Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? És hogyan írják mindezt valóra kortárs szerzők? A Valóra írt kívánságok novellasorozatban öt felnőtt gyermekkori kívánságát választottuk ki, és ezeket gondolta tovább egy-egy történet erejéig Áfra János, Borda Réka, Fehér Boldizsár, Mécs Anna és Szabó T. Anna, az OTP Bank és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.

Görgess lejjebb a novellákért! 

Szabó T. Anna: Babuka

Szabó T. Anna: Babuka

Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? A 70-es évek elején járunk, az óvodás kislány szorgosan gyűjti a filléreket műanyag malacperselyében. Nagyon nehéz azonban ellenállni egy-egy színes rágónak és a szerencse sem állt mellé, így sosem kaphatta meg a nagy járó babát, amire annyira vágyott. Mostanáig. Szabó T. Anna végre valóra írta a 6 éves Zsuzsi kívánságát az OTP Bank új Persely funkciója és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.

Mécs Anna: A varázslatos kastély lakói

Mécs Anna: A varázslatos kastély lakói

Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? Segíteni akar. A 10 éves Zsani jó tanuló, jó sportoló és a malacperselye tartalmából egy mesekastélyt épít pici lakásuk étkezőjébe, ahonnan egy éjszaka után tisztán és jóllakottan indulhatnak új életük felé a környék kóbor állatai.   Egy picit csavartunk a sorozat megszokott rendjén és ezúttal Zsani varázslatos valóságát írta mesére Mécs Anna az OTP Bank új Persely funkciója és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.

Fehér Boldizsár: Szibériai ajándék

Fehér Boldizsár: Szibériai ajándék

Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? Venne belőle egy olyan varázsdobozt, amiből sosem fogy el a legfinomabb rágó. A 8 éves Esztike kívánságát Fehér Boldizsár írta valóra az OTP Bank új Persely funkciója és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.

Borda Réka: A repcsiágy-kislány

Borda Réka: A repcsiágy-kislány

Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? Megmentené a reggeleket. Pláne a hétfőt. A 9 éves kislány egy olyan repülő ágyjárgány fejlesztéséről álmodozott, ami a szobájából egészen az iskoláig repíti, ezzel értékes alvással töltött percekhez juttatva őt. Eszter (és talán sokunk) kívánságát, Borda Réka írta most valóra OTP Bank új Persely funkciója és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.

Áfra János: A várakozás dicsérete

Áfra János: A várakozás dicsérete

Mit kezd a gyermeki fantázia egy teli persellyel? Az alföldi kisfiú vágyakozva nézi a havas tájakon szánt húzó kutyákat a filmekben, falja az erről szóló könyveket és elhatározza, kutyás hegyimentő lesz, mégpedig bármi áron. Mi történt néhány évtizeddel később? Ebben a novellában a 8 éves Zsolti kívánságát írta valóra Áfra János az OTP Bank új Persely funkciója és a Könyves Magazin együttműködésének köszönhetően.