KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Fábián Krisztina: Emberkert [Képalá]

Képalá |

Az utóbbi idők legkedveltebb látogatóközpontja a HumanGarden. A szolgáltatást megálmodó és létrehozó innovatív mikrovállalat célja, hogy természetes közeget  kialakítva létrehozzon egy olyan emberkertet, ahol a föld sokféle népcsoportja képviselteti magát. 
A nyitás óta eltelt idő alatti látogatók száma azt mutatja, hogy máris igen közkedvelt és nagy növekedés-potenciállal rendelkező szolgáltatásról van szó. A kert legnépszerűbb szegmense az embersimogató, ahol a látogatók legbátrabbjai egészen közel merészkedhetnek az itt lakókhoz. Ott aztán kedvükre dédelgethetik, megölelhetik őket, sőt, fejüket, vállukat megsimíthatják. Az emberkertben élők többnyire hálásak a kedvességért, a látogatókra nem veszélyesek, arra viszont ügyelni kell, hogy a közelükbe kerülő egyedek mindegyikéhez legyen egy-egy kedves szavuk vagy simításuk, különben a lakók  között akár véres félténység is felütheti a fejét.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kovács Brigitta: Mámor [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rubányi Anita: Kornélka [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hó Márton: Sex and Violence [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli meseregény lett január könyve

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbnek talál. Január kiemelt könyve A Zúzmaraszív folytatása lett.

...
Kritika

Mikszáth Kálmán csúcsra járatta a legendagyártást a Szent Péter esernyőjében

175 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő. Egyik leghíresebb műve a Szent Péter esernyője, amelyet kötelező vagy ajánlott olvasmánynak rendszeresen feladnak a magyartanárok is. Az évforduló alkalmából újraolvastuk.

...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.

...
Nagy

Újévi fogadalom: ismerjük meg idén a sémáinkat!

Sokak újévi fogadalma szokott az önismerethez és a személyes fejlődéshez kapcsolódni. Remélhetőleg ez idén sincs másképp, hiszen ezen az úton sose érhetünk teljesen célba, mindig lesznek újabb kihívások, újabb fordulópontok, újabb kérdések és újabb nézőpontok. Ha még nem ismerjük, legyen az egyik ilyen nézőpont a sématerápia!

...
Nagy

Veres Attila: A célom az volt, hogy a novellák a saját jogukon működjenek angol nyelven

2022-ben jelenik meg Veres Attila angol nyelvű debütáló kötete,  a The Black Maybe a Valancourt Booksnál. Az Éjféli iskolák és az Odakint sötétebb írója ezzel az első magyar SFF szerző lesz, aki teljes kötettel jelenik meg Amerikában. Interjú.