Laczkó Domonkos: Boldog születésnapot [Képalá]

Képalá |

Boldog Születésnapot Édesapám!

Ez a vers a tied. 

Emlékkönyv arról, milyen is a nyár.

Amikor már reggel piszkállak, hogy menjünk le a strandra, te meg két pörc között higgadtan magyarázod, hogy nem kell sietni, úgy sincsen lent senki.

Amikor közösen üvöltünk, hogy a Kiss Gergő beverte, Úristen mekkora gól!

Amikor majdnem megettem a teljes csomag Bonbonettit, de még hagytam neked négy rudat, te meg mondod, hogy azt már kenjem a hajamra.

Amikor felveszem a telefont és elmeséled, hogy már megint üldöztek a rendőrök, mert hárman ültetek fel az egyszemélyes Simsonra és nevetve megkérdem, hogy nem vagytok már egy kicsit öregek ehhez?

Amikor nagy bölcsen megnyitom a Deitet és nehéz szavakkal mesélem, hogy egy másik fiú azt kérte legyünk barátok én meg azt mondtam, hogy mi soha nem leszünk azok.

Amikor az utolsó vizsga után felhívlak és miután közlöm, hogy ebből egy félév csúszás lesz, nem kiabálsz velem csak azt kérdezed „akkor mi a következő lépés?”.

Amikor felhívsz egy átdolgozott éjszaka után és tudom, hogy ez a hívás csak egy dolgot jelenthet, mert amúgy nincsen épeszű ember, aki reggel hatkor hívja fel a fiát.

Amikor betöltöd a hetvenet és azon sopánkodsz, hogy már te sem leszel fiatalabb, de én tudom, hogy ez nem igaz, mert megígérted, hogy nem fogsz megöregedni.

Minden fontos dolog nyáron történik.

Ez a kép is. 

Amikor bent ülsz a Balatonban a kis székeden és sóhajtasz, hogy mindjárt elmúlik a nyár.

Ez lesz az én emlékkönyvem akkorra.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Klinec Alexa: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Horváth Imre: (P)apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Barva Alexandra: Gumicsizma [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot

Bjørneboe-t nem a Semmelweis alakja köré utólag szőtt magasztos vagy patetikus tisztelet foglalkoztatta, hanem a személyiségét és a küzdelmeit szétfeszítő ellentmondások. A Semmelweis ma is pezsdítően és bicskanyitogatóan aktuális dráma.

...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.