Károly herceg felesége könyvklubot indít

Károly herceg felesége könyvklubot indít

A The Crown (A korona) című sorozat miatt az elmúlt hónapokban talán még azok is többet foglalkoztak a brit királyi családdal, akiket amúgy nem hoz lázba a Buckingham-palota élete. A család egyik kulcstagja Camilla cornwalli hercegnő, aki már régóta igyekszik népszerűsíteni az olvasást, most pedig könyvklubot indított.

ro | 2021. január 06. |

A cornwalli hercegné már jó pár éve a királyi család könyvmolyának számít, jó néhány szervezet munkájában részt vesz, és többször mondott már beszédet a Booker-díj átadásán is. A koronavírus-járvány alatt Camilla kétszer is úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza, miket olvas éppen, így áprilisban és augusztusban is közzétette kedvenc olvasmányainak a listáját.

Miután az első listára nagyon pozitív reakciókat kapott, Károly herceg felesége idén év elején internetes könyvklubot indít a Cornwalli hercegné olvasóterme címen, aminek már saját instagram-oldala is van. Utóbbin Camilla hercegné Charlie Mackesyvel beszélget, mégpedig a szerző - angol nyelvterületen szuper népszerűnek számító - A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló című könyvéről (ami magyarul tavaly jelent meg a Kömyvmolyképző gondozásában).

A hercegné ezzel a könyves kezdeményezéssel olyan hírességek nyomába lép, mint Oprah Winfrey vagy Reese Witherspoon, és a brit sajtó előzetesen arra számít, hogy választásai szintén hasonló mértékben befolyásolják majd az eladásokat, mint az amerikai hírességek listái. Erre jó esélye is van, hiszen már most tudni lehet, hogy a pandémia alatt közzétett két listáján szereplő könyvek eladása 200 százalékkal nőtt.

Forrás: Vanity Fair

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

7+1 nem könyves ajándékötlet az olvasás szerelmeseinek

Decemberben számos cikkel igyekszünk megkönnyíteni a karácsonyi ajándékok listájának összeállítását. Ezúttal egy olyan ajánlót készítettünk, amiben ugyan egyetlen könyv sem szerepel, viszont biztos, hogy mindenki, aki szeret olvasni, örülne neki.

...
Nagy

Koncz Zsuzsa nagy olvasási élmények mentén nőtt fel

Gyerekként vajon mit olvasott a takaró alatt Koncz Zsuzsa? Mit gondol az iskolai verselemzésekről, és énekesként melyik kortárs költőtől fogadna el bármikor verset? Margó Extra.

...
Gyerekirodalom

Tíz tipp, hogy rávegyük a gyerekeket az olvasásra

A nyári vakáció sokaknak a nagy olvasási maratonokról szól, de nem mindenkinek magától értetődő, hogy szabadidejében azonnal a könyv után nyúljon. Rengeteg szülőnek okoz fejtörést, hogyan vegye rá a gyerekét az olvasásra. A Parents nevű oldal korábban listába szedte a jó tanácsait, most ezek közül választottunk ki tízet.

A hét könyve
Kritika
Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm
...
Gyerekirodalom

Lázár Ervin 85 – A meseíró, aki a gyerekektől tanulta a legtöbbet

Nyolcvanöt évvel ezelőtt született Lázár Ervin, aki komolyan vette a meseírást, történeteit sokszor a gyerekei inspirálták, a nyelvvel pedig játszott és varázsolt egyszerre. A nagy meseíró alakját egykori interjúi révén és az Arcanum segítségével idézzük fel.

...
Nagy

Zavarba ejtő és megkapó személyesség az online színházi térben

A TÁP Színháztól megszokhattuk, hogy formailag és tartalmilag egyaránt különc, provokatív színházi műhely, amelynek tagjai évtizedek óta minden irányba feszegetik azokat a határokat, amit hagyományosan színháznak nevezünk. Az Alatta-felette online előadásai is épp ilyenek és semmivel sem kevésbé zavarba ejtőek attól, hogy Zoomon nézzük őket, sőt talán még intimebbé válik azzal, hogy a kanapénkról figyeljük, ahogy a saját kanapéjukról beszélnek hozzánk. 

Szerzőink

...
Bányász Attila

Mások bőrébe bújt a Kígyó: egy sorozatgyilkos felemelkedése és bukása

...
Valuska László

Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm

...
Bányász Attila

Stephen King megmutatja, hogy a szakadozó internet jobban érdekel minket, mint a széthulló világ

Hírek
...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el

...
Hírek

Ottlik-másolattal és fantasztikus családi fotókkal érkezik az Esterházy-különszám!

...
Alkotótárs

Péntekig jelentkezhettek a Mastercard® Alkotótársra!

...
Hírek

Dezső András kémekről és titkos játszmákról ír harmadik könyvében

...
Nagy

Versterápia: „valami fáradt pillanatból/ valami váratlan öröm”

...
Hírek

10 dolog, amit eddig tudunk az új Szex és New York-sorozatról

...
Hírek

Podcastet indít A Gyűrűk Ura két hobbitja

...
Gyerekirodalom

Meghan Markle gyerekkönyvet írt

...
Hírek

Őszre halasztották a Könyvhetet