Lakits Hanna: Sebek [Képalá]

Képalá |

Az emberek furán néznek. Francot érdekel, nézzenek csak. Ebben úgyis olyan kurvára jók. Néznek, tanakodnak, úgy tesznek, mintha értenének a dolgokhoz. Aztán vállat vonva közlik, hogy igazából fogalmuk sincs. Kapják be. 

Elegem van az emberekből. Főleg az orvosokból. Egész nap fontoskodva mászkálnak körbe a makulátlan, fehér köpenyeikben, miközben halvány lila gőzük sincs a dolgokról. Kurva nagy mázli, hogy hamarosan megszabadulok minden ilyen szarságtól.

Ja, azért egy kicsit elkeserítő. De most mérges akarok lenni, ragaszkodom ahhoz, hogy mérges legyek. Nem akarom végiggondolni, hogy valójában mit kell itt hagynom. A tipikus ’szívbe markoló fájdalom’, amiről mindig beszélnek, azok, akik olyan kurvára értik a világ dolgait. Ezt a faszságot érzem most én is. 

Szívás. Ja, igazából ez a legjobb szó rá. Kurva nagy szívás ez az egész.

A víz hideg és ez a kibaszott szék is nyom már. Még nagyobb szívás, hogy egyedül nem is tudok már felkelni innen. A francos műtétek. Azért annyira nem akarok felállni. Csak a kurva halak ne egyenek meg. Az valószínűleg fájdalmasabb halál lenne, mintha csak simán lekapcsolnának a gépekről. Bár ezt sose fogom megtudni. Azért még meghagyom az esélyét, hátha találkozom a túlvilágon valakivel, akit a halak ettek meg. Vagy lekapcsolták a gépekről.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Orémus Kálmán: Vezeklés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Tóth Boglárka: Hallgass meg... [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Berec Judit: Frida Kahlo [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.