Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Bejelentették, kik érkeznek az Amazon Prime A gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi sorozat második évadába, mindeközben a Thoéden királyt alakító Bernard Hill kicsit megköpködte a műsort.

sa | 2022. december 02. |

A második évad castingjában a legfajsúlyosabb változás az, hogy Ben Daniels (A korona, Kártyavár) fogja alakítani Adart, az orkok atyjaként tisztelt antagonista tünde szereplőt, írja a theoneringnet. Az első évadban Adart játszó Joseph Mawle távozását egyelőre nem indokolták meg hivatalosan, a színész a Twitteren arról ír, hogy ugyan nagyon szeretett elmerülni Tolkien mitológiájában és megtisztelő számára, hogy ennyien szerették Adar karakterét, színészként az a vágya és a munkaköri leírása, hogy új figurákat és világokat fedezzen fel:

A rajongók már vad találgatásokba kezdtek, hogy mi lehet a távozása oka, a Forbes arról ír, hogy talán a rebesgetett Trónok harca Havas Jon-spinoffjához szerződik, és feltámasztják az általa alakított Benjen Starkot.

Tény, hogy Adar figurája az erősen felemásra sikerült A hatalom gyűrűi legjobb dobásai közé tartozott, Mawle pedig az egyik legjobb színész volt a sorozatban. A karaktert ráadásul úgy sikerült megalkotnia a showrunnereknek, hogy egyszerre tudott drámai súlyt felmutatni és nagyon szépen illeszkedni a tolkieni világba. Erről mi is beszélgettünk A hatalom gyűrűi - kibeszélő podcastunkban, amit a Magyar Tolkien Társaság szakértőivel készítettünk:

Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Tovább olvasok

Mindeközben A Gyűrűk Ura-filmekben a lovasvégi Théoden királyt alakító Bernard Hill arról nyilatkozott, hogy ugyan nem látta A hatalom gyűrűit, de nem is szándékozik megnézni, mert pusztán pénzcsináló vállalkozásnak tartja, írja a Metro nyomán a 24.hu. A 77 éves Hill, akinek Théoden volt a legismertebb szerepe, azt is elmondta, hogy szerinte már A hobbitot sem szabadott volna leforgatni, mert egy vékonyka könyvet nem lehet a végtelenségig nyújtani.

A világ legdrágább sorozataként beharangozott A hatalom gyűrűit az Amazon öt évadosra tervezi, ha mindegyik évad elkészül, az eddigi költségek alapján a végső büdzsé az egymilliárd dollárt is eléri majd.

A hatalom gyűrűiről készült podcastsorozatunkat itt találjátok, a műsorunk hamarosan a YouTube-on is elérhető lesz.

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Galadriel megérintette a Sötétséget, de hol a többi Gyűrű? (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 5.)

Ötödik adásunkban Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel A hatalom gyűrűi sorozat 7-8. része kapcsán beszélgettünk Mordorról, Sauronról, mágiáról, olvasnivalókról.

...
Szórakozás

Hallgasd meg A hatalom gyűrűi zenéjét, és már most Középföldén érezheted magad!

Az albumot megtalálod valamennyi streaming-szolgáltatónál.

...
Podcast

Az Amazon tündéivel nem a rövid haj a legnagyobb probléma (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 2.)

Megérkezett A hatalom gyűrűi első két része a Prime-ra, mi pedig ismét összeültünk Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel, hogy megvitassunk, mit láttunk. Podcast.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

A hét könyve
Kritika
Alan Moore tálalásában a képregényiparnak átható ondószaga van
...
Zöld

Megjavítani azt, ami elromlott: a szemlélet, amit újra meg kell tanulnunk // Repair

Litkai Gergely podcastsorozatának témája ez alkalommal a Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe az elromlott tárgyakat, kapcsolatainkat és társadalmunkat című kötet, amiről a szerzővel, Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológussal beszélgettek.

...
Zöld

Peter Attia: a ránk leselkedő betegségek az apokalipszis lovasai

A hosszú élet nem a sorson vagy a géneken múlik: te is tehetsz érte ‒ tartja a világhírű orvosszerző, Peter Attia. Vedd fel a harcot te is, hogy elkerüld a diagnózis kimondását! Hogy hogyan? Olvass bele!

Szerzőink

...
Kiss Imola

A bántalmazás az irodalmi közegben sem az egyén ügye, hanem közös felelősség

...
Sándor Anna

Dűne 2: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?

...
Kolozsi Orsolya

Virginia Woolf impresszionista ecsettel festi meg Mrs. Dalloway világát

Szövegek
...
Karácsonyi történetek

André Ferenc - Vajna Ádám: Sárkányvölgy legendája

...
Karácsonyi történetek

Czakó Zsófia: A postás

...
Karácsonyi történetek

Vonnák Diána: A bálna meg a gyomra