Lakits Hanna: Sebek [Képalá]

Képalá |

Az emberek furán néznek. Francot érdekel, nézzenek csak. Ebben úgyis olyan kurvára jók. Néznek, tanakodnak, úgy tesznek, mintha értenének a dolgokhoz. Aztán vállat vonva közlik, hogy igazából fogalmuk sincs. Kapják be. 

Elegem van az emberekből. Főleg az orvosokból. Egész nap fontoskodva mászkálnak körbe a makulátlan, fehér köpenyeikben, miközben halvány lila gőzük sincs a dolgokról. Kurva nagy mázli, hogy hamarosan megszabadulok minden ilyen szarságtól.

Ja, azért egy kicsit elkeserítő. De most mérges akarok lenni, ragaszkodom ahhoz, hogy mérges legyek. Nem akarom végiggondolni, hogy valójában mit kell itt hagynom. A tipikus ’szívbe markoló fájdalom’, amiről mindig beszélnek, azok, akik olyan kurvára értik a világ dolgait. Ezt a faszságot érzem most én is. 

Szívás. Ja, igazából ez a legjobb szó rá. Kurva nagy szívás ez az egész.

A víz hideg és ez a kibaszott szék is nyom már. Még nagyobb szívás, hogy egyedül nem is tudok már felkelni innen. A francos műtétek. Azért annyira nem akarok felállni. Csak a kurva halak ne egyenek meg. Az valószínűleg fájdalmasabb halál lenne, mintha csak simán lekapcsolnának a gépekről. Bár ezt sose fogom megtudni. Azért még meghagyom az esélyét, hátha találkozom a túlvilágon valakivel, akit a halak ettek meg. Vagy lekapcsolták a gépekről.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Orémus Kálmán: Vezeklés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Tóth Boglárka: Hallgass meg... [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Berec Judit: Frida Kahlo [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

J. D. Barker misztikus thrillerében egy laboratóriumban nevelt kisfiú hozza ránk a frászt

J. D. Barker új krimijében egy titokzatos kislány, egy sikátorban talált holttest és egy laboratóriumban nevelt kisfiú története kapcsolódik össze. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele!