KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Holczer Dávid: Szép a szerelem [Képalá]

Képalá |

Ha nincs is semmim, legalább az emlékeimet örökké magamnál tarthatom, hogy elővegyem és nézegessem, akárhányszor kedvem szottyan hozzá. Hiába, mikor nincs más lehetőség szórakozni, az ember ehhez is hozzászokik egy idő után, úgy pedig pláne, hogy múlthéten törtem össze a telefonomat. Nem volt semmim, pénzem is alig, épp hogy be tudtam szorítani magamnak valami filléres sört. Nem mintha annyira érdekelt volna, hogy milyen az ital, elvégre itt sosem minőségi löttyöket ittunk, a mennyiség a minőség rovására ment, már ha ezt rovásnak lehet tekinteni. Bizonyos szempontból biztos az volt, viszont a célunk, miszerint annyira berúgunk, hogy ez az édes emlék éppen megmaradjon, és inkább rögzüljön álomként mintsem valódi, átélt események lenyomataként az elménkben, elértük. Határozottan.
Miután az alapozással végeztünk, mi is bevágtuk magunkat a pogóba; így ment ez nagyon régóta minden hétvégén, komolyabb bajom mégsem lett soha. Most ez nem így történt. Valahogy nem nagyon kötött le a ’sectura zenéje attól a pillanattól kezdve, hogy megpillantottam azt a festett hajú lányt a nézőtéren. Néztük egymást egy darabig, engem pedig valaki orrba könyökölt ez idő alatt és kiserkent a vérem. Ő nevetett, hát én is. Közelebb mentem hozzá, és mint két szeretetéhes, de azért veszett oroszlán estünk egymásnak.
Reggelre eltűnt. Utána akartam kérdezni, de nem tudtam a nevét. Nem is említette és az éjjel én sem tartottam fontosnak. Szép a szerelem, örökké tart, de semeddig… Inkább ittam még egy sört.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Csepelyi Adrienn: Normálisok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kovács Málna: Mosolyod [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

A Gyűrűk Urát eredetileg Réz Ádám kezdte fordítani, viszont befejezni már nem tudta, halála után Göncz Árpád vette át tőle. 1986-ban, amikor Réz 60 éves lett volna, Göncz Árpád így emlékezett meg róla. Cikkünk az Arcanum Digitális Könyvtár segítségével készült el.

...
Nagy

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan

Az emberiségnek fontos lenne, hogy találjon egy nagy közös pozitív célt – vallja Csányi Vilmos. A Széchenyi-díjas etológussal a hiedelmek pozitív szerepéről, a járványt övező információhiányról és az érzelmi alapú döntésekről beszélgettünk.

...
Nagy

Hamisított tündérregény: így írtak Tolkienről a kádári Magyarországon

Negyven éve jelent meg magyarul A Gyűrűk Ura, ennek alkalmából az Arcanumon válogattunk, hogyan írtak a szocializmusban Tolkienről, a fantasyről, és ki volt, aki az írót védelmébe vette.

...
Nagy

Az emberi psziché legsötétebb bugyraiba kalauzol A szomszéd lány

Újra kiadtáka modern horrorirodalom egyik olyan megkerülhetetlen sarokkövét, amit nemcsak a zsáner kedvelői, de a szerző, Jack Ketchum pályatársai is nagyra tartanak.

...
Nagy

Füst Milán az élete minden értelmének nevezte A feleségem történetét

Cannes-ban ma mutatják be Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét, amely Füst Milán azonos című regényén alapul. De mit tartott a korabeli kritika a könyvről és hogyan emlékezett vissza az író az alkotás éveire? Utánajártunk.

...
Kritika

Miért pont 999 fiatal, hajadon nőt vittek el először Auschwitzba?

Az első tömeges, regisztrált transzporttal 999 fiatal, férjezetlen lányt hurcoltak el Auschwitzba 1942-ben, hogy velük építtessék fel a tábort, amelyben aztán százezrek haltak meg. Heather Dune Macadam megrázó könyve, a 999 fogoly ezeknek a nőknek, gyerekeknek állít emléket.