Laczkó Domonkos: Boldog születésnapot [Képalá]

Képalá |

Boldog Születésnapot Édesapám!

Ez a vers a tied. 

Emlékkönyv arról, milyen is a nyár.

Amikor már reggel piszkállak, hogy menjünk le a strandra, te meg két pörc között higgadtan magyarázod, hogy nem kell sietni, úgy sincsen lent senki.

Amikor közösen üvöltünk, hogy a Kiss Gergő beverte, Úristen mekkora gól!

Amikor majdnem megettem a teljes csomag Bonbonettit, de még hagytam neked négy rudat, te meg mondod, hogy azt már kenjem a hajamra.

Amikor felveszem a telefont és elmeséled, hogy már megint üldöztek a rendőrök, mert hárman ültetek fel az egyszemélyes Simsonra és nevetve megkérdem, hogy nem vagytok már egy kicsit öregek ehhez?

Amikor nagy bölcsen megnyitom a Deitet és nehéz szavakkal mesélem, hogy egy másik fiú azt kérte legyünk barátok én meg azt mondtam, hogy mi soha nem leszünk azok.

Amikor az utolsó vizsga után felhívlak és miután közlöm, hogy ebből egy félév csúszás lesz, nem kiabálsz velem csak azt kérdezed „akkor mi a következő lépés?”.

Amikor felhívsz egy átdolgozott éjszaka után és tudom, hogy ez a hívás csak egy dolgot jelenthet, mert amúgy nincsen épeszű ember, aki reggel hatkor hívja fel a fiát.

Amikor betöltöd a hetvenet és azon sopánkodsz, hogy már te sem leszel fiatalabb, de én tudom, hogy ez nem igaz, mert megígérted, hogy nem fogsz megöregedni.

Minden fontos dolog nyáron történik.

Ez a kép is. 

Amikor bent ülsz a Balatonban a kis székeden és sóhajtasz, hogy mindjárt elmúlik a nyár.

Ez lesz az én emlékkönyvem akkorra.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Klinec Alexa: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Horváth Imre: (P)apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Barva Alexandra: Gumicsizma [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.

...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv