KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Holczer Dávid: Szép a szerelem [Képalá]

Képalá |

Ha nincs is semmim, legalább az emlékeimet örökké magamnál tarthatom, hogy elővegyem és nézegessem, akárhányszor kedvem szottyan hozzá. Hiába, mikor nincs más lehetőség szórakozni, az ember ehhez is hozzászokik egy idő után, úgy pedig pláne, hogy múlthéten törtem össze a telefonomat. Nem volt semmim, pénzem is alig, épp hogy be tudtam szorítani magamnak valami filléres sört. Nem mintha annyira érdekelt volna, hogy milyen az ital, elvégre itt sosem minőségi löttyöket ittunk, a mennyiség a minőség rovására ment, már ha ezt rovásnak lehet tekinteni. Bizonyos szempontból biztos az volt, viszont a célunk, miszerint annyira berúgunk, hogy ez az édes emlék éppen megmaradjon, és inkább rögzüljön álomként mintsem valódi, átélt események lenyomataként az elménkben, elértük. Határozottan.
Miután az alapozással végeztünk, mi is bevágtuk magunkat a pogóba; így ment ez nagyon régóta minden hétvégén, komolyabb bajom mégsem lett soha. Most ez nem így történt. Valahogy nem nagyon kötött le a ’sectura zenéje attól a pillanattól kezdve, hogy megpillantottam azt a festett hajú lányt a nézőtéren. Néztük egymást egy darabig, engem pedig valaki orrba könyökölt ez idő alatt és kiserkent a vérem. Ő nevetett, hát én is. Közelebb mentem hozzá, és mint két szeretetéhes, de azért veszett oroszlán estünk egymásnak.
Reggelre eltűnt. Utána akartam kérdezni, de nem tudtam a nevét. Nem is említette és az éjjel én sem tartottam fontosnak. Szép a szerelem, örökké tart, de semeddig… Inkább ittam még egy sört.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Csepelyi Adrienn: Normálisok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kovács Málna: Mosolyod [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]