Gandalf is dalra fakad A Gyűrűk Ura-musicalben?

Gandalf is dalra fakad A Gyűrűk Ura-musicalben?

A chicagói Shakespeare Színházban készülő előadás a hobbitok szemszögéből meséli újra a Tolkien-klasszikus, A Gyűrűk Ura történetét.

vn | 2024. április 10. |

A Gyűrűk Ura musical-adaptációját a Roald Dahl Matilda the Musical rendezője, Matthew Warchus és Shaun McKenna készítette el 2006-ban, zenéjét a Gettómilliomos soundtrackjét jegyző A.R. Rahman, a Värttinä népi együttes és Christopher Nightingale szerezte.

A jelenleg az Egyesült Királyságban futó előadást az a Paul Hart rendezte, aki az Atlanti-óceán túloldalán is színre viszi Tolkien klasszikusát.

Mit tudunk A Gyűrűk Ura-musicalről?

A Gyűrűk Ura: Egy zenés mese július 19-én debütál Amerikában a Chicago Shakespeare Theater The Yard nevű játszóhelyén. Ott 2024. szeptember 1-jéig fut majd,

ezt követően pedig nemzetközi turnéra indul az előadás.

„Alig várom A Gyűrűk Ura-musical történetének következő állomását, mely során a chicagói Shakespeare Színházzal közösen elkészítjük az amerikai közönség számára az új változatot" – nyilatkozta Hart. És hozzátette, hogy szemben Peter Jackson filmjeivel, már a most futó verzió is a hobbitok szemszögéből meséli újra a fantasy-irodalom klasszikusát, a nyári premierre pedig még tovább szeretnék tágítani a horizontokat.

A musical története úgy indul, hogy Zsákos Bilbót köszöntik születésnapján a hobbitok. Az ünnepelt pedig megajándékozza az unokaöccsét a legértékesebb holmijával, egy aranygyűrűvel. Ez a végzetes pillanat indítja el Frodót egy legendás és veszélyekkel teli küldetésre Középföldén keresztül

Mordor legsötétebb birodalmaiba, hogy hűséges társaival együtt legyőzze a gonoszt.

Forrás: reactormag.com

Nyitókép: IGN

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

100 kötettel nyitott az első Tolkien-gyűjtemény Magyarországon

Tolkien-tematikájú családi nappal nyitott újra az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) április 6-án, ahol az új könyvgyűjteményt is átadták.

...
Hírek

Kisebb vagyont ért az első kiadású Tolkien-klasszikus

Több mint tízezer fontért kelt el J.R.R. Tolkien A hobbit című regényének első kiadása, amelyre egy skót adományboltban bukkantak.

...
Szórakozás

Nézzetek bele A Gyűrűk Ura előzménysorozatba!

Az Amazon semmit sem bízott a véletlenre, így legújabb giga-szériájának, A Gyűrűk Ura – A hatalom gyűrűi című sorozatnak a Super Bowl alatt mutatták be az előzetesét.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

A hét könyve
Kritika
Salman Rushdie és a kétélű kés, ami élni hagyta
...
Nagy

A világnak vége kell, hogy legyen – Puzsér Róbert, Erdős Virág és Láng Zsolt a Tavaszi Margón

A Tavaszi Margó második napján Erdős Virág és Láng Zsolt legújabb kötetei mellett Puzsér Róbert Metafizika című könyvét is bemutatták, melyben a szerző nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megfejtse a világ misztériumát.

...
Nagy

K. Varga Bence: Újabb sejt születik

„Oldalra sandítva újra és újra szemügyre vehette a test vereségét, a hús halálának stációit” ‒ K. Varga Bence A csont és a csönd címmel ír tárcasorozatot a Könyvesen. Ez a harmadik rész.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

A világnak vége kell, hogy legyen – Puzsér Róbert, Erdős Virág és Láng Zsolt a Tavaszi Margón

...
Vass Norbert

Így mutatta be Robert Capa Magyarország világháború utáni vörös fordulatát

...
Vass Norbert

Lányok, legyetek bátran ellenszenvesek! – Kemény Lili, Benedek Szabolcs és a Kovács ikrek a Margón

...

Péterfi Judit: Kőkemény önismereti tréning kellett a túléléshez [Podcast]

...

drMáriás: Lehet 20 éves az ember, de 100 év történetét hordozza

...

Ezt senki nem mondta: Hallgasd meg a podcast első évadának összes epizódját!