Adaptáció készül Blake Crouch Sötét anyagából

Kilencrészes sorozat készül a Sötét anyagból. A munkálatokban maga az író, Blake Crouch is részt vesz.

fk |

Blake Crouch jelenleg egyike a legnépszerűbb sci-fi szerzőknek (Hamis emlékek című könyvéről ITT írtunk, vele készült interjúnk ITT), így nem csoda, hogy nagy az érdeklődés könyveinek adaptálása iránt is. A Deadline a napokban arról írt, hogy már készülőben van a Sötét anyag című regényéből készülő minisorozat, amelyre az Apple TV+ csapott le.

Blake Crouch
Sötét anyag
Ford.: Farkas Veronika, Agave, 2019, 355 oldal
Blake Crouch: Sötét anyag

A kilenc epizódos szériát 2020-ban kezdték el fejleszteni. Már azt is lehet tudni, hogy a főszereplőt A nagy Gatsby és a Vörös veréb című filmekből is ismert Joel Edgerton alakítja majd, a sorozat producere pedig Matt Tolmach lesz, akinek a nevéhez fűződik a két legutóbbi Jumanji-film és a Venom is.

A Sötét anyag főhőse egy fizikusprofesszor, Jason Dessen, akit leütnek, majd elrabolnak, amikor hazafelé tart a családjához. Az utolsó szavak, amelyeket hall így hangzanak: „Elégedett vagy az életeddel?” Később egy hordágyra szíjazva ébred, vegyvédelmi szkafandert viselő emberek között. Egy olyan férfi, akivel soha nem találkozott, rámosolyog, és azt mondja neki: „Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom”. Abban a világban, ahol felébredt, Jason élete teljesen más, mint korábban. A felesége nem a felesége. A fia meg sem született. Ő maga pedig nemcsak egy átlagos egyetemi tanár, hanem ünnepelt zseni, aki egy forradalmi dolgot alkotott olyasmit, ami a lehetetlennel határos. Vajon melyik világ a valóság? És ha az emlékeiben élő otthona tényleg létezik, hogyan tudna visszajutni a családjához?  Ezekre a kérdésekre kell megtalálnia a választ, miközben még vadásznak is rá.

Ez lesz a második Crouch-regény, melyből adaptáció készül, a Wayward Pines-trilógiát korábban olyan rendezők dolgozták fel, mint M. Night Shyamalan és Antal Nimród. A mostani adaptáció munkálataiban maga a szerző is részt vesz, ő írja a pilot forgatókönyvet. Az első négy epizódot Louis Leterrier (Now You See Me) rendezi.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Blake Crouch: Okosan kell használnunk a halálos kapacitást rejtő technológiákat

...
Beleolvasó

Blake Crouch egy félelmetes, alternatív valóságba taszítja hősét

...
Kritika

Kivé válsz, ha már a saját emlékeidben sem bízhatsz?

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A világ legmegátalkodottabb gyerekkönyve mindent elkövet, hogy ne tudjátok elolvasni

David Sundin interaktív képeskönyve, A könyv, amelyik nem akarta, hogy elolvassák minden idők egyik legdacosabb gyerekkönyve, cserébe viszont felejthetetlen kalandot ígér azokra az estékre, amikor a gyerek sehogy sem akar elaludni, sőt, azt is megmutatja, hogy az olvasás nemcsak a passzív befogadásról szól, hanem valódi varázslat.

...
Gyerekirodalom

Egressy gyerekregényében zajos gördeszkások borzolják a lakótelepi kedélyeket

Egressy Zoltán dráma- és regényíró új gyerekregényében egy csapat gördeszkás zavarja meg a lakótelep nyugalmát, az ellentétek viszont nem feloldhatatlanok.

...
Gyerekirodalom

Pavlova kisasszonytól Petunia néni lazacáig - 3+1 gasztrokönyv gyerekeknek

Az ételekkel és ízekkel való tudatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, éppen ezért most összeszedtünk néhány kimondottan gyerekeknek szóló könyvet, amelyek szemléletesen mesélnek a gasztronómiáról, és még recepteket is tartalmaznak.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

...
Nagy

A Halott Pénz-könyv még a tagoknak is tudott meglepetést okozni

A Halott Pénz Na még mit nem?! című kötetét mutatták be a Hajógyár és az A38 hajó Zene x Szöveg programsorozatának legutóbbi alkalmán. Járai Márkot, Boros Gábort és a kötet egyik szerzőjét, Jávor Bencét Erdős Viki kérdezte zenekari titkokról, a sikerig vezető útról, közös munkáról és az írás folyamatáról.

...
Szórakozás

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

Az Északi brutális: tele ordító férfiakkal, vérrel és zsigerekkel - és persze gyönyörű tájakkal és szuperhangulatos újpogány zenével. Robert Eggers rendező láthatóan élvezte, hogy megcsinálhatta a saját mozgóképre ültetett viking sagáját. A kérdés, hogy elég-e egy jó filmélményhez, ha történelmileg többnyire hiteles.

...
Podcast

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

Podcastunkban a közéleti költészetről, a bal kézről jobbra átnevelt írásról és a közösségi médiáról is kérdezzük a Torkolatcsönd szerzőjét, Fehér Renátót.

Szerzőink

...
Forgách Kinga

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

...
vl

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...
Sándor Anna

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot