A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

ro | 2021. augusztus 11. |

A koronavírus, pontosabban a delta-variáns terjedése miatt Don Winslow és kiadója, a HarperCollins úgy döntött, hogy 2022-ra tolja új regénye, a City on Fire megjelenését. Winslow azt írta a Twitteren, hogy évekig dolgozott a regényen, illetve a tervezett trilógia többi részén, és nagyon szeretne Amerika-szerte író-olvasó találkozókat tartani, és személyesen is találkozni az olvasóival – a járvány viszont átírta a terveit, és a romló járványadatok miatt döntött úgy, hogy eltolják a publikálást.

A City on Fire eredetileg idén szeptemberben jelent volna meg Amerikában. A Deadline szerint a könyv az Iliász mintáját követi (folytatása pedig a City of Dreams és a City in Ashes lesz), és a három kötet egy nagyszabású bűnügyi eposzt fog kitenni. A trilógia másik két könyvét 2022 és 2023 szeptemberére tervezik, azt egyelőre nem tudni, hogy ott lesz-e csúszás. 

A trilógia fókuszában két nagy bűnügyi birodalom áll – egy ír és egy olasz –, amelyek uralmuk alatt tartják Rhode Islandet, a békés egymás mellett élésnek ugyanakkor egy modernkori Szép Heléna felbukkanása vet véget, ezzel együtt pedig egy brutális háború veszi kezdetét. Winslow korábban azt nyilatkozta, hogy az ókori görögök minden olyan témát a rendelkezésünkre bocsátottak, melyeket a mai napig használunk a modern krimiirodalomban – becsület, bátorság, gyávaság, hűség, árulás és tragédia. Winslow ebben a trilógiában arra volt kíváncsi, hogy képes-e elmondani egy ilyen történetet modern kontextusban – mégpedig úgy, hogy az önállóan is megállja a helyét.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Don Winslow nem tud lekattanni a drogháborúról

...
Nagy

A drogháború krónikása - Don Winslow

...
Kritika

A drogbárók machetével vésik akaratukat a hétköznapokba

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A déli gótika mesterének novellái inspirálták Bruce Springsteen legsötétebb lemezét

Május elején jelent meg Warren Zanes Deliver Me from Nowhere című kötete, amely Bruce Springsteen tán legkülönlegesebb, és leginkább kedvelt lemezén, az 1982-es Nebraskán hallható dalok mögött felsejlő személyes motívumokat, és művészi hatásokat tekinti át.

...
Szórakozás

Jordan? Pipa! – Az alfakosaras, a tárgyalóasztal meg a munkaalkoholista fehér férfiak

Az Air – Harc a legendáért arra a pávatáncra fókuszál, amely 1984-ben zajlott a Jordan család és egy ambiciózus sportszergyártó vállalat vezetői között. Hozzáolvastuk a pár éve magyar nyelven is elérhető Michael Jordan-monográfia vonatkozó részeit.

...
Nagy

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai olyan korhű helyzetjelentések, melyek jelentőségével maguk sem voltak tisztában

Hétfőn este nyílt meg a Cseh Tamás életművéről szóló kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zeneszerző-énekes idén januárban ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját; a tárlat megidézi emlékét, az archív felvételek pedig visszarepítenek a hetvenes évekbe.

...

Szabó Magda egész életében hitt a nagy történetekben

...

Závada Péter: A szövegekbe visszavonulás is politika

...

Pál Sándor Attila: Kiküldtek a József Attila-óráról, mert fantasyt olvastam

...

Trianonból a magyar gyárosok profitáltak, mert nem volt román üzleti elit

Polc

Csak a dzsungel van Závada Péter új verseskötetében

...

Alice Munro novelláiban a takaros előkertek mögött mindig ott a titok, a temetetlen múlt

...

Elveszve, mégis megtartva – Tompa Andrea új regényében a történelem fehér foltokkal büntet

...

Az embermentő labdarúgó ‒ dédunokája írt könyvet a válogatott első gólszerzőjéről

...