A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

A koronavírus miatt csúszik Don Winslow új könyve

ro | 2021. augusztus 11. |

A koronavírus, pontosabban a delta-variáns terjedése miatt Don Winslow és kiadója, a HarperCollins úgy döntött, hogy 2022-ra tolja új regénye, a City on Fire megjelenését. Winslow azt írta a Twitteren, hogy évekig dolgozott a regényen, illetve a tervezett trilógia többi részén, és nagyon szeretne Amerika-szerte író-olvasó találkozókat tartani, és személyesen is találkozni az olvasóival – a járvány viszont átírta a terveit, és a romló járványadatok miatt döntött úgy, hogy eltolják a publikálást.

A City on Fire eredetileg idén szeptemberben jelent volna meg Amerikában. A Deadline szerint a könyv az Iliász mintáját követi (folytatása pedig a City of Dreams és a City in Ashes lesz), és a három kötet egy nagyszabású bűnügyi eposzt fog kitenni. A trilógia másik két könyvét 2022 és 2023 szeptemberére tervezik, azt egyelőre nem tudni, hogy ott lesz-e csúszás. 

A trilógia fókuszában két nagy bűnügyi birodalom áll – egy ír és egy olasz –, amelyek uralmuk alatt tartják Rhode Islandet, a békés egymás mellett élésnek ugyanakkor egy modernkori Szép Heléna felbukkanása vet véget, ezzel együtt pedig egy brutális háború veszi kezdetét. Winslow korábban azt nyilatkozta, hogy az ókori görögök minden olyan témát a rendelkezésünkre bocsátottak, melyeket a mai napig használunk a modern krimiirodalomban – becsület, bátorság, gyávaság, hűség, árulás és tragédia. Winslow ebben a trilógiában arra volt kíváncsi, hogy képes-e elmondani egy ilyen történetet modern kontextusban – mégpedig úgy, hogy az önállóan is megállja a helyét.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Don Winslow nem tud lekattanni a drogháborúról

...
Nagy

A drogháború krónikása - Don Winslow

...
Kritika

A drogbárók machetével vésik akaratukat a hétköznapokba

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Ternovszky Béla: A Macskafogó minden szempontból kegyelmi állapotban íródott

Ternovszky Béla animációs filmkészítőként is megmaradt nézőnek, és saját bevallása szerint világéletében olyan filmeket akart rendezni, amelyekre máskülönben ő is beült volna. Interjúnkban a Macskafogóról, festészetről, színészi próbálkozásokról és Rejtőről beszélgettünk vele.

...
Szórakozás

Ezeket az irodalmi adaptációkat nézzük májusban!

Mutatunk öt adaptációt, amit nem érdemes kihagyni májusban. 

...
Nagy

A Tokyo Vice felfedi Japán másik arcát a szexipartól a szervezett bűnözésig

Egy amerikai oknyomozó újságíró, Jake Adelstein bennfentesként írt memoárt Japán éjszakai életéről és alvilágáról. A történetből, amely kendőzetlenül mesél az ezredfordulós japán valóságról, az HBO készített tévésorozatot .

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

...

Palya Bea: Egygyökerű a beszéd és a zene. Minden hangadás kapcsolódás

...

Megtörni a hallgatást [Ms. Columbo Olvas]

...

A háború új jelentésréteggel ruházta fel Ruff Orsolya gyerekregényét

Polc

A tiltott szerelem krónikájában megingathatatlan a hit, hogy az ember szabadnak született

...

Az a kenetteljes cinizmus, amivel elveszed a másik ember életét és földjét

...

Margaret Atwood megmutatja, hogyan válunk mindannyian történetekké

...

Aki túlélte a menekülést a szaúdi Gileádból

...