Bridgerton 3. évad - fotó: Netflix - konyvesmagazin.hu

A Disney+ után most a Netflix májusi kínálatát szemléztük, már ami a könyvek és képregények alapján készült néznivalót illeti.

Bunkerzsúr (Down the Rabbit Hole)

Manolo Caro sötét humorú filmje a kortárs mexikói író, Juan Pablo Villalobos első regényén alapul (2012-ben magyarul is megjelent). Főhőse a gazdagságban élő, példás oktatást kapó tízéves Tocstli, aki imádja a kalapokat, a szamurájokat, a szótárakat és guillotine-okat. Apja, a drogbáró Yolcaut pedig a kisfiú minden őrült kívánságát teljesíti, még akkor is, ha fia épp egy ritka namíbiai törpevízilót kér a házi állatkertjébe. De az alvilág árnyai egyszer csak elkezdenek beszivárogni az életükbe.
Premier: május 1.

Talpig férfi (A Man in Full) 

A minisorozat Tom Wolfe második, azonos című regényéből készült. Atlantában járunk, ahol az ingatlanmágnás Charlie Croker kényelmes életének hirtelen vége szakad, amikor csődközelbe kerül. A sorozat forgatókönyvét David E. Kelley (Hatalmas kis hazugságok) írta, társrendezője pedig az Oscar-díjas színész, Regina King. Crokert Jeff Daniels alakítja, első feleségét, Marthát pedig Diane Lane (akit legutóbb a Viszály 2. évadában láthattunk), de feltűnik benne Lucy Liu is.
Premier: május 2.

A Bridgerton család

A Julia Quinn bestsellereiből készült népszerű kosztümös sorozat a 3. évaddal tér vissza. Azzal indul, hogy Colin Bridgerton (Luke Newton) és Penelope Featherington (Nicola Coughlan) kibékülnek, miután a második évad végén csúnyán összevesztek. A lány elhatározza, hogy minél hamarabb férjet talál, azonban nincs hozzá elég önbizalma. Colin a régi barátságukra hivatkozva felajánlja, hogy segít neki találni egy alkalmas jelöltet – aki fel is bukkan, csakhogy ennek a végén épp a kerítő örül legkevésbé. Ráadásul a dolgokat az is bonyolítja, hogy minél több figyelem irányul Penelopéra, annál nehezebb titokban tartania alteregóját, a társasági lap ismeretlen íróját, Lady Whistledownt.
Premier: május 16.

Golden Kamuy

Noda Szatoru nagy sikerű mangáját ezúttal élőszereplős filmben dolgozták fel. A történet Hokkaidóban és környékén játszódik a 20. század elején, hőse Szugimoto Szaicsi, aki korábban az orosz-japán háborúban harcolt és a legvéresebb csatában is részt vett. Elindul, hogy megtalálja az ainu törzs ellopott arany kincseit, ebben egy Asirpa nevű ainu lány a segédje, akinek a tolvaj ölte meg az apját. Az aranyra viszont nemcsak Szugimoto pályázik, hanem a tolvaj egykori rabtársai is, így megindul a hajsza a kincsért a vadonban, ahol nem olyan könnyű boldogulni.
Premier: május 19.

Geek Girl

-

Holly Smale azonos című, népszerű ifjúsági regényei alapján forgatták a tízrészes brit-kanadai sorozatot. Főszereplője Harriet Manners (Emily Carey), egy 15 éves kocka, enyhén autista lány, aki rengeteg mindent tud, de alig vannak barátai és szekálják az iskolában. Amikor felfedezi egy modellügynökség, úgy dönt, belevág a kalandba, hogy mások is észrevegyék és új fényben lássák őt – de a középiskola és a divatvilág közti egyensúlyozás persze nem megy olyan egyszerűen, mint ahogy azt Harriet elképzeli.
Premier: május 30.

Fotók: Netflix

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Ezeket az új adaptációkat nézd májusban a Disney+-on!

A Disney+ április végi és májusi premierjei között négy könyvadaptációt is találsz. 

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

...
Szórakozás

Nézd meg a Márquez Száz év magányából készült sorozat előzetesét!

A Netflix Kolumbiában forgatott sorozatot a Száz év magányból. Mutatjuk a különleges hangulatú előzetest.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Hírek
...
Könyvtavasz

Kiskamaszként akkor sem könnyű az élet, ha cirkuszos családban élsz - Olvass bele Turbuly Lilla könyvébe!

...
Nagy

7 történelmi könyv a Tudor-korról, ha tetszett a Shardlake

...
Könyvtavasz

Hogy nyomozol ki egy kettős gyilkosságot a háború poklában? - Olvass bele az ex-nyomozó krimijébe!

...
Alkotótárs

Mohácsi Balázs és Puskás Panni a Mastercard – Alkotótárs irodalmi ösztöndíj győztesei

...
Hírek

Egy nő gyerekkönyvet írt a gyászról, miután a gyanú szerint megmérgezte a férjét

...
Hírek

Stephen Kingnek 45 évébe telt megírni a legújabb történetét

...
Hírek

Robert Fico támadója saját könyvét is magával vitte ajándékba a merénylet napján

...
Gyerekirodalom

Szabó T. Anna új gyerekversei segítenek megpihenni a nagy pörgésben

...
Zöld

3 könyv, ami segít megelőzni a kiégést, ami kisgyerekes szülőként rád leselkedik

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

5 könyvadaptáció a cannes-i filmfesztiválon

Vajon Cannes felkészült Coppola mester Herman Hesse-inspirálta filmjére?

...
Szórakozás

5 könyvből készült film és sorozat, amit májusban nézhetsz a Netflixen

Visszatér egy igazi Netflix-kedvenc, a Bridgerton, de Jeff Bridgest is új sorozatban láthatjuk.

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

A hét könyve
Kritika
Salman Rushdie és a kétélű kés, ami élni hagyta
...
Nagy

A világnak vége kell, hogy legyen – Puzsér Róbert, Erdős Virág és Láng Zsolt a Tavaszi Margón

A Tavaszi Margó második napján Erdős Virág és Láng Zsolt legújabb kötetei mellett Puzsér Róbert Metafizika című könyvét is bemutatták, melyben a szerző nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megfejtse a világ misztériumát.