KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Nagy Lívia: Kiválasztott vagyok [Képalá]

Képalá |

Felemelő érzés a különleges szerepre való kiválasztottság, fontosnak lenni, egyedinek, olyan férfinak, akire büszke, aki látja és irigyli az életét, aki hall róla. Keveseknek adatik meg az életben.

Önmagam legyőzésével küzdöttem, hogy ebben a pozícióban lehessek.

Nagyon eleven kisgyerek voltam, mondhatnám azt is, hogy rossz, verekedős és akaratos, de finomítok ezen, és jobban tetszik az eleven, mozgékony kisfiú képe.

Nagymamám sokat bosszankodott miattam, mikor a nyári tanítási szüneteket nála töltöttem. Nagyon élveztem azokat a nyarakat. Tele volt izgalommal és élettel a falu ahol lakott nagymama. Minden reggel figyeltem, ahogy a tehenek kimennek a legelőre és délután egyedül hazatalálnak. Egyik nap, találtam a fészerben régi festéket és átfestettem mama házának kapuját délután. Az addig kék színű lemez kaput élénkzöldre festettem. Türelmetlenül vártam a csorda hazatértét, és igen, a mi tehenünk visszafordult a kaputól én pedig öntudatos és elégedett tizenegy éves kisfiúként, büntetésből vacsora nélkül feküdtem le aznap.

Nagymama mindig mondta, nem hiszi, hogy lesz belőlem felnőttként sikeres és fegyelmezett ember, aki tudna alkalmazkodni egy munkahelyen. 

Ha látna nagymama, mennyire boldog lenne és büszke az unokájára, aki most a világ egyik legfontosabb személyét, a  Pápát védi és felel a biztonságáért, maximális precizitással és fegyelemmel.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Huszthy Viola: A 10 őr [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy-Rakita Melinda: Plexiüveg mögött [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Papp Ákos: Hatósági feljegyzés [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]