Ünnepi díszkiadás készült karácsonyra a Diótörőből

E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című klasszikus meséjével bővül a Libri díszkötet-sorozata. A méltán híres karácsonyi mese ünnepi kiadásával egy olyan történet kerül a karácsonyfa alá, ami nemcsak a gyerekek számára hozza el az ünnepek varázsát, de a szülők, nagyszülők is örömüket lelik majd benne.

Könyves Magazin | 2022. november 03. |

A Libri az elmúlt évek során megjelent díszkötet-sorozatában több hasonlóan fontos és értékálló gyerekkönyvet mutatott be. Ilyen volt Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg és Charles Dickens Karácsonyi ének című műve, továbbá Hans Christian Andersen meséinek gyűjteménye is. Idén a könyvkereskedő visszanyúlt ehhez a hagyományhoz és E. T. A Hoffman 1816-ban megjelent, Diótörő és Egérkirály című könyvével bővítik ünnepi könyveik sorát.

-

A Diótörő a világirodalom egyik legismertebb alkotásaként számos feldolgozást, átiratot megélt. Készült belőle film, színdarab, de töretlen népszerűségét, ismertségét minden bizonnyal Csajkovszkij lenyűgöző balettjének köszönheti. Hoffman meséjének középpontjában a Kis Marika és egy vitézt mintázó, sérült diótörő áll, akit a kislány odaadó szeretettel megjavít. Éjjel aztán Diótörő és az üvegszekrényben lakó babasereg életre kel, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sora, ahol főhősnőnk képzelete szárnyain, Diótörő kíséretében utazza be babaország csodálatos tájait. 

A Diótörő szerzője, Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a német romantika egyik legizgalmasabb alakja. Középső nevét Mozart iránti rajongásból vette fel. Festett, írt, a jogot is elvégezte, magát elsősorban mégis zeneszerzőnek tartotta. Ma leginkább irodalmi munkássága révén ismerjük. Népszerű alkotásai közé tartozik Az arany virágcserép című kisregény, és természetesen a Diótörő és Egérkirály.

-

Élénk fantáziáját és kiváló mesélőképességét híven tükrözik írásai, amikben szívesen elegyítette a valóságot az álmok világával. Ezen a csodákkal teli határvidéken barangolhatunk a Diótörő olvasása közben is. 

A Libri Könyvesboltok által kiadott kötet egyedi, kizárólag ehhez a kiadáshoz készült illusztrációkkal, ünnepi kiadásban tárja a Diótörő történetét a karácsonyra készülő közönség elé.  

-

A díszkötet november 1-től 10 000 Ft-os vásárlás esetén 899 Ft-ért érhető el a Libri könyvesboltokban és a libri.hu oldalon. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes.

A díszkötetről a Libri oldalán még több információt talál.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Négynapos munkahetet vezet be a Libri-Bookline

Október 1-től bevezeti a Libri-Bookline a 34 órás munkahetet, a felszabadult egy napban a munka és magánélet kiegyensúlyozására és a szellemi feltöltődésre adnak lehetőséget irodai munkavállalóiknak.

...
Hírek

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

Idén hetedik alkalommal osztották ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.

...
Gyerekirodalom

Varró Dániel Diótörőjébe időnként belecsúszik a 21. század

Varró Dániel verses mesében dolgozta fel az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikust, melyhez Szegedi Katalin gondolta újra a Diótörő figuráját.

...
Kritika

Az egykori irodalmi botrányhős bámulatosan burjánzó trilógiát írt a komplett francia társadalomról és undergroundról

Botrányhősként indult és sokáig úgy is kezelték, de Virginie Despentes mára a francia irodalom általánosan elismert, egyedi és bátor alkotója. Ebben a folyamatban nagy szerepe volt a Vernon Subutex-trilógiának, amelyben egy totálisan csődbe ment lemezboltos és az egykori vásárlói felszántják Párizst. Miközben ide-oda csapódnak, egy szerteágazó korrajz bontakozik ki a mai Franciaországról, amiben ugyanúgy szerepelnek az elesettek, mint a kiváltságosok, valamint sok drog, erőszak és zene. A Vernon Subutex-trilógia a hét könyve.

Szerzőink

...
Könyves Magazin

Debbie Harry a '70-es évek New Yorkjának lázadásából emelkedett ki

...
Valuska László

Ai Weiwei a kínai kommunisták miatt műalkotássá vált

...
Laborczi Dóra

A jövő embere ma már megszerkeszthető - csak az a kérdés, meddig mehet el

A hét könyve
Kritika
Az egykori irodalmi botrányhős bámulatosan burjánzó trilógiát írt a komplett francia társadalomról és undergroundról
...
Panodyssey

Závada Péter: Érthető ellenszenv – A magyar rapről és slam poetry-ről (1. rész)

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

A jövő embere ma már megszerkeszthető - csak az a kérdés, meddig mehet el

...
Zöld

Litkai Gergely: Hogyan kerüljünk ki egy fekete lyukat?

...
Zöld

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális

...

Az Abigél a háború, a veszteség és a konspiráció regénye is [A Szabó Magda-titok 1.]

...

Tíz példamutató nő, tíz kiváló szakmai életút - Ezeket tanultam a Túl a plafonon beszélgetéseiből

...

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

...

Miért nem kapnak díjakat a női írók?