Ünnepi díszkiadás készült karácsonyra a Diótörőből

E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című klasszikus meséjével bővül a Libri díszkötet-sorozata. A méltán híres karácsonyi mese ünnepi kiadásával egy olyan történet kerül a karácsonyfa alá, ami nemcsak a gyerekek számára hozza el az ünnepek varázsát, de a szülők, nagyszülők is örömüket lelik majd benne.

Könyves Magazin | 2022. november 03. |

A Libri az elmúlt évek során megjelent díszkötet-sorozatában több hasonlóan fontos és értékálló gyerekkönyvet mutatott be. Ilyen volt Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg és Charles Dickens Karácsonyi ének című műve, továbbá Hans Christian Andersen meséinek gyűjteménye is. Idén a könyvkereskedő visszanyúlt ehhez a hagyományhoz és E. T. A Hoffman 1816-ban megjelent, Diótörő és Egérkirály című könyvével bővítik ünnepi könyveik sorát.

-

A Diótörő a világirodalom egyik legismertebb alkotásaként számos feldolgozást, átiratot megélt. Készült belőle film, színdarab, de töretlen népszerűségét, ismertségét minden bizonnyal Csajkovszkij lenyűgöző balettjének köszönheti. Hoffman meséjének középpontjában a Kis Marika és egy vitézt mintázó, sérült diótörő áll, akit a kislány odaadó szeretettel megjavít. Éjjel aztán Diótörő és az üvegszekrényben lakó babasereg életre kel, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sora, ahol főhősnőnk képzelete szárnyain, Diótörő kíséretében utazza be babaország csodálatos tájait. 

A Diótörő szerzője, Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a német romantika egyik legizgalmasabb alakja. Középső nevét Mozart iránti rajongásból vette fel. Festett, írt, a jogot is elvégezte, magát elsősorban mégis zeneszerzőnek tartotta. Ma leginkább irodalmi munkássága révén ismerjük. Népszerű alkotásai közé tartozik Az arany virágcserép című kisregény, és természetesen a Diótörő és Egérkirály.

-

Élénk fantáziáját és kiváló mesélőképességét híven tükrözik írásai, amikben szívesen elegyítette a valóságot az álmok világával. Ezen a csodákkal teli határvidéken barangolhatunk a Diótörő olvasása közben is. 

A Libri Könyvesboltok által kiadott kötet egyedi, kizárólag ehhez a kiadáshoz készült illusztrációkkal, ünnepi kiadásban tárja a Diótörő történetét a karácsonyra készülő közönség elé.  

-

A díszkötet november 1-től 10 000 Ft-os vásárlás esetén 899 Ft-ért érhető el a Libri könyvesboltokban és a libri.hu oldalon. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes.

A díszkötetről a Libri oldalán még több információt talál.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Négynapos munkahetet vezet be a Libri-Bookline

Október 1-től bevezeti a Libri-Bookline a 34 órás munkahetet, a felszabadult egy napban a munka és magánélet kiegyensúlyozására és a szellemi feltöltődésre adnak lehetőséget irodai munkavállalóiknak.

...
Hírek

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

Idén hetedik alkalommal osztották ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.

...
Gyerekirodalom

Varró Dániel Diótörőjébe időnként belecsúszik a 21. század

Varró Dániel verses mesében dolgozta fel az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikust, melyhez Szegedi Katalin gondolta újra a Diótörő figuráját.

...
Nagy

Krasznahorkai László könyvét lapozgatják a britek az angol könyvesboltokban

Nemrég annak jártam utána, hogyan fogadták a britek Harry herceg memoárját Londonban, most pedig ismét nyakamba vettem a várost, hogy kiderítsem, mit gondolnak a magyar szerzőkről. Így hát könyvesboltról könyvesboltra jártam, hogy felkutassam, mely művek alapján ismerhetnek minket a britek.

Szerzőink

...
Valuska László

Iamyank: Ki akartam mondani, hogy mind meg fogunk halni

...
Ruff Orsolya

Atwood varázstalanítja Odüsszeusz mítoszát

...
Sándor Anna

Az utolsó mohikánon nőttél fel, de ezeket nem tudtad

A hét könyve
Kritika
Atwood varázstalanítja Odüsszeusz mítoszát
...
Nagy

Az utolsó mohikánon nőttél fel, de ezeket nem tudtad

Milyen történelmi előzményei vannak a regénynek? Mi tükröződik abban, ahogyan Cooper az őslakosokat ábrázolja? Az eredeti szöveg melyik rétegével nem találkozhattak Magyarországon azok, akik Réz Ádám átdolgozását olvasták? És mit hagytak ki korábban több magyar fordításból?

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...
Zöld

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

...
Zöld

A húsevés évezredes hagyományát ugyanúgy átírhatjuk, mint a nők szavazati jogait?

...

Hidas Judit: Nőként gyakran szapuljuk az apákat, különösen, ha elváltak 

...

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...

Komplett iparágak dolgoznak azért, hogy az anyák rettenetesen érezzék magukat

...

Hollywood legendagyártó gépezete Lugosi Bélát sem kímélte