108 évesen adta ki első könyvét egy amerikai nő

ko | 2023. május 25. |

Sohasem késő kiadni az első könyvet. 

Peggy Vanstrom Cobb szerdán ünnepelte 108. születésnapját, és egyúttal azt is, hogy megjelent első könyve, amelyet ő írt és illusztrált. A születésnapja valójában kedden volt, de a georgiai Sandy Springsben lévő Hammond Glen nyugdíjas közösség munkatársai egy nappal később rendeztek neki születésnapi ünnepséget.

“Nem találok szavakat” - mondta Cobb. “Ez maga a boldogság.” 

A Painter Pan: The Rainbow Man című gyerekkönyv egy elf karakter története, aki segít egy lánynak, aki elégedetlen az általa festett képpel. Ez egy történet, amelyet több mint 70 évvel ezelőtt talált ki, és ezt mesélte saját gyerekeinek, de soha nem publikálta.

Pan azt mondja a kislánynak, ha szivárványt látsz, csak ints, és én visszaintegetek neked. A mai napig vannak emberek a családomban, akik ha szivárványt látnak, integetnek

– mondta Cobb fia. A könyv egy Pan nevű elfről szól, akinek a köpenyén az élénk színek szivárványt hoznak létre. A történetet Peggy sok évvel ezelőtti illusztrációi keltették életre. 

Minnesota online születési nyilvántartása szerint Peggy Vanstrom Cobb 1915. május 23-án született a minnesotai Lynd Townshipben. Apja pénztáros volt egy helyi bankban, anyja háztartásbeli. Amazon-profilja szerint Cobb művészeti tanárként szerzett alapdiplomát. Azután a minnesotai Edinában dolgozott, mígnem 1943. december 31-én férjhez ment Jacob Cobbhoz. A második világháború után Peggy művészetet tanított egy főiskolán Nashville-ben, Tennessee államban. 1962-ben az Indiana Állami Egyetemen szerzett művészeti mesterfokozatot. 

A sokat dédelgetett családi történet most a nyilvánosság számára is elérhetővé vált. „Bútorozza be jól az elméjét, és mindig kényelmes lakhelye lesz” – mondta az újságíróknak az idős író.

Forrás: Action News Jax / ANF

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Egy akkád papnő volt a világ első ismert írója

A legrégebbi ismert írás több mint 5000 éves. De ki lehetett az első szerző, akit név szerint ismerhetünk? Vélhetőleg Enheduanna, egy akkád papnő és költő. 

...
Hírek

Meghalt a Francia Akadémia legidősebb tagja, a 103 éves René de Obaldia

Hatra nőtt a megüresedett helyek száma a negyven tagú Francia Akadémiában, miután 103 évesen elhunyt René de Obaldia író, költő és drámaíró, a "halhatatlanok" legidősebb tagja.

...
Nagy

5 könyv, amiben idős embereké a főszerep

A júniusi Nincs időm olvasni kihívásban egy olyan könyvet kell elolvasni, amiben idős emberé/embereké a főszerep. A témához minden hónapban egy közös könyv is tartozik, ez most Richard Osmantól A csütörtöki nyomozóklub. Mi is ajánlunk öt könyvet.

Hírek
...
Hírek

Az ifjúsági polcról az úgynevezett gyermekvédelmi törvény miatt kerültek le könyvek

...
Szórakozás

Tóth Krisztina-bemutató, Kártyajáték, Irodalom Éjszakája, Könyvhét [Programajánló]

...
Beleolvasó

Milbacher Róbert nagyanyjának élettörténetét írta meg a halálos ágyától gyerekkoráig

...
Hírek

Találkozz a Budapest Nagyregény szerzőivel a Vörösmarty téren!

...
Hírek

A Monty Python-féle humor már egy 15. századi kéziratban megjelenik

...
Hírek

Az olvasási szabadság védelmében támadnak könyvtárosok egy arkansasi törvényt

...
Hírek

Kiszabadulhat a börtönből a Manson család egykori tagja?

...
Hírek

Darvasi László kapta idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat

...
Nagy

Az utolsó rózsa és a megvakult angyalok – Nyolc izgalmas könyvheti verskötetet ajánlunk

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A déli gótika mesterének novellái inspirálták Bruce Springsteen legsötétebb lemezét

Május elején jelent meg Warren Zanes Deliver Me from Nowhere című kötete, amely Bruce Springsteen tán legkülönlegesebb, és leginkább kedvelt lemezén, az 1982-es Nebraskán hallható dalok mögött felsejlő személyes motívumokat, és művészi hatásokat tekinti át.

...
Szórakozás

Jordan? Pipa! – Az alfakosaras, a tárgyalóasztal meg a munkaalkoholista fehér férfiak

Az Air – Harc a legendáért arra a pávatáncra fókuszál, amely 1984-ben zajlott a Jordan család és egy ambiciózus sportszergyártó vállalat vezetői között. Hozzáolvastuk a pár éve magyar nyelven is elérhető Michael Jordan-monográfia vonatkozó részeit.

...
Nagy

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai olyan korhű helyzetjelentések, melyek jelentőségével maguk sem voltak tisztában

Hétfőn este nyílt meg a Cseh Tamás életművéről szóló kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zeneszerző-énekes idén januárban ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját; a tárlat megidézi emlékét, az archív felvételek pedig visszarepítenek a hetvenes évekbe.

Olvass!
...
Beleolvasó

Milbacher Róbert nagyanyjának élettörténetét írta meg a halálos ágyától gyerekkoráig

 A Keserű víz Milbacher Róbert eddigi legszemélyesebb és legkatartikusabb könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Nádasdy Ádám sokat hordta az irháját keresztül-kasul a városon, sosem telt be vele

Nádasdy Ádám visszaemlékezéseiben feltárul egy határokon átívelő, szerteágazó családtörténet, és az, hogy milyen volt felnőni egy soknyelvű, többkultúrájú családban a szürke ötvenes években. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Amikor anya és lánya hazatér, a család ősi birtokán egy több száz éve eltűnt telepeskolónia rejtélye is megoldódhat

A díjnyertes író, Kimberly Brock titkokkal teli, gyönyörűen megírt történetében magával ragadóan mesél a roanoke-i elveszett kolónia rejtélyéről, és a szeretet, a család, az anyaság és az emberi szív határtalan misztériumairól. Olvass bele!