Királyi kitüntetést kapott David Attenborough Károly hercegtől
sa

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough Károly hercegtől

sir_david_attenborough károly_herceg

Károly herceg szerdán, a windsori kastélyban tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért, írta a BBC nyomán az MTI.

david attenborough
Egy élet a bolygónkon
Ford: Makovecz Benjamin, Park, 2022, 300 oldal
-

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

A népszerű brit televíziós személyiség - többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője - látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a "látnok környezetvédők" munkájára.

Szerdán Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.

Sir Davidet legutóbb az ENSZ választotta hivatalosan a Föld bajnokává, mi pedig örömmel számolunk be minden ilyen kitüntetéséről. Ezekben a cikkeinkben is olvashatsz róla:

Megtalálták az első dinoszauruszokat, amiket közvetlenül az aszteroida ölt meg

David Attenborough-t, Greta Thunberget és Alekszej Navalnijt is jelölték Nobel-békedíjra

Attenborough: Létfontosságú az új ipari forradalom

Attenborough szerint most kell cselekednünk, különben nem lesz visszaút a bolygó számára

15 elképesztő tény Sir David Attenborough életéről

David Attenborough elmeséli, mi történt a természettel, míg mi karanténban ültünk

David Attenborough utolsó figyelmeztetése a hatodik kihalás előtt