KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Holczer Dávid: Szép a szerelem [Képalá]

Képalá |

Ha nincs is semmim, legalább az emlékeimet örökké magamnál tarthatom, hogy elővegyem és nézegessem, akárhányszor kedvem szottyan hozzá. Hiába, mikor nincs más lehetőség szórakozni, az ember ehhez is hozzászokik egy idő után, úgy pedig pláne, hogy múlthéten törtem össze a telefonomat. Nem volt semmim, pénzem is alig, épp hogy be tudtam szorítani magamnak valami filléres sört. Nem mintha annyira érdekelt volna, hogy milyen az ital, elvégre itt sosem minőségi löttyöket ittunk, a mennyiség a minőség rovására ment, már ha ezt rovásnak lehet tekinteni. Bizonyos szempontból biztos az volt, viszont a célunk, miszerint annyira berúgunk, hogy ez az édes emlék éppen megmaradjon, és inkább rögzüljön álomként mintsem valódi, átélt események lenyomataként az elménkben, elértük. Határozottan.
Miután az alapozással végeztünk, mi is bevágtuk magunkat a pogóba; így ment ez nagyon régóta minden hétvégén, komolyabb bajom mégsem lett soha. Most ez nem így történt. Valahogy nem nagyon kötött le a ’sectura zenéje attól a pillanattól kezdve, hogy megpillantottam azt a festett hajú lányt a nézőtéren. Néztük egymást egy darabig, engem pedig valaki orrba könyökölt ez idő alatt és kiserkent a vérem. Ő nevetett, hát én is. Közelebb mentem hozzá, és mint két szeretetéhes, de azért veszett oroszlán estünk egymásnak.
Reggelre eltűnt. Utána akartam kérdezni, de nem tudtam a nevét. Nem is említette és az éjjel én sem tartottam fontosnak. Szép a szerelem, örökké tart, de semeddig… Inkább ittam még egy sört.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Csepelyi Adrienn: Normálisok [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kovács Málna: Mosolyod [Képalá]

KARÁCSONY
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Nagy

Az író Janikovszky Éva már ott van a kamasz Kucses Éva naplójában

A Janikovszky Éva által bő nyolcvan éve vezetett füzetek most végre könyv alakban is megjelentek, a Naplóm című kötet pedig az 1938-1944 közötti időszak kamaszéveit villantja elénk.

...
Beleolvasó

Ha bárkit lemásolhatnál a világon, kit választanál?

Ronil Caine első regénye, a Lilian egy titokzatos cég körül játszódik, aminek mindenre elszánt vérprofi vezetője gazdag embereket hálóz be, hogy aztán kedvenc sztárjaik másolatait adja el nekik egy-két hétre. Olvass bele!

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Tor Ulven sikolyköltészete lehúz a föld alá

Tor Ulven norvég költő verseiről elsőre Edward Munch A sikolya juthat eszünkbe: van bennük valami kísérteties, szorongató, és rémisztően halálközeli. A Türelem című kötet ennek a „sikolyköltészetnek” a kiteljesedése: olyan, mint egy hátborzongató kiáltás az élet és a halál határán.

...
Nagy

Ferenc pápa: A koronavírus a mi Noé-pillanatunk

Ferenc pápa új könyve, az Álmodjunk együtt a koronavírus okozta válságban nyújt iránymutatást. A kötetet tegnap mutatták be egy nemzetközi online webinaron, ahol a pápa szerzőtársa mesélt arról, hogyan született meg a könyv.

...
Nagy

„Nem várhatod el a diszfunkcionális környezetben nevelkedett gyerekektől, hogy funkcionáló felnőttekké váljanak”

Samantha Downing könyveiben nincs semmi kirívó vagy extravagáns, ám tökéletes stílusérzékkel és némi fekete humorral fűszerezett történeteiben képes hátborzongató közelségbe hozni azokat a félelmeinket, amik bármikor bárkit utolérhetnek. Interjú.

...
Nagy

Szabados Ági a megtakarításait egy álomba fektette, megnyitotta könyvesboltját

A függetlenség áráról, az álomba történő befektetésről és a piaci szabályok felrúgásáról beszélgettünk Szabados Ágival, aki Libertine néven könyvesboltot és kiadót indított.

...
Nagy

Presser memoárja egy korszak tablója [zsebró]

John Lennon zongorája, Abbey Road, tokiói telefonok, világhírű zenészek, NDK-s lányok – ugyanakkor disszidáló barátok, meg- és kihallgatások, elmismásolt gázsik, Lee farmerek, tűrések, tiltások. Megjelent Presser Gábor önéletírása a Helikon Kiadónál.

...
Kritika

Háy János megírta a legkeményebb karantént, az életet

A pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről, egy társadalom kisiklásáról szól Háy János új, sodróan izgalmas regénye, A cégvezető, ami a hét könyve.