KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Nagy Lívia: Kiválasztott vagyok [Képalá]

Képalá |

Felemelő érzés a különleges szerepre való kiválasztottság, fontosnak lenni, egyedinek, olyan férfinak, akire büszke, aki látja és irigyli az életét, aki hall róla. Keveseknek adatik meg az életben.

Önmagam legyőzésével küzdöttem, hogy ebben a pozícióban lehessek.

Nagyon eleven kisgyerek voltam, mondhatnám azt is, hogy rossz, verekedős és akaratos, de finomítok ezen, és jobban tetszik az eleven, mozgékony kisfiú képe.

Nagymamám sokat bosszankodott miattam, mikor a nyári tanítási szüneteket nála töltöttem. Nagyon élveztem azokat a nyarakat. Tele volt izgalommal és élettel a falu ahol lakott nagymama. Minden reggel figyeltem, ahogy a tehenek kimennek a legelőre és délután egyedül hazatalálnak. Egyik nap, találtam a fészerben régi festéket és átfestettem mama házának kapuját délután. Az addig kék színű lemez kaput élénkzöldre festettem. Türelmetlenül vártam a csorda hazatértét, és igen, a mi tehenünk visszafordult a kaputól én pedig öntudatos és elégedett tizenegy éves kisfiúként, büntetésből vacsora nélkül feküdtem le aznap.

Nagymama mindig mondta, nem hiszi, hogy lesz belőlem felnőttként sikeres és fegyelmezett ember, aki tudna alkalmazkodni egy munkahelyen. 

Ha látna nagymama, mennyire boldog lenne és büszke az unokájára, aki most a világ egyik legfontosabb személyét, a  Pápát védi és felel a biztonságáért, maximális precizitással és fegyelemmel.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Huszthy Viola: A 10 őr [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Nagy-Rakita Melinda: Plexiüveg mögött [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Papp Ákos: Hatósági feljegyzés [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Az időjárás már nem egyszer átformálta a világtörténelmet

Marcus Rosenlund új könyvében azzal foglalkozik, milyen drámai eseményeket okozott az időjárás a történelmünkben. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv