Egy értelmetlen háborút kell megállítani a Legendás állatok 3. részében

Áprilisban érkezik a mozikba a Legendás állatok 3. része, a Dumbledore titkai, amelyben Grindelwald háborút hirdet a muglik ellen. Most végre megérkezett a film hosszú előzetese, amelyben Dumbledore arra figyelmeztet, hogy az emlékezet a legfontosabb, ha át akarjuk látni, mi történik a világban.

fk |

„A világ, ahogy ma ismerjük, megszűnik létezni” – hangzik el a Legendás állatok 3. részének új előzetesében, amelyben egy háború van készülődőben. A cselekmény azután folytatódik, hogy az előző részben Grindelwald egyre nagyobb hatalmat ragadott magához és kihirdette a mágusok felsőbbrendűségét. „Veszélyes idők járnak, és a veszélyes idők a veszélyes embereknek kedveznek” – halljuk a trailerben, ami alapján az új részben egy különleges csapat verődik össze (amelyben varázslók és boszorkányok ugyanúgy megtalálhatók, mint egy bátor mugli pék), hogy megpróbálja megállítani a muglik ellen háborút indító Grindelwaldot.  

Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Tovább olvasok

Grindelwaldot a filmben Mads Mikkelsen alakítja, a fiatal Dumbledore-t Jude Law, a fivérét, Aberforth-t Richard Coyle, a főszereplő Göthét pedig Eddie Redmayne játssza. A filmet ismét David Yates rendezte, a forgatókönyvet J.K. Rowling és Steve Kloves írta.

A Legendás állatok: Dumbledore titkai az Egyesült Királyságban április 8-án, az Egyesült Államokban április 15-én érkezik a mozikba, itthon április 14-től ülhetünk be rá. 

Nézzétek meg az előzetest itt:

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Nézd meg Mads Mikkelsent a Legendás állatok 3. első teljes előzetesében!

A trailer végén egy izgalmas csavar is kiderül a történetből.

...
Szórakozás

Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film

2022 áprilisában mutatják be világszerte A legendás állatok-mozifilmek harmadik részét. Már a címe is nyilvános: The Secrets of Dumbledore, azaz Dumbledore titkai.

...
Beleolvasó

Göthe Salmander New York utcáiról gyűjti be legendás, varázslatos és fantasztikus állatait

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot

Bjørneboe-t nem a Semmelweis alakja köré utólag szőtt magasztos vagy patetikus tisztelet foglalkoztatta, hanem a személyiségét és a küzdelmeit szétfeszítő ellentmondások. A Semmelweis ma is pezsdítően és bicskanyitogatóan aktuális dráma.

...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

A hét könyve
Kritika
Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult
...
Podcast

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

Podcastunkban a közéleti költészetről, a bal kézről jobbra átnevelt írásról és a közösségi médiáról is kérdezzük a Torkolatcsönd szerzőjét, Fehér Renátót.

...
Gyerekirodalom

Itt a Könyves nagy gyereknapi ajánlója! - 1. rész

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szól, éppen ezért arra kértük a hazai gyerekkönyvkiadókat, hogy ezúttal ők ajánljanak olvasnivalót a kisebbeknek és a nagyobbaknak: van itt böngésző éppúgy, mint fantasyregény, de találtok sárkányos, kalandozós és fáraós mesét is. 1. rész.

Szerzőink

...
vl

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...
Forgách Kinga

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

...
vl

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja