Lakits Hanna: Sebek [Képalá]

Képalá |

Az emberek furán néznek. Francot érdekel, nézzenek csak. Ebben úgyis olyan kurvára jók. Néznek, tanakodnak, úgy tesznek, mintha értenének a dolgokhoz. Aztán vállat vonva közlik, hogy igazából fogalmuk sincs. Kapják be. 

Elegem van az emberekből. Főleg az orvosokból. Egész nap fontoskodva mászkálnak körbe a makulátlan, fehér köpenyeikben, miközben halvány lila gőzük sincs a dolgokról. Kurva nagy mázli, hogy hamarosan megszabadulok minden ilyen szarságtól.

Ja, azért egy kicsit elkeserítő. De most mérges akarok lenni, ragaszkodom ahhoz, hogy mérges legyek. Nem akarom végiggondolni, hogy valójában mit kell itt hagynom. A tipikus ’szívbe markoló fájdalom’, amiről mindig beszélnek, azok, akik olyan kurvára értik a világ dolgait. Ezt a faszságot érzem most én is. 

Szívás. Ja, igazából ez a legjobb szó rá. Kurva nagy szívás ez az egész.

A víz hideg és ez a kibaszott szék is nyom már. Még nagyobb szívás, hogy egyedül nem is tudok már felkelni innen. A francos műtétek. Azért annyira nem akarok felállni. Csak a kurva halak ne egyenek meg. Az valószínűleg fájdalmasabb halál lenne, mintha csak simán lekapcsolnának a gépekről. Bár ezt sose fogom megtudni. Azért még meghagyom az esélyét, hátha találkozom a túlvilágon valakivel, akit a halak ettek meg. Vagy lekapcsolták a gépekről.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Orémus Kálmán: Vezeklés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Tóth Boglárka: Hallgass meg... [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Berec Judit: Frida Kahlo [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!