KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Sári Edina: Kortánc [Képalá]

Képalá |

Szerbusz, kisfiam, apád vagyok, nyolcvannégyből, itt épp leléptem otthonról, és betéptem a haverokkal lent a Lyukba, mert kamáltam ott a zenekarokat, de főleg a csajokat, egy-két feles, aszt dugás kint a Golgotán, vegytiszta szex, semmi lamúr, faltam a jó bőröket, persze előtte rápiáltam, mert hogy bátor legyek, inni kellett, de aztán én lettem mindenkinek Hali, Jani!, az éjszaka császára, a faterék meg közben ölték egymást otthon, én éltem helyettük, láthatod, ezen a negyven éves fotón, hogy tudtam élni, kisapám, beindult a banzáj minden szombaton, aszt vártuk egész héten, ki suliba, ki melóba, jól fésülten, szép ruhába, aszt mikor végre eljött a szombat este, összeverődtünk a Moszkván, éjjel-nappaliba töményt vettünk, beindultunk, szétbuliztuk az agyunkat, hé, aranyapám, tudod, te, mi az a pogó, nem, nem pogi, az egy durva tánc, kurva menő lökdösődés volt, nagyokat lehetett közbe hanyatt taknyolni, dőlt az orromból a vér rendesen, amivel hős lettem, most meg mi vagyok, kis nyögdíjra váró, osanba tipliző nyuggerjelölt, anyáddal nem szexeltünk már jó tíz éve, esténként a tévé előtt tompulok, már csak álom az élet, te pedig, aki mehetnél, élhetnél, csak nyomorgatod a digitális lófaszokat, a fészen lógsz, csetelsz, zúmolsz, szkájpolsz, egyszál magadba, ahelyett, hogy szanaszét mennél a világba, beújítanál egy klassz kiscsajt, összehoznál vele egy kiskrapekot, akinek elmesélném, milyen aranyéletünk volt a nyolcvanas években, istenem, arany évek..., na csövi kiscsákó!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Demendy Zoltán: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Hírek
...
Hírek

Klasszikus meséket írt újra Natalie Portman

...
Hírek

Az elmúlt tíz évben ezeket a könyveket akarták a legtöbbször leszedetni a polcokról

...
Hírek

Az elmúlt tíz évben ezeket a könyveket akarták a legtöbbször leszedetni a polcokról

...
Hírek

Nemes Z. Márió kapja idén a FISZ Csáth Géza-díját

...
Nagy

Szegedet két nagy katasztrófa alakította - Vaktérkép // Szeged

...
Hírek

Tóth Kinga elnyerte a Pompidou Központ irodalmi díját

...
Hírek

Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Bereményi Géza és Háy János is részt vesz az őszi Margón

...
Hírek

Akunyin szeretné megérteni, hogy Oroszország miért olyan, amilyen

...
Hírek

J.K. Rowling új krimije a brit toplista élén

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.