Hogyan válasszunk asztalt?
Promóció promóció asztal

Hogyan válasszunk asztalt?

Emberként ösztönösen arra vagyunk programozva, hogy szociálisan érintkezzünk egymással. A közös étkezések tematikája mindig is közösségi ügy volt. Ezért az ünnepi vacsorák gyakran az események fénypontjai. Itt találkozhatunk barátként és családtagként, hogy megtörjük a kenyeret és megosszuk a történeteket. A mindennapi családi étkezés fontos szerepet játszik a gyermekek fejlődésében is. Nagyobb eséllyel tanulnak meg létfontosságú kommunikációs mintákat, és a családi kapcsolatok is nagyobb valószínűséggel alakulnak jól, ha a família együtt étkezik egy asztalnál.

Promóció |

Természetesen, amikor asztalról beszélünk, nem feltétlenül az étkező asztalok körére gondolunk, hiszen léteznek íróasztalok és dohányzóasztalok is. Utóbbi tematikájából a fehér dohányzóasztal verziója a kedvencünk, de mi ma mégis a nagyobb kaliberű étkező típusokról szeretnénk beszélgetni, és teljesen pontosan arról, hogyan választhatjuk ki a megfelelő étkezőasztalt otthonunkba. A számodra leginkább megfelelő étkezőasztal az lesz, amelyik megfelel a pénztárcádnak, szilárd felépítésű, illeszkedik a helyére, és olyan stílust képvisel, amit évekig szeretni fogsz. Van néhány alapvető tényező, amiket érdemes figyelembe venned ahhoz, hogy tényleg jót válassz. Először is óvakodjunk attól, hogy a trendek bűvöletében döntsünk – egy jó asztalnak legalább öt-tíz évig ki kell bírnia. A megfizethetőség és az időtlen stílus mellett a stabilitásra és a szerkezetre is figyelni kell a bútorüzletek asztalainak ellenőrzésekor. Gondold át, milyen érzés lehet a kiszemelt asztalnál ülni, hogy hosszabb ideig is komfortzónán belül maradva élvezhesd a körülötte zajló társalgást. Csekkold az asztal lapját, nem árt, ha olyat választasz, ami bírja a komolyabb otthoni kiképzés kaliberét is. Ha szeretnél néhány konkrét ajánlást, a vidaXL.hu nagyszerű, megfizethető étkezőasztal-kalauzt kínál, érdemes megnézni az ajánlásokat.

Az alapokon túl adunk néhány további támpontot is, amelyet érdemes ellenőrizni, mielőtt kinyitnád a pénztárcádat. Az első számú szabály: használd a mérőszalagot! Az étkezőasztalnak illeszkednie kell az étkezősarok méreteihez, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mivel megtévesztően nagy bútordarab, számolni kell a körülötte lévő hellyel is. Az asztal tényleges méretén kívül minden oldalról minimum 1 méternyi plusz helyre van szükség ahhoz, hogy kényelmesen ülhessünk egy széken, illetve szabadon mozoghassunk körülötte a térben. Legyen szó tehát akár egy többfunkciós térről, akár egy külön étkező helyiségről, kezdd azzal, hogy mérd meg annak a területnek a hosszát és szélességét, amelyet étkezőnek hívsz. Ezután vonj le minimum 2 métert a két adatból, hogy megkapd az ideális méretű étkezőasztal paramétereit. Ezután gondold át, hogyan fogod használni, milyen székek lesznek körülötte, és hogyan illeszkedik a meglévő bútorok miliőjébe. Ne feledkezz meg a vizuális súly kérdésköréről sem: lehet, hogy az asztal műszakilag beleillik a közegbe, de hatalmasnak tűnhet, ha sötétebb tónusokat képvisel, vagy ha túl közel van más bútorokhoz. A négyzet és a téglalap alakú asztalok a leggyakoribbak, így esetükben a stílusok, a méretek és a bővíthetőség tematikájában is több választási lehetőséget találsz majd. Viszont egy kerek vagy ovális asztal egy kicsit több helyet biztosít a mozgáshoz, mivel levágja a sarkokat, de felületben mégis elég lehet. Szűkebb, téglalap alakú helyekhez az ovális lehet a legjobb megoldás, és érdemes megnézni a fehér étkezőasztal alternatíváit is.

Hírek
...
Hírek

Ferrante a hírnév elkerülésével érzi magát teljesen szabadnak

...
Hírek

2022 szava a gaslighting vagyis a gázláng-effektus lett

...
Hírek

Bob Dylan bocsánatot kért, amiért nem saját kezűleg írta alá limitált példányszámban eladott könyveit

...
Könyves Advent

A szólásszabadságtól a génrégészeten át az immunrendszerig: ezeket a tényirodalmi köteteket ajánljuk karácsonyra

...
Hírek

Mégis megjelent Moldova György utolsó könyve

...
Könyves Advent

Csuja Imre és Für Anikó előadásában is hallhatunk verset a kisföldalattin

...
Podcast

Vajna Ádám: A kortársaimnak a Harry Potter volt az első olvasmányélménye, nekem Jókai Mór [Alkotótárs]

...
Hírek

Radnóti Miklós fotójára és az ifjú Jókai versfordítására is licitálhatunk decemberben

...
Gyerekirodalom

Karády Katalin ezeregy titkát apránként fejti fel egy mai kamasz

...
Promóció

Egy nélkülözhetetlen kiegészítő, ha sokat időzöl a gép előtt – Kékfény szűrő szemüveg

...
Promóció

A kulturális feltöltődéshez minőségi élelmiszerek járnak

...
Promóció

Hogyan válasszunk asztalt?

Még több olvasnivaló
...
Kritika

A majdnem-élet receptje: egyedülálló anya reménytelen szerelemmel

A siker fokmérője ma a karrier és a boldog - kétszülős - családi élet. De mi van azokkal, akiknek egyik sem adatik meg? Bendl Vera első felnőtteknek szóló regényében nekik ad hangot: a nagy büdös semmiben lebegés állapotának, amit szeretünk átmenetinek hinni, de van, hogy nem lesz jobb. És a semminél már egy reménytelen szerelem is jobb. A Majdnem negyven a hét könyve. 

...
Nagy

A rómaiak is züllésről panaszkodtak, amikor a tekercseket felváltotta a lapozható könyv

A Papirusz számtalan ókori anekdotán és történelmi emléken keresztül elvezet az egyiptomi papiruszkészítő műhelyektől az alexandriai könyvtáron át a római rabszolgák másolóműhelyeiig. Hét érdekességet választottunk ízelítőül az ókori könyvek világából.

...
Nagy

Mohamed Mbougar Sarr az irodalom labirintusáról írt, és közben beleveszett a saját regényébe

Mohamed Mbougar Sarr szenegáli író akarata ellenére is szimbólummá vált: 31 évesen, első fekete-afrikai szerzőként nyerte el a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat. Paradox módon azzal, hogy neki ítélték a díjat, mintha belépett volna a saját regényének világába, amelyben az irodalmi elitet és intézményrendszert figurázta ki.

...
Nagy

Veres Attila: Igazából már csak a törvények és a pénz fog össze minket

A valóság helyreállítása és a The Black Maybe megjelenése apropójából beszélgettünk a humor szerepéről a feszültségépítésben, a kísérletező történetmesélő formákról, a sírkertszerű Magyarországról, reményről és reménytelenségről. Végül még olvasnivalót is ajánlott. Interjú.

...
Nagy

„Úgy képzeltem, az irodalom lesz a főfoglalkozásom” [Lator95]

A mesterség alapos ismerete elengedhetetlen - mondta egy régebbi interjújában Lator László, aki ma ünnepli 95. születésnapját. Költő, műfordító, tanár, aki szemináriumain egyetemi hallgatók nemzedékeit oktatta.

...
Nagy

Max Porter: Szeretem, amikor a semmiből előpattannak a múlt buborékjai

Max Porter angol író, A bánat egy tollas állattal szerzője. A gyászról és annak feldolgozásáról szóló nagy sikerű könyve után itthon is megjelent második regénye, a Lanny, amiben egy városi család, egy fal és az angol mitológia viszonyai szövődnek össze. A könyvei mellett a partraszálló rómaiakról, Daniel Craigről és a leereszkedő kritikusokkal is beszélgettünk vele.

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

Litkai Gergely: Hogyan kerüljünk ki egy fekete lyukat?

...
Zöld

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális

...
Zöld

Moskát Anita: Talált tárgyak jegyzéke, 2047. szeptember