KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Fábián Krisztina: Emberkert [Képalá]

Képalá |

Az utóbbi idők legkedveltebb látogatóközpontja a HumanGarden. A szolgáltatást megálmodó és létrehozó innovatív mikrovállalat célja, hogy természetes közeget  kialakítva létrehozzon egy olyan emberkertet, ahol a föld sokféle népcsoportja képviselteti magát. 
A nyitás óta eltelt idő alatti látogatók száma azt mutatja, hogy máris igen közkedvelt és nagy növekedés-potenciállal rendelkező szolgáltatásról van szó. A kert legnépszerűbb szegmense az embersimogató, ahol a látogatók legbátrabbjai egészen közel merészkedhetnek az itt lakókhoz. Ott aztán kedvükre dédelgethetik, megölelhetik őket, sőt, fejüket, vállukat megsimíthatják. Az emberkertben élők többnyire hálásak a kedvességért, a látogatókra nem veszélyesek, arra viszont ügyelni kell, hogy a közelükbe kerülő egyedek mindegyikéhez legyen egy-egy kedves szavuk vagy simításuk, különben a lakók  között akár véres félténység is felütheti a fejét.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kovács Brigitta: Mámor [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rubányi Anita: Kornélka [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hó Márton: Sex and Violence [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

"A gyerekek ösztönösen érzik, hogy az éghajlatváltozás rendkívüli hatással lesz a jövőjükre"

Szeptemberben egy klímafikciós ifjúsági regény, Rojik Tamás Szárazsága lett a Szívünk rajta kiemelt könyve. A hónap értékelőjét, M. Kácsor Zoltánt markáns irodalmi képekről és a műfaj felíveléséről faggattuk.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.