KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Sári Edina: Kortánc [Képalá]

Képalá |

Szerbusz, kisfiam, apád vagyok, nyolcvannégyből, itt épp leléptem otthonról, és betéptem a haverokkal lent a Lyukba, mert kamáltam ott a zenekarokat, de főleg a csajokat, egy-két feles, aszt dugás kint a Golgotán, vegytiszta szex, semmi lamúr, faltam a jó bőröket, persze előtte rápiáltam, mert hogy bátor legyek, inni kellett, de aztán én lettem mindenkinek Hali, Jani!, az éjszaka császára, a faterék meg közben ölték egymást otthon, én éltem helyettük, láthatod, ezen a negyven éves fotón, hogy tudtam élni, kisapám, beindult a banzáj minden szombaton, aszt vártuk egész héten, ki suliba, ki melóba, jól fésülten, szép ruhába, aszt mikor végre eljött a szombat este, összeverődtünk a Moszkván, éjjel-nappaliba töményt vettünk, beindultunk, szétbuliztuk az agyunkat, hé, aranyapám, tudod, te, mi az a pogó, nem, nem pogi, az egy durva tánc, kurva menő lökdösődés volt, nagyokat lehetett közbe hanyatt taknyolni, dőlt az orromból a vér rendesen, amivel hős lettem, most meg mi vagyok, kis nyögdíjra váró, osanba tipliző nyuggerjelölt, anyáddal nem szexeltünk már jó tíz éve, esténként a tévé előtt tompulok, már csak álom az élet, te pedig, aki mehetnél, élhetnél, csak nyomorgatod a digitális lófaszokat, a fészen lógsz, csetelsz, zúmolsz, szkájpolsz, egyszál magadba, ahelyett, hogy szanaszét mennél a világba, beújítanál egy klassz kiscsajt, összehoznál vele egy kiskrapekot, akinek elmesélném, milyen aranyéletünk volt a nyolcvanas években, istenem, arany évek..., na csövi kiscsákó!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Demendy Zoltán: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

...
Hírek

Hazatértek az első filmfelvételek, amik 125 éve Magyarországon készültek

...
Hírek

Látványos és kiadós új előzetest kapott a Dűne

...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

...
Nagy

Négy könyv, amelyben túlélők meséltek Auschwitzról

...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

...
Hírek

Ősszel már színházban is láthatjuk a Holtversenyt

...
Hírek

Művészetek völgye, Szindbád nyomában és a Margitsziget felfedezése [PROGRAMAJÁNLÓ]

Olvass!
...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

"Sokáig úgy képzeltem, az orvosi diploma volna számomra a leghasznosabb háttértudás az íráshoz." Olvass bele Vámos Miklós új könyvébe!

...
Beleolvasó

Afganisztánban egy sima rutinfeladatból is könnyen pokoli lecke lehet

Fayer Sándor új regényében egy Afganisztánban szolgáló magyar osztag egyszerű feladatot kap, de egy elektrosztatikus vihar, majd egy tálib rajtaütés mindent megváltoztat. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Mi történik azokkal, akik megküzdöttek a Sötét Nagyúrral, és győztek?

A nagy győzelem után az élet mindenki számára visszatért a normális kerékvágásba, kivéve a fiatalokat, akik világszerte ismert hírességekként, életcéljukat beteljesítve nem találták a helyüket.

...
Beleolvasó

Ami a lélek alatt és a tudat alatt gyűl, veszélyes lehet

Egy árván maradt kisfiúról és egy állandóan menekülni kényszerülő kislányról szól Szávai Géza regénye, a Csodálatos országokba hoztalak. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Baleset vagy gyilkosság történt a szabadulószobában?

A Sellő titka szerzőjének új krimijében eltűnik egy nő, majd harminckét évvel később különös haláleset történik egy szabadulószobában. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Trudy Ederle: a lány, aki átúszta a La Manche csatornát

Lebilincselő történet Gertrude Ederléről, aki alig tizenkilenc éves korában a nők közül elsőként úszta át a La Manche csatornát. 1926-ban, mielőtt bárki elfogadta volna, hogy egy nő fizikai próbatétel elé állhasson, egy Trudy Ederle nevű merész amerikai tinilány magával ragadta a világ képzeletét. Olvass bele Glenn Stout könyvébe!