Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Lecserélik A hatalom gyűrűi legjobb karakterét alakító színészt

Bejelentették, kik érkeznek az Amazon Prime A gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi sorozat második évadába, mindeközben a Thoéden királyt alakító Bernard Hill kicsit megköpködte a műsort.

sa | 2022. december 02. |

A második évad castingjában a legfajsúlyosabb változás az, hogy Ben Daniels (A korona, Kártyavár) fogja alakítani Adart, az orkok atyjaként tisztelt antagonista tünde szereplőt, írja a theoneringnet. Az első évadban Adart játszó Joseph Mawle távozását egyelőre nem indokolták meg hivatalosan, a színész a Twitteren arról ír, hogy ugyan nagyon szeretett elmerülni Tolkien mitológiájában és megtisztelő számára, hogy ennyien szerették Adar karakterét, színészként az a vágya és a munkaköri leírása, hogy új figurákat és világokat fedezzen fel:

A rajongók már vad találgatásokba kezdtek, hogy mi lehet a távozása oka, a Forbes arról ír, hogy talán a rebesgetett Trónok harca Havas Jon-spinoffjához szerződik, és feltámasztják az általa alakított Benjen Starkot.

Tény, hogy Adar figurája az erősen felemásra sikerült A hatalom gyűrűi legjobb dobásai közé tartozott, Mawle pedig az egyik legjobb színész volt a sorozatban. A karaktert ráadásul úgy sikerült megalkotnia a showrunnereknek, hogy egyszerre tudott drámai súlyt felmutatni és nagyon szépen illeszkedni a tolkieni világba. Erről mi is beszélgettünk A hatalom gyűrűi - kibeszélő podcastunkban, amit a Magyar Tolkien Társaság szakértőivel készítettünk:

Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Zseniális, ahogy a sorozat Sauront rejtegeti (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 4.)
Tovább olvasok

Mindeközben A Gyűrűk Ura-filmekben a lovasvégi Théoden királyt alakító Bernard Hill arról nyilatkozott, hogy ugyan nem látta A hatalom gyűrűit, de nem is szándékozik megnézni, mert pusztán pénzcsináló vállalkozásnak tartja, írja a Metro nyomán a 24.hu. A 77 éves Hill, akinek Théoden volt a legismertebb szerepe, azt is elmondta, hogy szerinte már A hobbitot sem szabadott volna leforgatni, mert egy vékonyka könyvet nem lehet a végtelenségig nyújtani.

A világ legdrágább sorozataként beharangozott A hatalom gyűrűit az Amazon öt évadosra tervezi, ha mindegyik évad elkészül, az eddigi költségek alapján a végső büdzsé az egymilliárd dollárt is eléri majd.

A hatalom gyűrűiről készült podcastsorozatunkat itt találjátok, a műsorunk hamarosan a YouTube-on is elérhető lesz.

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Galadriel megérintette a Sötétséget, de hol a többi Gyűrű? (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 5.)

Ötödik adásunkban Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel A hatalom gyűrűi sorozat 7-8. része kapcsán beszélgettünk Mordorról, Sauronról, mágiáról, olvasnivalókról.

...
Szórakozás

Hallgasd meg A hatalom gyűrűi zenéjét, és már most Középföldén érezheted magad!

Az albumot megtalálod valamennyi streaming-szolgáltatónál.

...
Podcast

Az Amazon tündéivel nem a rövid haj a legnagyobb probléma (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 2.)

Megérkezett A hatalom gyűrűi első két része a Prime-ra, mi pedig ismét összeültünk Barna Bálint és Füzessy Tamás Tolkien-szakértőkkel, hogy megvitassunk, mit láttunk. Podcast.

A hét könyve
Kritika
A Tél Szokcsóban nem a beteljesülés regénye, hanem az áthidalhatatlan távolságoké
...
Zöld

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

Kleinheincz Csilla a hazai spekulatív irodalom egyik kiemelkedő alakja, a Gabo Kiadó szerkesztője, fordító. Új regényében visszanyúlt a tanulmányaihoz, és ember és föld kapcsolatán keresztül beszél napjaink égető kérdéseiről. Podcast.

...
Nagy

Tóth Krisztina: A mesterséges intelligencia soha nem helyettesítheti az emberi alkotást

Bemutatták Tóth Krisztina új, Ahonnan látni az eget című kötetét. A novellák az elmúlt öt év lenyomatai, olyan aktualitásokra reflektálnak, mint hogy milyen helyzetben vannak a melegek, hogyan írnak majd az írók a jövőben, vagy elveheti-e a művészek munkáját a mesterséges intelligencia. 

Szerzőink

...
Sándor Anna

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

...
Kolozsi Orsolya

Kafkánál a valóság az igazi rémálom, az élet pedig maga a reménytelenség

...
Sándor Anna

A Tél Szokcsóban nem a beteljesülés regénye, hanem az áthidalhatatlan távolságoké

Szövegek
...
Karácsonyi történetek

André Ferenc - Vajna Ádám: Sárkányvölgy legendája

...
Karácsonyi történetek

Czakó Zsófia: A postás

...
Karácsonyi történetek

Vonnák Diána: A bálna meg a gyomra