László Katalin: Maszk nélkül [Képalá]

Képalá |

Hogy mit csinálok? Várok, hogy sok víz lefolyjon a Dunán...

Azt mondták reggel a sátorban, hogy nem indulhatok az öbölátúszáson, mert idén ahhoz valami orvosi igazolás kell. 

Gondoltam, ha már ide utaztam, azért csak mártózok egyet. De akkor meg ide kiabált a mobiljából felnézve az a fiatal fiú, hogy a vízben úszni tilos. Rendezvény van. 

Jó. Akkor úgy véltem, napozok egyet. Idén úgyis sokat esett. Bár...azt mondta tegnap a tévé, hogy csak négy után lehet. Így ezt is elvetettem.

Elindultam a faházhoz. Meleg van, legalább iszok egy-két bambit. Abból mi baj lehet? A pultból azonban rám szólt a kislány, hogy maszk nélkül ne is álljak be a sorba.

Aztán megláttam ezt a széket. Bő másfél méterre vittem minden emberfiától. Itt már a maszk sem kell és ilyen formán úszni sem lehet. Jó lesz ez így mindenkinek.

Most az áramlást mérem jobb híján. Az SZTK-ban úgyis azt mondta az orvos, hogy sok víz lefolyik még a Dunán a kontrollig.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Ládai Eszter: Közügyek [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Lakatos Ilona: Bumeráng [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Lakits Hanna: Sebek [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.