkor egy modernkori Szép Heléna felbukkanása vet véget, ezzel együtt pedig egy brutális háború veszi kezdetét. Winslow korábban azt nyilatkozta, hogy az ókori görögök minden olyan témát a rendelkezésünkre bocsátottak, melyeket a mai napig használunk a modern krimiirodalomban – becsület, bátorság, gyávaság, hűség, árulás és tragédia. Winslow ebben a trilógiában arra volt kíváncsi, hogy képes-e elmondani egy ilyen történetet modern kontextusban – mégpedig úgy, hogy az önállóan is megállja a helyét.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Don Winslow nem tud lekattanni a drogháborúról

...
Nagy

A drogháború krónikása - Don Winslow

...
Kritika

A drogbárók machetével vésik akaratukat a hétköznapokba

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot

A 25. James Bond-film egyben lezárása is az elmúlt 15 évnek. Daniel Craig búcsúzik a legendás filmszereptől, amely az utóbbi időben összenőtt vele. A most a mozikba került 007 Nincs idő meghalni vízválasztó a franchise történetében. Ennek megfelelően a filmesek kuriózummal készültek. Spoilermentesek leszünk!

...
Szórakozás

Pazar látvánnyal és elaprózott cselekménnyel indul Asimov Alapítványának adaptációja

Isaac Asimov örökérvényű sci-fi klasszikusából, az Alapítványból az Apple TV Plus jóvoltából végre sorozat készült. Hogy méltó-e az alapjául szolgáló könyvekhez, az még a jövő zenéje. A tévésorozat látványvilágára két epizód után nem lehet panasz.

...
Szórakozás

Störr kapitány megtanulja: a szerelem nem birtokviszony

A feleségem története nagyívű, pazar látványvilágú film, ami a féltékenység mellett a férfivilágról és az európaiságról is beszél.

...
Szórakozás

Szabó Magda történelmi drámájától nem idegen a humor sem

A Kelet és Nyugat határán élő népeknek mindig el kell dönteniük, melyik irányba húznak. Ennek a bizonytalanságnak a gyökereiről szól Szabó Magda Az a szép, fényes nap című drámája, amelyet a Vörösmarty Színház tűzött műsorára. A Vajk, azaz István király megkereszteléséről szóló darab most az eSzínház Fesztiválon látható.

...
Szórakozás

A Kiváló dolgozók szembesít minket a gondoskodás valódi arcával 

A gondoskodás szó hallatán csupa kellemes, szeretetteljes, melegséget árasztó érzés juthat eszünkbe és ennek talán így is kellene lennie, ha minden rendben volna. Boross Martin, az Örkény Színház színészei és tíz szociális szférában dolgozó szakember viszont nem hagyja, hogy homokba dugjuk a fejünket.

...
Szórakozás

Három nő és a 90-es évek legbrutálisabb maffiája

Három nő, három megrázó monológ, amik egymás váltva mesélnek arról a dunaszerdahelyi időszakról a kilencvenes években, amikor a maffia uralta a várost és a környéket. 

...

Színt vall a Könyves: így olvastuk mi a kötelező olvasmányokat! [podcast]

...

Závada Péter átiratában Rómeó első szerelme a drog [Kötelező]

...

A mansfieldi kastélyban Austen nem félt egy unortodox hősnőt a középpontba tenni [Az Austen-projekt]

...

Knausgård, Sally Rooney és A Zöld Lovag [10 perc Könyves]

Polc

Az egykori 56-os menekült a gazdasági csodát kóstolgató NSZK-ban nyomoz

...

Az Afázia rendhagyó sci-fi az emberiség és a magyarok jövőjéről

...

Dühös nők transzgenerációs sérüléseket gyógyítanak – Bethany Webster Anyaseb című könyvéről

...

Háy megmutatja, milyen mélyszegénységben élő, falusi cigánylányként felnőni

...