Károly herceg felesége könyvklubot indít

Károly herceg felesége könyvklubot indít

A The Crown (A korona) című sorozat miatt az elmúlt hónapokban talán még azok is többet foglalkoztak a brit királyi családdal, akiket amúgy nem hoz lázba a Buckingham-palota élete. A család egyik kulcstagja Camilla cornwalli hercegnő, aki már régóta igyekszik népszerűsíteni az olvasást, most pedig könyvklubot indított.

ro | 2021. január 06. |

A cornwalli hercegné már jó pár éve a királyi család könyvmolyának számít, jó néhány szervezet munkájában részt vesz, és többször mondott már beszédet a Booker-díj átadásán is. A koronavírus-járvány alatt Camilla kétszer is úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza, miket olvas éppen, így áprilisban és augusztusban is közzétette kedvenc olvasmányainak a listáját.

Miután az első listára nagyon pozitív reakciókat kapott, Károly herceg felesége idén év elején internetes könyvklubot indít a Cornwalli hercegné olvasóterme címen, aminek már saját instagram-oldala is van. Utóbbin Camilla hercegné Charlie Mackesyvel beszélget, mégpedig a szerző - angol nyelvterületen szuper népszerűnek számító - A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló című könyvéről (ami magyarul tavaly jelent meg a Kömyvmolyképző gondozásában).

A hercegné ezzel a könyves kezdeményezéssel olyan hírességek nyomába lép, mint Oprah Winfrey vagy Reese Witherspoon, és a brit sajtó előzetesen arra számít, hogy választásai szintén hasonló mértékben befolyásolják majd az eladásokat, mint az amerikai hírességek listái. Erre jó esélye is van, hiszen már most tudni lehet, hogy a pandémia alatt közzétett két listáján szereplő könyvek eladása 200 százalékkal nőtt.

Forrás: Vanity Fair

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

7+1 nem könyves ajándékötlet az olvasás szerelmeseinek

Decemberben számos cikkel igyekszünk megkönnyíteni a karácsonyi ajándékok listájának összeállítását. Ezúttal egy olyan ajánlót készítettünk, amiben ugyan egyetlen könyv sem szerepel, viszont biztos, hogy mindenki, aki szeret olvasni, örülne neki.

...
Nagy

Koncz Zsuzsa nagy olvasási élmények mentén nőtt fel

Gyerekként vajon mit olvasott a takaró alatt Koncz Zsuzsa? Mit gondol az iskolai verselemzésekről, és énekesként melyik kortárs költőtől fogadna el bármikor verset? Margó Extra.

...
Gyerekirodalom

Tíz tipp, hogy rávegyük a gyerekeket az olvasásra

A nyári vakáció sokaknak a nagy olvasási maratonokról szól, de nem mindenkinek magától értetődő, hogy szabadidejében azonnal a könyv után nyúljon. Rengeteg szülőnek okoz fejtörést, hogyan vegye rá a gyerekét az olvasásra. A Parents nevű oldal korábban listába szedte a jó tanácsait, most ezek közül választottunk ki tízet.

A hét könyve
Kritika
Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában
...
Nagy

Tizenegyes - Mit olvas az író? Halász Rita

Tizenegy kérdés az olvasásról. Ezúttal Halász Rita (Mély levegő) válaszolt.

...
Hírek

Meghalt Törőcsik Mari

A háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésző,  érdemes és kiváló művész a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. Nyolcvanöt évesen, egy hónapja került kórházba.

Szerzőink

...
Forgách Kinga

Szabó T. Anna: Ady tanított meg arra, mennyire változhatatlan a halál

...
Benedek Márton

Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában

...
Babarczy Eszter

Babarczy Eszter: Tündérruha (22500 Ft)

Hírek
...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el

...
Hírek

Ottlik-másolattal és fantasztikus családi fotókkal érkezik az Esterházy-különszám!

...
Hírek

Törőcsik és Pilinszky - Csak úgy lettek egymás életében

...
Hírek

Putyinnak ajánlaná az új könyvét Ken Follett

...
Hírek

David Attenborough elmeséli, mi történt a természettel, míg mi karanténban ültünk

...
Hírek

Bookline: Orvos-Tóth, Kepes és Matthew McConaughey a top3-ban

...
Hírek

Jól halad az Esterházy-könyvek feldolgozása

...
Beleolvasó

Az osztálytalálkozónál hazugabb műfaj nem létezik

...
Hírek

Egy felmérés szerint a többség nem ért egyet Tóth Krisztinával Az arany ember ügyében