Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Bejelentették, kik érkeznek az Amazon Prime A gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi sorozat második évadába, mindeközben a Thoéden királyt alakító Bernard Hill kicsit megköpködte a műsort.

sa | 2022. december 02. |

A második évad castingjában a legfajsúlyosabb változás az, hogy Ben Daniels (A korona, Kártyavár) fogja alakítani Adart, az orkok atyjaként tisztelt antagonista tünde szereplőt, írja a theoneringnet. Az első évadban Adart játszó Joseph Mawle távozását egyelőre nem indokolták meg hivatalosan, a színész a Twitteren arról ír, hogy ugyan nagyon szeretett elmerülni Tolkien mitológiájában és megtisztelő számára, hogy ennyien szerették Adar karakterét, színészként az a vágya és a munkaköri leírása, hogy új figurákat és világokat fedezzen fel:

A rajongók már vad találgatásokba kezdtek, hogy mi lehet a távozása oka, a Forbes arról ír, hogy talán a rebesgetett Trónok harca Havas Jon-spinoffjához szerződik, és feltámasztják az általa alakított Benjen Starkot.

Tény, hogy Adar figurája az erősen felemásra sikerült A hatalom gyűrűi legjobb dobásai közé tartozott, Mawle pedig az egyik legjobb színész volt a sorozatban. A karaktert ráadásul úgy sikerült megalkotnia a showrunnereknek, hogy egyszerre tudott drámai súlyt felmutatni és nagyon szépen illeszkedni a tolkieni világba. Erről mi is beszélgettünk A hatalom gyűrűi - kibeszélő podcastunkban, amit a Magyar Tolkien Társaság szakértőivel készítettünk:

Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Tovább olvasok

Mindeközben A Gyűrűk Ura-filmekben a lovasvégi Théoden királyt alakító Bernard Hill arról nyilatkozott, hogy ugyan nem látta A hatalom gyűrűit, de nem is szándékozik megnézni, mert pusztán pénzcsináló vállalkozásnak tartja, írja a Metro nyomán a 24.hu. A 77 éves Hill, akinek Théoden volt a legismertebb szerepe, azt is elmondta, hogy szerinte már A hobbitot sem szabadott volna leforgatni, mert egy vékonyka könyvet nem lehet a végtelenségig nyújtani.

A világ legdrágább sorozataként beharangozott A hatalom gyűrűit az Amazon öt évadosra tervezi, ha mindegyik évad elkészül, az eddigi költségek alapján a végső büdzsé az egymilliárd dollárt is eléri majd.

A hatalom gyűrűiről készült podcastsorozatunkat itt találjátok, a műsorunk hamarosan a YouTube-on is elérhető lesz.

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Galadriel megérintette a Sötétséget, de hol a többi Gyűrű? (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 5.)

Ötödik adásunkban Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel A hatalom gyűrűi sorozat 7-8. része kapcsán beszélgettünk Mordorról, Sauronról, mágiáról, olvasnivalókról.

...
Szórakozás

Hallgasd meg A hatalom gyűrűi zenéjét, és már most Középföldén érezheted magad!

Az albumot megtalálod valamennyi streaming-szolgáltatónál.

...
Podcast

Az Amazon tündéivel nem a rövid haj a legnagyobb probléma (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 2.)

Megérkezett A hatalom gyűrűi első két része a Prime-ra, mi pedig ismét összeültünk Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel, hogy megvitassunk, mit láttunk. Podcast.

A hét könyve
Kritika
A korlátlan hatalom torzít és legyalulja a lelkeket
...
Nagy

A Facebook a demokrácia egyik legnagyobb ellensége, mert a csőcselék uralmát biztosítja

Maria Ressa, Nobel-békedíjas újságíró azokhoz szól, akik többé-kevésbé diktatórikus rendszerekben élnek. A demokráciáért való küzdelem erkölcsi kötelessége mindenkinek, a szerző pedig saját élettörténetével példázza, hogy ezt a lehető legkomolyabban gondolja. 

...
Nagy

Ezeket a világirodalmi könyveket olvasd 2023-ban, ha jót akarsz!

A 2023-ban érkező megjelenések térben és időben, műfajukban és stílusukban is annyira inspirálóan változatosak, hogy bátran válogathatsz közülük. 

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

A korlátlan hatalom torzít és legyalulja a lelkeket

...
Kolozsi Orsolya

A Facebook a demokrácia egyik legnagyobb ellensége, mert a csőcselék uralmát biztosítja

...
Valuska László

Zacskó kristály a szerelem a Nemzeti Együttműködés Rendszerében

Szövegek
...
Karácsonyi történetek

André Ferenc - Vajna Ádám: Sárkányvölgy legendája

...
Karácsonyi történetek

Czakó Zsófia: A postás

...
Karácsonyi történetek

Vonnák Diána: A bálna meg a gyomra